Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

21 jun, 2018 | DIY, Blog | 0 Reacties

DIY mini scrapbook vakantiealbum

De Vakantie crea- hop plus win actie. Ik ben elke keer weer echt heel erg enthousiast dat ik hier aan mee kan doen. Hopelijk kan ik jou ook enthousiast maken.  De kans is groot dat je via Karin van  Maak het vrolijk hier terecht bent gekomen. Welkom op mijn blog. Wat leuk dat je een kijkje komt nemen.

Wat is de crea hop?

Ik zal het even uitleggen. De crea- hop is een soort kettingbrief, alleen dan met bloggers. Een leuke manier om kennis te maken met andere blogs. Ik stuur jullie door naar blog A. Die stuurt je door naar B. Die naar C. Je hopt van blog naar blog tot je weer terechtkomt op het blog waar je begonnen bent en dus het kringetje rond hebt. In totaal doen er 17 bloggers mee. En elke blogger heeft een winactie. Ik zou zeggen neem een kijkje en crea- hop met ons mee.

Wie ben ik?

Als je hier voor het eerst bent, dan is het misschien wel fijn om te weten wie ik ben en waar BMelloW over gaat. Mijn naam is Melanie, moeder van 3 koters in de leeftijd van peuter tot puber. Ik schrijf over uitjes, knutsel producten review en knutselen en DIY. Kortom alles om jou en/of je kind(eren) een leuke vrije tijd te bezorgen.  ALs je niet uitkijkt, een aantal nieuwe creatieve hobby’s.

Vooral knutselen met kinderen, scrapbooking en pinata maken doe ik graag.

Sinds een paar maanden ben ik begonnen met schrijven over bullet journaling. Mijn nieuwe passie.

Maar nu terug naar de vakantie crea hop…….

De vakantie crea hop

Aangezien het een crea- hop is heb ik een leuke DIY voor jou. En het leukste is, je kan het zelf maken, maar je kan het ook winnen. Hoe leuk is dat. Wil je weten wat je kan maken of winnen. Lees dan vooral verder.

Wat ga ik voor jou maken?

Ik ga een Mini vakantiealbum voor je maken. Een scrapbook album. Die je kan mee nemen op vakantie en de meest bijzondere momenten in vast kan leggen. Of dit door foto’s, souvenirs of een stukje tekst is. Alles is mogelijk. Ik heb het fotoalbum niet al te groot gemaakt zodat het niet al te veel ruimte in je koffer in zal nemen.

Moeilijkheidsgraad: ★ ★ ☆ ☆

Tijdsduur: < 120 minuten

Benodigdheden:

 • diverse leuke printjes stevig papier
 • alleslijm
 • schaar
 • perforator
 • boekbindring

Werkbeschrijving:

Voordat ik begin wil ik een toelichting geven. De papier met print kan je krijgen bij scrapbook winkels maar ook bij Action. Te koop in boeken met allemaal mooie printen papier.

Voordat je aan de onderstaande pagina’s kan beginnen, moet je eerst de kaft maken.

DIY mini scrapbook vakantiealbum

De kaft

 • Meet twee keer een strook van 30 x 15 cm lang
 • knip deze uit
 • vouw beide stroken doormidden zodat er vierkanten van 15 cm ontstaan.
 • Plak aan de binnenkant aan 3 randen een klein beetje lijm
 • Er blijft dus een opening
 • herhaal dit de basis van de kaften zijn af

De pagina’s

De pagina’s hebben een afmetingen van 14 x 14 cm.

DIY mini scrapbook vakantiealbum

De eerste twee pagina’s

Pak een van de kaften en zorg dat de opening aan de linkerkant zit.

ik heb een leuk stukje papier op de pagina geplakt maar ook niet helemaal vast geplakt zodat er een vakje ontstaat voor een kaartje.

Zowel de kaft heeft een vak waar een kaartje in zit en er ook op. Op de kaartjes kan je leuke foto’s plakken, stukjes tekst schrijven of misschien wel een beetje zand.  Dat is het leuke van deze scrapbook. Je kan er van alles mee doen.

De rechter helft bestaat uit meerdere kaartjes die vast zitten tussen de twee wereldbollen. Je kan ze er makkelijk tussen uit halen. De grootste kaart is vooral geschikt voor foto’s. De kleintjes zorgen vooral voor een stukje tekst wat over de foto’s gaat. Een bonnetje van het zo lekkere ijsje of de super gave attractiepark.

DIY mini scrapbook vakantiealbum

Pagina 3 en 4

De linker pagina heb ik leeg gelaten, perfect voor een foto. Eventueel kan je het na het plaatsen van de foto nog wat versieren.

De rechterpagina heb ik weer een stukje papier voor een deel in vastgeplakt.

Een paar leuke plaatsen zijn er tussen geplaatst. Hier kan je weer je eigen invulling aan geven. Doe ermee wat jij wilt.

DIY mini scrapbook vakantiealbum

 Pagina 5 en 6

Knip een strook uit van 16 x 10 cm Vouw 2 cm om van de lengte, plak dit vast.

In de kaart heb ik deze methode nog een keer herhaald. Hierdoor ontstaan er meerdere pagina’s op de pagina. Snap je me nog.

Voor de rechterpagina heb ik drie tags gebruikt. Eentje had ik er nog en daar heb ik er twee bij gemaakt. Gaatjes in de tags en een splitpen er doorheen. Het makkelijkste is als je de onderste tag vastplakt. Dit heb ik niet gedaan. Ik heb er een klein stukje papier achter geplaatst en die vastgeplakt. Zo kan je alle tags blijven bewegen.

DIY mini scrapbook vakantiealbum

Pagina 7 en 8

Deze pagina’s zijn heel basic. Veel ruimte voor foto’s. Rechts is weer een vakje gemaakt aan de bovenkant waar je een kaartje in kan bewaren. Perfect groot voor twee foto’s.

Pagina 8 en 9 zijn bijna hetzelfde als 7 en 8. Daar ga ik dan ook niet verder op in.

Pagina 10 en 11

De linker pagina is weer voor jou om er mee te doen wat je wilt. Maar is bedoeld voor een foto. Rechts zitten vakjes met verschillende kaartjes er in.

De vakjes maak je door een stuk papier af te meten op 12 x 17 cm. Vouw de aan de onderkant en aan de zijkanten twee cm om voordat je het vastgeplakt knip of snij je er drie horizontale banen in tot aan de omgeslagen deel. De omgeslagen delen plak je vast op de pagina.

Als het droog is, heb je nu vakken waar je iets in kan plaatsen zoals kaartjes of foto’s.

DIY mini scrapbook vakantiealbum

Laatste pagina’s

De pagina’s zijn simpel gehouden zodat je hier genoeg ruimte hebt voor grote foto’s. Rechts is er weer een vakje in de kaft gemaakt. Met een paar stempels is deze pagina aangekleed.

Nu alle pagina’s af zijn kun je er gaatjes in maken om de ring er doorheen te kunnen halen. Let er wel op dat de gaatjes allemaal op de juiste plek zitten. Hou ik ook rekening mee tijdens je ontwerp. Plaats in de hoeken waar de gaatjes moeten komen, geen versieringen.

Dit was het Mini scrapbook vakantie album. Ik heb er niet zo heel veel 3D dingen in verwerkt. Dit heb ik niet gedaan omdat het anders moeilijker wordt om mee op reis te gaan. uiteraard ben je vrij om hier van alles aan toe te voegen. Ik geef slechts een basis idee. Niet alles wat ik heb gemaakt heb ik in deze blog laten zien. Na het maken van de foto’s zijn er nog wat kaarten bij gekomen. De titel op de kaft heb ik ook niet ingevuld. Dit kan iedereen naar eigen inzicht invullen.

Wat kan je winnen?

Dit fantastische Mini vakantiealbum kan je winnen. Vandaar dat ik ook niet alles prijs wilde geven. Zo blijft het voor de winnaar een klein beetje een verrassing met wat hij of zij krijgt.

Wat moet je doen om kans te maken op de prijs?

Het is heel simpel:

 1. Zet onder dit bericht of onder dit bericht op een van mijn sociale media kanalen dat je graag mee wilt doen aan de actie (met geldige e mail adres.)
 2. Like mijn Facebook pagina
 3. Delen van het bericht op sociale media zou ik erg lief vinden. Maar niet noodzakelijk.
 4. Uitslag van de winactie is op 30 juni 2018. Rond 12 uur ‘s middags zal ik de winnaar bekendmaken. Deze zal een persoonlijke e-mail van mij ontvangen. Als er binnen 5 dagen  geen reactie is dan zal ik een nieuwe naam trekken.
 5. In mijn disclaimer staat uitgebreid mijn voorwaarden voor deelname beschreven.

De winactie is gesloten en ik mag Angelique feliciteren. 

Het is een crea- hop vergeet dan ook niet om bij de andere bloggers een kijkje te nemen. Zo maak je kans op nog veel meer mooie prijzen. Crea- hop dan ook gezellig naar de volgende blogger Anja van tips voor jou.  Zij maakt een sieraden doos voor op vakantie. Ik ben benieuwd hoe dat eruitziet. Jij ook? Veel plezier met het hoppen. En succes met het winnen van prijzen. Denk je dit lijkt mij wel wat die crea- cross, je kan altijd mee doen. Drop eventueel een link van de opdracht in de onderstaande link.

Lees ook eens:

Pin de afbeelding op Pinterest voor later:

DIY mini scrapbook vakantiealbum
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This