Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

7 jun, 2017 | DIY | 0 Reacties

Donut pinata knutselen

Op zoek naar een knutsel project met als thema de overheerlijke, zoete donut. Of op zoek naar een leuke pinata voor het verjaardagsfeestje van je kind? Lees dan vooral verder.

Morgen is het donut day. Dat moet gevierd worden. En bij een feestje hoort een pinata. Een donut pinata. 

Het mooie aan de donut pinata is het simpel te maken is. 

Pinata die eerder al eens gemaakt zijn:

Morgen is het dus donut dag. Ik dacht: wat is dit nu weer voor een gekke dag. In Amerika verzinnen ze ook de gekste dingen. Totdat ik me er eens in ging verdiepen. Toen was deze dag ineens niet meer zo gek. Maar heel logisch.

Op de eerste vrijdag van de maand juni vieren ze in Amerika donut day. In 1938 bedacht de Leger des Heils een inzamelingsactie. Donuts werden verkocht en later zelfs uitgedeeld. Het was bedoeld voor de armen en de soldaten die vochten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het lekkere zoete goedje, de donut wordt sinds die tijd elk jaar op donut day door het Leger des Heils gegeven aan de armen.

Ik zei het toch, zo gek is donut dag niet. En om deze dag een beetje mee te vieren, heb ik een donut pinata gemaakt. En het mooie is deze pinata is zo makkelijk. Ik had er twee in een half uurtje gemaakt. En ook al ben je misschien niet een geoefende pinata maker. Dan ben ik ervan overtuigd dat je het binnen een uurtje kan maken.

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur:  <60 minuten

Benodigdheden:

  • Karton.
  • Wit of licht bruin crêpepapier
  • Gekleurd  stevig papier
  • Schaar
  • Lijm
  • Plakband, voorkeur schilders tape
  • Snoep
Donut pinata knutselen

Werkbeschrijving:

Voordat ik begin wil ik zeggen dat ik dit keer geen echte pinata heb gemaakt. Maar neppen, faux pinata’s. Ik ga ze als decoratie gebruiken in mijn dochter haar kamer. Ik ben verschillende nep snoepjes aan het maken. En dit vond ik er bij passen. Uiteindelijk zal dit boven haar keukentje komen te hangen.  Wil je wel een echt maken dan is dat geen probleem. De basis blijft hetzelfde.

Ooit schreef ik al een blogbericht over Mini hartjes pinata. Hierin staat duidelijk stap voor stap uitgelegd hoe je een pinata moet maken. Ik verwijs je dan ook naar Mini pinata hartjes voor meer uitleg. Ik ga het vandaag in het kort uitleggen.

Stap 1 en 2

Teken en nip de vorm van een donut twee keer uit. Maak stroken van ongeveer 7 cm breed en vouw die om de vorm heen. Zet dit vast met tape.

De onderste helft van de donut is klaar. Hier kan je nu de linten en ophangpunten in maken. Snoep en eventueel klein speelgoed er in plaatsen.

Stap 3 en 4

Maak de bovenkant nu dicht met tape. Omwikkel de donut met crêpepapier. Doe dit door het crêpepapier elke keer door het gat heen te halen. Ga hiermee door totdat de donut geheel bekleed is met crêpepapier.

Donut pinata knutselen

Teken nu een vorm uit die kan lijken op een glacé laag dat vaak op de donut zit. Plak er nog wat kleine sprinkels op en je bent klaar.

Dit was het dan de donut pinata. Wat vind jij ervan? Leuk voor een verjaardag of als decoratie? Is het iets wat jij zal gaan maken?

Mocht er toch iets onduidelijk zijn in mijn uitleg. Stel dan gerust je vraag. Ik zal er alles aan doen om het je alsnog duidelijk uit te kunnen leggen.

Lees ook eens:

Pin de afbeelding op Pinterest voor later:

Donut pinata knutselen
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This