Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

DIY Kerstmis explosion box

Op zoek naar een origineel cadeau? Een alternatief voor een kerstkaart, dan is een explosion box perfect voor jou om te maken. 

Deze explosion box is niet al te moeilijk om te maken. Goed kunnen meten is wel belangrijk.

Het is weer donderdag en dat betekent crea cross tijd. Tijd voor weer een nieuwe uitdaging van Ilse (Kreanimo.) Deze week is de uitdaging kaartje. Ik hou van de kerstperiode en kan hier dan ook genoeg leuke dingen voor bedenken. Dit keer besloot ik weer eens een explosion box te maken…. Nu ja box dat werden een aantal boxen.

Een kaart is leuk om op te sturen, dat doe je met een explosion box toch minder snel. Een Kerst explosion box maak ik meestal om aan de leerkracht te geven. Maar ook als ik bijvoorbeeld ben uitgenodigd om bij iemand de Kerst thuis te vieren. Soms maak ik ze zodanig dat er licht doorheen kan schijnen. Dit keer hield ik het wat simpeler. Zodat het niet alleen makkelijk na te maken is, maar ook dat je er niet al te veel tijd in hoeft te steken.

Ik ga je niet in details meenemen hoe ik deze DIY Kerstmis explosion box-(en) heb gemaakt. Ik geef je meer een idee mee. Lees: Hoe maak je een explosion box? voor meer uitleg.

Van alle explosion boxen die ik heb gemaakt ben ik nog niet met allemaal klaar. Sommige hebben nog een klein detail nodig. Ook wil ik niet alles weggeven op mijn blog, aangezien dit nog cadeau gegeven moet worden.

Tegenwoordig zijn er hulpmiddelen op je te helpen bij het maken van een explosion box. Zoals:

De papier snijder en riller kan je voor heel veel dingen gebruiken en staat in mijn favorieten. de papier snijder en riller kan je ook los kopen. Ik heb het zowel in 1 als los. De We R memory keepers explosion board, raad ik je alleen aan als je veel explosion boxen maakt. Deze tool maakt het zo eenvoudig. En scheelt je meer dan de helft aan tijd. De Action heeft er soms ook een. Werkt ook prima overigens.

Moeilijkheidsgraad: ★★☆☆

Tijdsduur: >120 minuten

Benodigdheden:

  • Diverse stevig papier. Ongeveer 30 x 30 cm minimaal 2 stuks
  • Schaar of Stanleymes
  • Alles lijm
  • Kerst decoratie materiaal
  • Foam stickers (optioneel)
  • Scoring board (optioneel)
  • Snijmachine (optioneel)
  • Embossing en Stansmachine (optioneel)
DIY Kerstmis explosion box

Werkbeschrijving

Wil je net als ik, massa maken, maak er dan veel tegelijk. Als je er maar 1 wilt maken, dan zal het volgende niet allemaal voor jou van toepassing zijn.

Teken eerst alle dozen uit. Knip of snij deze dan uit. Doe hetzelfde met alle deksels.

Meet en knip dan alle binnenmaten uit. Door te werken met een vaste indeling zoals ik dat heb gedaan kun je achter elkaar alles snijden. Dit scheelt je later veel tijd. Nadat je hier klaar mee bent kan het in elkaar plakken beginnen.

De details kan je maken met restjes papier. Maak alle details in een keer.

Met alles nu klaar is het een kwestie van alles in elkaar zetten. Dan heb je niet al je materiaal meer nodig. Dat scheelt een hoop rommel. Bovendien zorgt het ervoor dat je niks meer hoeft te meten, slechts plakken en mooi maken. Iets wat ik het leukste stukje vind hieraan. En ik denk jij ook wel.

DIY Kerstmis explosion box
DIY Kerstmis explosion box

Versieren

Ik ben bij deze explosion boxen gegaan voor de klassieke Kerstmis kleuren.

Papier van de hulzen takkenachtergrond, had ik nog over. Ik besloot de hulzen takken uit te knippen en er met speciale sticker foam op te plakken. Zo blijft de kerst explosion box simpel maar geeft het toch net dat beetje extra.

Merry Christmas and a happy new year heb ik zwevend opgehangen. Dit doe je door aan de achterkant van de tekst een strook stevig papier hieraan vast te maken en de uiteinden hiervan vast te lijmen aan de achtergrond van de box.

De zwevende Kerstman en zijn rendieren op de slee door de lucht. Je moet goed kijken om het te kunnen zien. Op de bodem heb ik een tekst die niet duidelijk te zien is op de foto maar in het echt wel heel duidelijk is.

Met deze Kerst explosion boxen ben ik van start tot finish 2 uur bezig geweest.

Zoals je kan zien, heb ik de basis van de kerstmis explosion box grotendeels hetzelfde gemaakt. Wel zijn andere kleuren en de details verschillend. Maar de basis is allemaal hetzelfde. Zo hou ik het makkelijk voor mezelf en kan ik de snelheid erin houden.

De kerstballen heb ik gestanst, wat het voor mij wel heel makkelijk maakt. Heb je geen machine, dan kan je het ook met de hand knippen. De kerstballen staan recht op doordat ik er een strookje papier achter heb geplakt.

Tips:

Plaats er een led waxinelichtje in en pons in de doos een paar gaatjes. Vlak voordat je de kerstmis explosion box geeft doe je het lichtje aan. Geeft net wat leuker. En kan in de kast een mooi extra lichtje geven. Stop er een cadeautje in zoals Merci chocolade of misschien wel een sieraad.

Ik hoop dat ik je weer heb kunnen inspireren. Een explosion box lijkt heel moeilijk, maar het valt best mee. Alles draait om goed meten. Wil je meer ideeën op doen toets dan op Pinterest of YouTube Kerst explosion box en er zal genoeg moois voorbijkomen. Voor veel van deze voorbeelden heb je veel materiaal nodig. Ik wil je vooral laten zien dat je met minimaal materiaal ook iets moois kan maken. Omdat ik er snoepjes in doe, heb ik het niet tot het maximale versierd. Zo blijft er genoeg ruimte over voor het cadeautje. Versier het nog meer voor een nog grotere wauw effect, tijdens het geven.

Maak jij je eigen kaarten met kerst? Heb jij toevallig weleens een explosion box gemaakt? Of denk je na het zien van deze blog … ja, dat ga ik ook maken.

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken. Ilse maakte last minute kerstkaarten. En neem een kijkje bij Natasha van Mama duizendpoot. Natascha borduurde dit keer kerstkaarten.

Lees ook eens:

Pin de afbeelding op Pinterest voor later:

DIY Kerstmis explosion box
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Explosion Box Knutselen Voor Vaderdag - […] DIY Kerstmis explosion box […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This