Explosion kaart knutselen

Een explosion kaart. Een erg leuk en originele kaart. Om te maken en om te geven. Geeft het bij een cadeau of maak het aan een bos bloemen vast.

Explosion kaart maken

Het is tijd voor weer een nieuwe Crea- cross uitdaging van Ilse (Kreanimo.) Deze week is het thema; Moederdag. Ik besloot om een keer kaartjes te maken.  Een explosion kaart.

De explosion kaart kun je aankleden met stickers, stempels of wat je ook maar in huis hebt.  Laat je kind er iets moois van maken, geeft toch wel heel erg leuk aan oma of mama.

De uitvoering en de invulling van de kaart kan je zo simpel of luxe maken als je zelf wilt. Ik hou van simpel, makkelijk en snel. Dus niet te veel gedoe. Mijn uitgangspunt is dat kinderen zelfstandig kunnen maken vanaf een jaartje of 8. Kinderen die jonger zijn zullen hulp nodig hebben bij het vouwwerk. Het mooi maken kunnen zelfs peuters al.

De explosion kaart is niet heel erg moeilijk om te maken.  Het ziet er lastiger uit dan het is.  Het vouwwerk zal je al snel doorhebben.

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 30 minuten

Benodigdheden:

  • Vierkant papier
  • Stevig papier
  • Lijm
  • Versiersels naar keuzen
  • Schaar
  • Snijmachine (optioneel)

Werkbeschrijving:

Om de explosion deel te kunnen vouwen heb je vierkant papier nodig. De grote laat ik aan jou over. Ik heb bij de blauwe kaart gebruik gemaakt van vouwpapier van 15 x 15 cm en de roze heb ik gemaakt van 10 x 10 cm groot.

Mijn kaarten zijn dan ook niet zo heel erg groot. Zeker de rozen zijn door de afmeting perfect om aan een bos bloemen te hangen of toe te voegen aan een cadeau. Meer al een tag gebruikt worden. De blauwen is groot genoeg om als kaart gegeven te kunnen worden.

Heb je geen vierkant papier, geen probleem. Pak een A4 papiertje en vouw er een vierkant van. Het te veel knip of snij je er af.

Uitleg explosion vouwen:

Explosion kaart maken

Vouw je papier diagonaal doormidden.

Vouw het open en vouw nu ook de andere punt diagonaal.

Open het papier.

Draai het papier om.

Vouw nu een rechte middenlijn.

Explosion kaart maken

Als je nu het papier pakt merk je als je het goed hebt gedaan dan het papier al naar binnen wilt vouwen. Doe dit ook.

Explosion kaart maken

Vouw de twee buitenste punten naar het midden toe.

Draai het papier om.

Vouw de andere buitenste punten nu ook naar het midden toe.

Ik zie nu dat ik tijdens het proces een stap hebt over geslagen met foto’s.

Vouw nu de omgevouwen punten allemaal terug.

Vouw de punten nu naar binnen toe. Als het goed is gedaan ziet het er nu uit zoals op de foto

Explosion kaart maken

Nu het gevouwen is zoals het hoort kan je precies afmeten hoe groot het karton moet worden.

De breedte is hetzelfde als de explosion kaart. Maar de lengte moet je x 2 doen plus nog een cm erbij. Later kan je het altijd bij snijden als je te veel ruimte over houdt, Maar toevoegen gaat niet

Explosion kaart maken

Lijm de explotion kaart vast in de kartonnen kaart. Doe dit door de punt van de explotion kaart vast te lijmen in het midden. (Zie bovenstaande foto en je snapt wat ik bedoel.) Plak beide kanten vast.

Explosion kaart maken
Explosion kaart maken

Versieren van de kaart

Maar als je er een tekening in wilt plakken is het misschien makkelijker om deze ervoor te maken.

Ik deed alles achteraf. Maar merkte dat stempelen al lastiger werd.

Maak van je explosion kaart wat jij ervan mee wilt maken. Leef je uit.

De explosion kaart is te gebruiken voor meer dan alleen Moederdag. Omdat ik van de week een verjaardag hebt maakte ik daar ook eentje voor.

Wil je zien hoe de explosion kaart er uit ziet met een tekening erin. Kijk dan eens bij explosion box maken. Ook erg leuk om te maken voor Moederdag overigens. Maar hier kan je zien hoe ik een tekening in een explosion kaart hebt verwerkt.

Had jij wel eens van een explosion kaart gehoord? En wat vind jij ervan? Is dit iets om te maken met je kinderen?

Lees ook eens:

Crea-cross

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken wat zij heeft gemaakt met het thema. Vandaag is er ook een mede co host, neem je ook een kijkje bij mijn mama momenten. Natasha heeft weer iets heel erg leuks gemaakt. 

Explosion kaart maken
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This