Eenhoorn Sinterklaas surprise

26/11/2020/
v
Shares

Ben je op zoek naar een surprise voor iemand die gek is op paarden, de kleur roze (andere kleur kan je uiteraard ook ervan maken) of van regenbogen houdt dan is de Eenhoorn Sinterklaas surprise echt iets voor jou om te maken.

Vorig jaar had mijn jongste zoon een loodje moeten trekken voor de eerste keer. Hij kreeg het loodje van een meisje wat gek was op paarden en ook alleen paarden. Het paard van sinterklaas maken vonden we beide te simpel. Niks mis mee uiteraard. Maar er moest iets meer mee gebeuren.

Een eenhoorn is het geworden. En ook al lijkt het moeilijk te maken. Het is heel simpel. En hoeft niet heel veel tijd in te gaan zitten.

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

Tijdsduur: <120 minuten

Benodigdheden:

  • 2 dozen
  • 4 wc-rollen
  • Verschillende kleuren crêpepapier
  • Inpakpapier
  • Schaar
  • Lijm
  • Versiersels naar keus
Eenhoorn Sinterklaas surprise

Werkbeschrijving:

Plak de 2 dozen schuin op elkaar vast. Plak aan de onderkant 4 wc-rollen vast. De wc-rollen kan je het beste vastlijmen met een lijmpistool. Dan zit het direct goed vast. 

schilder het in de gewenste kleuren. Ik schilderde het met donker en licht roze. De dozen niet schilderen? Inpakken kan ook. Pak de dozen dan eerst in voordat je ze op elkaar gaat plakken.

De manen en staart

Maak van crêpepapier stroken in de kleuren van jouw keuzes. Het kan in 1 kleur of in meerdere kleuren.

Eenhoorn Sinterklaas surprise

Vouw de stroken door het midden en niet het midden vast (zie bovenstaande foto).

Eenhoorn Sinterklaas surprise

Plak de stroken van crêpepapier vast aan de achterkant. (Met de manen wacht ik nog even. Eerst gaan de oren er op geplakt worden.)

Begin zoveel mogelijk onderaan de stroken te plakken. Plak na de onderste laag een volgende er boven. Eventueel nog een laag daar weer boven.

Eenhoorn Sinterklaas surprise

De oren

Knip twee lange driehoeken. Vouw aan de onderkant een stukje van de oren om. Dit zodat je de omgevouwen deel kan vastplakken aan het hoofd. Wees gerust je ziet daar straks niks meer van.

Hoorn

Een eenhoorn is niks zonder zijn hoorn. Dit was van alles de meeste uitdaging.

Gebruik een A4 papier naar keuzen. Rol dit op zodat er een punt ontstaat. Heb je de gewenste vorm. Plak dan de uiteinden vast, zodat de vorm blijft. Vouw, net als bij de oren aan de onderkant een stuk om. Maak inkepingen als het omvouwen niet lukt. Dit is ook het moment om de hoorn eventueel korter te knippen als je de hoorn te lang vind.

Plak de hoorn vast tussen de oren.

Eenhoorn Sinterklaas surprise

Pak de eerder gevouwen stroken crêpepapier en begin het op de hoofd te plakken. Begin iets naar onderen toe en werk het laag voor laag naar boven toe.

Eenhoorn Sinterklaas surprise

Ogen

Knip cirkels in verschillende groottes uit. Plak het op elkaar. Ik wilde een meisjes eenhoorn maken, dus knipte ik wimpers uit.

Eenhoorn Sinterklaas surprise

Vleugels

Ik knipte 2 grote hartjes uit een stuk karton.  Wil jij de vleugels een andere vorm geven dan kan dat uiteraard. Ik ben hier slechts om jou te inspireren.

Plak de vleugels aan de zijkant vast.

Alles is nu klaar….. het versieren kan beginnen.

Eenhoorn Sinterklaas surprise
Eenhoorn Sinterklaas surprise
Eenhoorn Sinterklaas surprise

Versieren

Je kan met het versieren van de eenhoorn helemaal los gaan. Kijk wat je al in huis hebt. Ik heb een stansmachine en kon daardoor diverse vormen stansen. 

De versieringen gebruikte ik vooral rond de oren en hoorn, zodat  de omgevouwen delen niet meer duidelijk zichtbaar zijn.

Eenhoorn Sinterklaas surprise
Eenhoorn Sinterklaas surprise
Eenhoorn Sinterklaas surprise

De vleugels hier en daar nog iets versieren en klaar is de eenhoorn Sinterklaas surprise.

Lees ook eens:

Eenhoorn Sinterklaas surprise
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Sticker Lover boek review

Sticker Lover boek review

Ben jij gek op stickers? Heb je er meer dan je nodig hebt? Of ben je op zoek naar stickers dat perfect past in je bullet journal? Dan heb ik het boek voor jou. Speciaal voor alle sticker lover…. Een stickerboek. Stickers benadrukken iets belangrijkst. Ze geven...

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Op zoek naar een leuke manier om de natuur te ontdekken op een leuke en leerzame manier. Alleen, samen of met je kinderen? Een natuur journal is daarbij een geschikte manier. Schrijf je avonturen op, plak er foto’s bij, teken en leer meer over van alles en nog wat in...

Het grote Creachick doeboek review

Het grote Creachick doeboek review

Creachick heeft haar eerste doeboek uitgebracht. Dat moet getest worden.  In de review vertel ik je wat je kan verwachten van het doeboek. De voor en nadelen, zodat jij weet wat je kan verwachten. Is de Creachick doeboek de moeite waard? Je leest er alles over,...

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattegronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te worden?...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Deel dit met je vrienden