14 feb, 2019 | Blog, DIY | 0 Reacties

DIY superhelden hakken met Mod podge

Ben je gek op superhelden en Marvel? Dan mag je deze DIY niet missen. Superhelden hakken zijn een echte eyecatcher en SUPER leuk om te maken.

Stap voor stap leg ik je uit hoe je deze hakken kan maken.

Het is weer donderdag en dat betekend crea cross tijd. De uitdaging van deze week is superhelden. Een van mijn favoriete uitdaging van dit jaar. Dit keer maakte ik iets wat ik al heel lang wil maken. Maar nooit eerder aan begon. Voor crea cross moest ik het wel maken. Ik gaf mijn hakken een make-over tot superhelden hakken.

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: <120 minuten

Benodigdheden:

  • Schoenen in leer, nep leer of canvas
  • Mod podge
  • Kwast

Stripboek, servetten, tijdschriften of ander papier naar keuzen. (Geen dik papier).

DIY superhelden hakken met Mod podge

Werkbeschrijving:

Ben je nog niet bekend met Mod Podge lees dan mijn blog over Mod podge. Hier vertel ik je alles over Mod podge. En hoe je het moet gebruiken.

Maak de schoenen schoon als ze dat nog niet zijn.

Laat ze goed drogen.

Ondertussen kan je het stripboek of papier knippen tot niet al te grote stukken. Normaal werkt deze techniek goed met grote stukken papier. Maar een schoen heeft veel rondingen. En dit maakt het lastig. (Vandaar de twee sterren)

Het papier wat ik heb gebruikt is van inpakpapier. Makkelijk te vormen. Maar laat snel zijn print los en scheurt snel.

Na wat fouten is het mij wel gelukt. Niet te veel haast hebben en te nat te willen werken helpt ook. Werk je weer te droog dan kan je weer het papier kapotscheuren. Het is dus echt zoeken naar de juiste balans.

Klinkt ingewikkeld. Dat is het niet.

DIY superhelden hakken met Mod podge
DIY superhelden hakken met Mod podge

Ben je bang dat je de schoenen verpest dan kan je eerst op een stukje hout of wat je dan ook proberen. Pas als je denk het onder de knie te hebben dan ga je het op je schoenen uitproberen.

Omdat je met schoenen veel met rondingen te maken hebt kan je het niet volledig gladstrijken. Hier en daar zal een vouw te zien zijn. Ik heb daar geen problemen mee. Maar wil het je wel meegeven. Als je denkt dat dit je gaat storen dan kan je het beter niet maken.

DIY superhelden hakken met Mod podge BMelloW.NL 2 1

Overlappen

De stukjes stripverhaal plakte ik iets overlappend voor het mooiste resultaat. Na lang twijfelen heb ik ook de hak meegenomen.

Elk stukje papier smeer je goed in met Mod podge, geen stukje over slaan. Om het beste resultaat te verkrijgen heb ik het met een zacht kwastje erop gesmeerd. Als een stukje papier niet bedekt is met Mod Podge dan kan er lucht onder komen en bol gaan staan.

Nadat je alles erop hebt geplakt laat je het rusten. Pas als je zeker weet dat alles droog is ga je nog een laag Mod podge over je schoen smeren. Dit kan je met een zacht kwastje doen of met een spons. Spons is streep lozer als het opdroogt. Kwast kan meer in alle hoeken en gaten.

Laat de Mod podge drogen. Herhaal het nog een keer (of zelfs 2 keer).

De superhelden hakken zijn af.

Wat vind je van de superhelden hakken? Durf jij het te dragen?

Lees ook eens:

Crea cross 2019

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. In het nieuwe jaar gaan we Crea cross nog leuker maken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers.

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een Instagram foto, een facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo.

Voor de niet bloggers kan je dus ook meedoen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Denk je dat wil ik ook wel eens Co-host zijn, dat kan. Stuur een email naar Ilse: Ilse@kreanimo.be of neem even contact op met mij of Natasha voor meer info.

Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden over de linkparty van deze week.

Co-host

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natasha van mama duizendpoot (de andere Co-host). Natascha maakte dit keer masker en een cape.

Link Party

Link jouw creatieve uitspatting met ons via de link party. Zo kan iedereen jouw werk bekijken.

Update: de linkparty kan je niet langer aan meedoen, wel kan je alle ingezonden werk nog bekijken via de link.
Inlinkz Link Party

DIY superhelden hakken met Mod podge
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Junk Journal Pagina’s Thema Alice In Wonderland - […] DIY superhelden hakken met Mod podge […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This