Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

30 mei, 2024 | DIY, Blog, Feestje, Vaderdag, Verjaardag | 0 Reacties

Explosion box knutselen voor Vaderdag

Iets anders geven dan een kaart voor Vaderdag, wat dacht je van een explosion box. Een doos vol verrassingen en geschikt om een klein cadeautje in te verstoppen. 

Een explosion box is altijd een leuk cadeau om te geven. Vaak zijn mensen die het mogen ontvangen ervan onder de indruk. En zeg toch zelf, iets zelfgemaakt krijgen waar iemand zijn tijd en liefde in heeft gestopt voor jou… is toch altijd goed.

Op de blog heb ik al meerdere keren een explosion box gemaakt. Zo maakte ik eerder:

Wil je weten hoe je de basis maakt van een explosion box, lees dan; hoe maak je een explosion box?

Vandaag laat ik je zien hoe ik de explosion box hebt gemaakt voor Vaderdag. Het is vooral bedoeld om je te inspireren. Alle materiaal dat ik heb gebruikt had ik al een hele lange tijd liggen. Zo heb ik een papierblok van 30 x 30 cm gebruikt. Ik had nog die cuts liggen van een blok waarin ook stickers, papier en karton zaten. (De explosion box voor Vaderdag is ook een leuk idee om cadeau te geven voor een verjaardag van een man.)

Hier en daar zal ik wat extra info geven over hoe en wat. Maar vooral…

Laat je inspireren en ga aan de slag…

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆

Tijdsduur: > 2 uur

Benodigdheden:

Zoals ik aangeef is een soort scoring board zeker aan te raden maar niet noodzakelijk. Met name een gewone scoring board is erg handig om te hebben, maakt het zoveel makkelijker en sneller bij heel veel projecten. Persoonlijk gebruik ik de papier snijder en riller in 1 nog het vaakst. Zeker de investering waard. Ook omdat deze board je bij heel veel projecten zal helpen. Omdat ik regelmatig een explosion box maak, heb ik er voor gekozen om de scoring board te kopen, speciaal voor een explosion box. Dit zorgt er voor dat ik niks meer hoef uit te meten. Dat scheelt mij zeker een uur in tijd.

De tijd die er gaat zitten in het maken van de doos hangt dus deels af van de hulpmiddelen die jij hebt. Zonder alle hulp middelen kan je de explosion box maken, maar duurt het wel een stuk langer. Alles moet je meten en uittekenen. (Ooit begon ik ook zonder hulpmiddelen.) Ik maakte het met alle hulpmiddelen in ongeveer 2 uur. Zonder een hulpmiddel ben je zeker een uur langer bezig, alleen voor het maken van de basis.

Explosion box knutselen voor Vaderdag

De basis

De box bestaat uit 3 lagen. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om er 4, 2 of 1 laag van te maken. Hier heb ik ervoor gekozen om de vierde laag niet te maken maar daarvoor in de plaats er een doos van te maken. De doos maak je net als alle lagen. Maar snij je de zijkanten open en vouw die naar binnen toe, zodat er een doos ontstaat. Je maakt er een deksel bij dat past bij de maat van je doos. 

De buitenste maat, noem het de eerste laag, heb ik zo groot mogelijk gemaakt. Dus 3 x 3 vakken van 30 x 30 cm papier.  Elk vakje is dus 10 cm. Elke laag die je daarna maakt, is steeds een cm kleiner.

Nogmaals ga naar: Hoe maak je een explosion box? als je meer informatie erover wilt hebben. 

De hoeken kan je los knippen, schuin weg knippen of een vorm maken. Zo heb ik ervoor gekozen om er een hartvorm van te maken. 

In de doos hebben we een paar happy socks gepropt. Het paste net. 

Versieren

Elke laag kleed en versier je met wat je maar wilt en in huis hebt. Hierover ga ik verder niet veel uitleg geven, aangezien het afhankelijk is van wat je in huis hebt en jouw persoonlijke voorkeur heeft. De foto’s spreken voor zich en geven je een idee om jou te inspireren. Enjoy!!

Explosion box knutselen voor Vaderdag
Explosion box voor Vaderdag
Explosion box knutselen voor Vaderdag
Explosion box voor Vaderdag
Explosion box knutselen voor Vaderdag
Explosion box knutselen voor Vaderdag

Tips; 

  • Zorg dat elke laag een contrast heeft. Zo vallen de lagen extra op. Zo heb ik de 1ste, tevens buitenste laag een donker patroon papier gebruikt, daarna een lichte en daarna weer donker. 
  • Vervang de afbeeldingen voor foto’s van je vader of opa. Zo maak je het nog persoonlijker.

Ik hoop dat je een idee hebt gekregen van hoe je een explosion box voor Vaderdag kan maken. Ga er vandaag nog mee aan de slag, dan ben je ruim op tijd klaar.

Lees ook eens:

Pin de afbeelding op Pinterest voor later:

Explosion box knutselen voor Vaderdag
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This