DIY pompoen piñata

04/09/2021/
v

Op zoek naar leuke DIY’s om te maken voor Halloween? Dan is de pompoen piñata perfect. Kinderen vinden piñata’s geweldig. De piñata is simpel te maken en kost je vrij weinig. Klinkt het perfect…. Dan is de DIY-pompoen piñata perfect voor jou.

De herfst is in aantocht… Al lijkt het er nu nog niet op. Ik werk alvast vooruit, zodat jij de leukste dingen kan maken als het eenmaal zover is.

Als ik aan de herfst denk dan denk ik onder anderen aan pompoenen. Op de blog heb ik al meerdere leuke knutsels gemaakt rond dit thema, maar nog nooit een piñata. Dus bij deze…..

Het thema van deze maand linkparty is pompoen. Weten wat de andere creatievelingen hebben gemaakt, lees dan vooral verder voor nog meer leuke inspiratie.

Voor Halloween is er niks leukers dan een piñata. Het klinkt nog ver weg, Maar voor je het weet is het zover. Je kan er niet vroeg genoeg bij zijn. Stap voor stap neem ik met je door hoe jij de pompoen piñata kan maken.

Moeilijkheidsgraad: ★★☆☆

Tijdsduur: >60 min

Benodigdheden:

 • Lijm
 • Zwart, groen en oranje crêpepapier
 • Schaar
 • Karton
 • Schilderstape (goedkoopst bij de Action)

De pompoen kan je zo groot maken als je zelf wilt. Ik maakte het zo groot als mijn grootste bord. Kleintjes maken is ook leuk, deze kun je uitdelen tijdens Halloween of Sint-Maarten.

DIY pompoen pinata met stap voor stap uitleg

Werkbeschrijving

Teken pompoen uit op een groot stuk karton. Je kan een cirkel gebruiken om vanuit hier de vorm van een pompoen te tekenen. Een pompoen is niet perfect rond, een paar onregelmatigheden erin maken, laat het meer lijken op de vorm van een pompoen. Aan de bovenkant een stukje stam (of hoe je het ook wilt noemen).

DIY pompoen pinata met stap voor stap uitleg

1. Knip of snij de pompoen uit.

Leg de pompoen op karton. Trek de vorm om.

Knip de vorm uit.

Nu heb je twee dezelfde helften van een pompoen.

Teken een strook uit van minimaal 5 cm breed. Maak het zo lang mogelijk. Maak stroken zoveel als er nodig is.

De stroken komen om de pompoen heen.

DIY pompoen pinata met stap voor stap uitleg
DIY pompoen pinata met stap voor stap uitleg

In elkaar zetten

2. Pak een van de pompoen delen en een strook. Vouw de strook om de pompoen heen. Volg vorm zo nauwkeurig mogelijk. Plak hier en daar de delen vast aan elkaar met schilderstape.

Vul de Pinata eventueel met snoep. Kies snoep dat in een verpakking zit, zoals lolly’s, kleine repen, enz.

3. Als je de gehele vorm hebt gevolgd kan je de andere deel erop plakken als je net als ik het als decoratie wilt gebruiken. Plak de nieuwe deel vast met schilderstape.

Wil je het gebruiken als pinata en het kapot slaan, volg dan de volgende stappen.

 1. Maak aan 2 kanten van de pompoen in de strook een gaatje. Haal een lint er doorheen en knoop het vast.
 2. Kies een aantal linten en bundel ze bij elkaar.
 3. Maak een gaatje aan de onderkant van de piñata in de strook. Haal de bundel linten er doorheen en maak het vast.
 4. Nu kan je de piñata vullen met snoep.
 5. Plak de andere deel van de pompoen erop vast.

De pompoen is nu af. Het versieren kan beginnen.

DIY pompoen pinata met stap voor stap uitleg
DIY pompoen pinata met stap voor stap uitleg

Crêpepapier

Er zijn veel verschillende methodes om een piñata te versieren.

De snelste en makkelijkste methode is om een strook crêpepapier in repen te knippen met franjes. Deze kan je dan om de pinata heen wikkelen. Ik wilde het anders aanpakken.

Nadat je de pompoen hebt omwikkeld en klaar bent, plak je met zwart papier ogen en een mond erop.

“Stukjes en nog meer stukjes”.

Begin met een strook crêpepapier de zijkant te wikkelen en vast te plakken.

DIY pompoen pinata met stap voor stap uitleg

Pompoen aankleden

Voor de methode die ik hier gebruik is tijdrovend, maar je kan hier veel meer details in verwerken.

Het stukje stam kan je omwinden met een strook groen. Vergeet dan niet om er eerst franjes in te maken. Wil je dit ook maken met de methode die ik voor de rest van de pompoen heb gebruikt maak dan wat groen stukjes crêpepapier.

Maak heel veel stukjes oranje crêpepapier. Het is geen exacte wetenschap. De stukjes papier hoeven niet 100% gelijk te zijn. Maak ze ongeveer 5x5cm groot.

Teken op de pompoen waar je de ogen en mond wilt hebben. Wil je een enge pompoen dan kan je de tanden maken van driehoeken. Mijn dochter van 6 vond dat eng, vandaar de lachende iets wat vrolijke pompoen.

Vouw het stukje crêpepapier in een propje. Druk de propjes niet tot te kleine propjes, hou ze groot. 

Plak de propjes vast op de pompoen. Start me de stam, daarna ogen en mond. De rest is dan alleen maar vullen. Een eentonig klusje vanaf hier, maar meer dan de moeite waard.

De voor en zijkanten heb ik gevuld met de propjes methode.

Lees ook eens: IJsjes piñata voor meer inspiratie met de propjes methode.

De achterkant heb ik met een stuk oranje papier dicht geplakt, je kan het ook opvullen met de propjes methode. De andere kant kan je dan bijvoorbeeld een ander gezicht geven.

Ik wilde het snel af hebben. En omdat ik het toch als decoratie gebruik zie je de achterkant niet. Als je het midden in de ruimte ophang dan is het belangrijk om de achterkant op te vullen.

Ik hoop dat je de pompoen piñata leuk vindt. Na lange tijd heb ik weer eens een piñata gemaakt en meteen weer vol ideeën en zin om er meer te maken. Hou de blog de komende tijd in de gaten, voor nog meer piñata ideeën voor de herfst en Halloween.

DIY pompoen pinata met stap voor stap uitleg

Lees ook eens:

Creatieve linkparty

Elke eerste zaterdag van de maand komt er een nieuwe creatieve uitdaging online. Samen met andere bloggers maken we een eigen creatie rond het thema. Onder onze blogs die, op de eerste zaterdag, online komen kan je een link naar je site of YouTube kanaal plaatsen met de uitdaging of oude relevante content. ( Dus ook onder deze blog.)

Voor iedereen die geen blogger of YouTuber is, kan via sociale media zoals Facebook en Instagram je creaties laten zien. Tag minstens 1 van ons om zeker te weten dat we jouw creatie te zien krijgen. Of gebruik hashtag #creatievelinkparty.

De creatieve uitdaging van deze maand is pompoen

De deelnemende bloggers zullen op de laatste zaterdag van de maand hun favoriet kiezen. Je werk zal dus met naam vermeld worden op sociale media en op onze blog. Hoe leuk is dat.

Ik hoop je creaties terug te zien.

Om je alvast te inspireren en je op weg te helpen met het thema krijt hebben de volgende bloggers hun creatie gemaakt. Neem vooral bij hun een kijkje.

De deelnemende bloggers:

Maakt pompoen slijm

Maakt pompoen van een ballon

Maakt prachtige print om uit te printen

 • Linspiration

Laat hieronder je link achter naar nieuw of oud relevante content.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter
DIY pompoen pinata met stap voor stap uitleg
Shares
Natuur speurtocht gratis printable

Nieuw:

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Een adventskalender hoort steeds meer bij Kerstmis. Vele soorten en maten zijn er tegenwoordig te koop. En nog veel meer soorten zijn er zelf te maken. Het maken van de adventskalender boek is een leuk cadeau om te geven, maar ook om zelf te gebruiken. Ik maakte er...

IJsjes knutselen met restjes papier

IJsjes knutselen met restjes papier

Heb je veel restjes papier? Weet je niet zo goed wat je er mee kan doen? Dan is IJsje knutselen met restjes papier wellicht iets voor jou. Maak het zelf of met je kinderen. Vanaf een jonge leeftijd al te maken en ruimt je voorraad met knutsel spullen ietsje op. Ik...

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Heb je een journal of een junk journal en wil je iets leuks maken met het thema Alice in Wonderland? Weet je niet zo goed wat je kan maken, misschien wel inspiratieloos. Op zoek naar ideeën? Dan moet je zeker verder lezen. Heb je niks in huis om met het thema Alice in...

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Op zoek naar een simpel te maken traktatie, die er leuk uit ziet? Dan is dit wellicht de traktatie voor jou. Vlak na mijn operatie zijn mijn oudste en jongste, 2 dagen na elkaar jarig. Voor de jongste was ik op zoek naar een simpel te maken traktatie die mij niet al...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest