Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

11 jan, 2024 | DIY, Blog, Moederdag | 0 Reacties

DIY morse code ketting

Op zoek naar een origineel cadeau om te geven? DIY je eigen ketting met morse code. Een naam, woord of tekst in morse code. Niet door iedereen te begrijpen, maar jij weet het wel. Hoe leuk is dat?

Stap voor stap neem ik je mee in het proces hoe ook jij de ketting kan maken. Met een kort woord kun je er ook een armband van maken. Wil je dat liever cadeau geven dan is dit ook een optie. Het maakproces is hetzelfde.

Tip: je kan op deze manier ook een sleutelhanger maken voor aan je sleutelbos, tas of voor aan je telefoon. Mogelijkheden en opties genoeg.

Moeilijkheidsgraad: ★ ★ ☆ ☆

Tijdsduur: < 30 minuten

Benodigdheden:

  • Rijgdraad
  • Knijpkralen
  • Knijptang
  • 2 kleuren kralen 3 mag ook van de zelfde grote
  • Slotje
DIY morse code ketting

Werkbeschrijving:

Voordat je begint aan de ketting zal ik eerst uitleg geven over de morse code en hoe je het moet vertalen naar een kralenketting. Ik schreef mijn eigen naam en de naam van mijn vriend. Laat ik mijn naam uitleggen zodat je snapt hoe morse code werkt.

Voor als je het nog niet weet, mijn naam is Melanie.

De letter M bestaat uit twee strepen. Tussen de strepen plaats je één stip. Dit vertaal je naar kralen door: drie kralen in het wit naast elkaar te plaatsen. De drie kralen staan voor een streep. Na de streep plaats je één roze kraal, vervolgd voor weer drie witte kralen. 

De letter E vertaal je door: éen stip, dit doe je als volgt. Na de letter M plaats je drie roze kralen. De drie roze kralen laten weten dat de volgende letter gaat beginnen. Vervolgens plaats je éen witte stip. Omdat de letter E alleen éen stip heeft, ga je weer drie roze kralen plaatsen. Nogmaals, zodat je weet dat er weer een nieuwe letter gaat beginnen. 

De letter L  bestaat uit een stip, streep, stip, stip. Dit vertaal je door: te starten met één witte kraal gevolgd door: éen roze kraal, drie witte kralen, roze kraal, witte kraal, roze kraal, witte kraal. Sluit weer af met drie roze kralen.

DIY morse code ketting

Ik hoop dat het een beetje duidelijk is hoe het werkt. Je kan ervoor kiezen om de drie kralen tussen de letters in een andere kleur te geven, dus een derde kleur eraan toe te voegen. Misschien vind je dit makkelijker. In ieder geval is het duidelijker wanneer je verandert van letter. Fouten maken is hiermee eerder te voorkomen.

Hieronder vind je de knop naar het pdf-bestand voor als je het graag naast hebt liggen als je aan de slag gaat. 

Tip: Schrijf je woord of tekst eerst uit op een stukje papier, dit maakt het niet alleen makkelijker, je kan jezelf ook makkelijker controleren en fouten voorkomen.

DIY morse code ketting

Na het maken van mijn naam, maakte ik ook de naam van mijn vriend. Helaas ben ik door mijn rijgdraad heen anders had ik de namen van mijn kinderen er ook nog in verwerkt. Leuk DIY- project voor een andere keer.

DIY morse code ketting

Omdat ik een paar roze kralen te kort kwam, ben ik een aantal andere kralen er in gaan verwerken. Kralen die net iets groter zijn. Zo heb ik de letter H (dat uit vier stippen bestaat) met de andere, grotere kralen geregen. 

Creatief bezig zijn, is soms denken aan creatieve oplossingen. 

Zoals ik al zei is mijn rijgdraad op, maar de ketting krijgt denk ik nog een rij met witte kralen. Persoonlijk vind ik dat het nog een rij nodig heeft. Wat vind jij?

DIY morse code ketting
DIY morse code ketting

Hoe maak je de ketting?

Voor als je nog niet weet hoe je een ketting maakt, leg ik het in het kort uit.

Lees ook eens: Kralen kettingen maken, tips en ideeën

Rijg op rijgdraad de ketting. Bepaal zelf de lengte. De knijpkraal is er voor om de draad af te hechten aan het slotje. Rijg aan de uiteinde van het draad de knijpkraal. Haal het draad door een deel van het slotje. Buig het vervolgens als een lus door de knijpkraal. Knijp met een tang de kraal plat. Herhaal dit aan het andere deel van het slot. Zorg ervoor dat de kralen dicht genoeg bij elkaar zitten zodat er niet te veel ruimte tussen zit. 

Ik hoop dat alles duidelijk is en dat je geinspireerd bent om zelf aan de slag te gaan.

Lees ook eens:

DIY morse code ketting
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This