DIY tassel oorbellen

05/02/2019/
v
Shares

Wist jij dat tassels heel simpel zelf te maken zijn? In minder dan 5 minuten heb je er al een gemaakt. Je kan ze overal aan bevestigen. Vandaag maak ik tassel oorbellen. Stap voor stap neem ik het met jou door, zodat ook jij het kan maken.

Tassels maken het is net als pompoms iets wat zo makkelijk is. Het is alleen nog makkelijk te maken en nog sneller klaar.

Hoe, ik zal het je uitleggen.

DIY tassel oorbellen

DIY tassel oorbellen

Moeilijkheidsgraad: ★★☆ ☆

Tijdsduur: <5 minuten

Benodigdheden:

  • Draad of touw naar keus
  • Oorhangers
  • Schaar

Werkbeschrijving

De tassels kan je op meerdere manieren maken. Ik zag zelf ergens dat je er hulpmiddelen voor kon kopen om het mee te maken. Niet doen!!!

Mits je graag geld uitgeeft aan nutteloze apparaten.

Je kan een stuk stevig karton gebruiken.

Hiervoor heb een stuk nodig dat zo lang is als dat jij de tassel wilt hebben. De breedte moet ongeveer 10 cm zijn.

Ik doe het om mijn vingers. Dit keer twee vingers. Maar drie of vier kan ook. Wil je echt een hele grote maken dan is een stuk karton wel handig.

DIY tassel oorbellen

De techniek om tassels te maken is op elke manieren hetzelfde.

Wikkel het draad om het apparaat, karton of je vingers. Net zolang tot je tassel de dikte heeft dat jij wilt. (Zie bovenstaande foto.)

Om je vingers moet je nu het voorzichtig los maken. Anders kan je het er nog even omheen laten zitten.

Pak een stukje touw en haal dit door de wikkel heen en leg er een knoop in.

Nu kan je de draad van het apparaat of karton halen.

Knip de onderkant open.

Pak nu een nieuw stuk draad/ touw en wikkel dat een aantal

Knop het uiteinden vast.

Knip de onderkant nog wat bij indien nodig.

Je tassel is nu af.

Laatste stap

Als je oorbel hangers hebt kan je er draad door de tassel halen en vast maken aan de oorbellen.

Ik heb redelijk dik touw gebruikt. Dit is erg zichtbaar. Aan jou of je dat mooi vindt. Als ik het over zou doen zou ik het met dunner draad bevestigen.

Je hebt nu tassel oorbellen gemaakt. Als je eenmaal handig bent met het maken van tassels is het echt in een paar minuten gemaakt.

Wil je weten wat andere crea bea’s hebben gemaakt voor Moederdag? Scroll dan door naar beneden.

Lees ook eens:

Crea cross

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. In het nieuwe jaar gaan we Crea cross nog leuker maken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers.

De link party staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een instagram foto, een facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo.

Voor de niet bloggers kan je dus ook meedoen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Doe je mee aan de crea cross gebruik dan #crea cross zodat wij jouw creatie zien.

Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden over de link party van deze week.

Co-host

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natascha van mama duizendpoot (de andere Co-host).  Natascha maakte haar gezin in silhouetten.

Batboy

Vandaag hebben we weer een extra co host.

Dit keer de leuke blog van Batboy. Krystle hoeft zich met drie jongens nooit te vervelen.

Op Batboy vind je gezellige dagjes uit, speelgoed, knutselen, eten, alles wat typisch jongens is en hoe het is om een jongensmoeder te zijn. Ook kom je er persoonlijke verhalen tegen met een vleugje over beauty en het industriële interieur.

Wil je weten wat Krystle heeft gemaakt. Ga dan naar Batboy.

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers

De link party staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een Instagram foto, een facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo

Voor de niet bloggers kan je dus ook meedoen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien. Link Party Link jouw creatieve uitspatting met ons via de link party. Zo kan iedereen jouw werk bekijken

LinkParty

DIY tassel oorbellen
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Op zoek naar een leuke manier om de natuur te ontdekken op een leuke en leerzame manier. Alleen, samen of met je kinderen? Een natuur journal is daarbij een geschikte manier. Schrijf je avonturen op, plak er foto’s bij, teken en leer meer over van alles en nog wat in...

Het grote Creachick doeboek review

Het grote Creachick doeboek review

Creachick heeft haar eerste doeboek uitgebracht. Dat moet getest worden.  In de review vertel ik je wat je kan verwachten van het doeboek. De voor en nadelen, zodat jij weet wat je kan verwachten. Is de Creachick doeboek de moeite waard? Je leest er alles over,...

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattegronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te worden?...

Konijn knutselen met pompoms

Konijn knutselen met pompoms

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wilt. Met dierendag of...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Deel dit met je vrienden