DIY Kerstmis adventskalender

11/11/2017/
v

Adventskalenders je wordt er mee doodgegooid. Vrijwel elke winkel en merk  heeft ze in hun collectie. Van spotgoedkoop gevuld met een chocolaatje tot peperdure exemplaren. Er is geen goed of fout. Voor ieder is wel wat wils. Ik vind ze altijd erg leuk. En ontbreken eigenlijk nooit in ons kerst interieur.

Maar dit keer wilde ik het anders doen. Een adventskalender zelf maken, dat wilde ik. En zo ontstond het idee…

Ik wilde een adventskalender maken van cadeautjes. Een rij van verschillende cadeautjes. Met op elk cadeau uiteraard een nummer. En zo ontstond het idee van deze advent kalender.

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: < 60 minuten

Benodigdheden:

  • cadeautjes
  • inpakpapier
  • lint & touw
  • tape
  • alles wat jij leuk vind om de ingepakte cadeautjes mee op te leuken
  • stevige stok
DIY Kerstmis adventskalender

Werkbeschrijving:

Cadeautjes inpakken:

Zoals je kan zien heb ik de cadeautjes in bruin papier ingepakt. Te koop bij de Xenos. Ik was er al een tijd naar op zoek en bij toeval liep ik er tegenaan. Eindelijk kon ik aan mijn adventskalender project gaan werken.

De cadeautjes had ik al gekocht. Bijna alles komt bij de Action vandaan. Van een paar sokken tot stress bal. Maar ook stiften en kleurboeken. Niks duurs maar wel leuk voor hun.

Al deze cadeautjes heb ik ingepakt in hetzelfde papier. Dit vind ik persoonlijk wat meer rust geven. En daardoor kon ik de verpakkingen opleuken naar eigen inzicht. De cijfers zijn er ook makkelijk op te plaatsen en goed zichtbaar. Perfect dus.

De stok:

Je kan een dikke tak in het bos zoeken. Dit had ook mijn voorkeur is het niet dat het veel heeft geregend en ik ook nog ziek werd. Een dikke tak uit het bos en die desnoods beschilderen of omwinden met touw en lint.

Zorg echt voor een stevige stok. Ik dacht dat de stok die ik had stevig genoeg was. Dus niet. Brak bij cadeautje 16 spontaan doormidden.

Gelukkig hadden we een minder leuk exemplaar in huis liggen. Een stok als onderdeel van een kast. Deze doet nu dienst.  Het was nog een heel gedoe om de cadeautjes op de nieuwe stok te krijgen. Alles zat door elkaar. Dit heb ik maar zo gelaten.

De Adventskalender:

Als je alle cadeautjes hebt hangen dan kan je beginnen met er cijfers op te schrijven.

Omdat ik het niet nodig vind dat elke dag alle drie een cadeautje uitpakt heb ik op een papiertje (veilig verstopt) op elke nummer geschreven welk cadeautje voor wie is. Alleen ik weet wie die dag een cadeautje mag uitpakken. Zo hou ik de spanning er nog wat meer in.

Je kan de nummers ook een kleur geven en elk persoon een kleur geven. Als die dag aanbreekt dan weet die persoon dat hij of zij aan de beurt is. Of je kiest voor een bepaalde kleur lint of pakpapier. Genoeg variaties mogelijk.

Tips:

  • Vind je het idee van een adventskalender maken wel leuk, maar vind je het op hangen te veel gedoe. Je kan ook de cadeautjes stapelen en onder de kerstboom leggen. Schrijf ook nu weer een cijfer op de cadeautjes. Corresponderend met de dag.
  • Er zijn tegenwoordig ook veel leuke adventskalenders te koop die je zelf kan vullen. Onder anderen bij de Action. Bol.com heeft er heel veel leuke variaties in.
  • Wil je deze niet vullen met snoep. Wat dacht je van een pakketje LEGO uit elkaar halen en elke dag er een paar steentjes er in leggen. Bij de laatste dag krijgen ze het boekje en kunnen ze gaan bouwen.

Adventskalenders doe jij daar aan? Zo ja welke heeft jouw voorkeur en waarom? Of ga je net als ik er zelf een maken?

Lees ook eens:

DIY Kerstmis adventskalender
Shares
Natuur speurtocht gratis printable

Nieuw:

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Een adventskalender hoort steeds meer bij Kerstmis. Vele soorten en maten zijn er tegenwoordig te koop. En nog veel meer soorten zijn er zelf te maken. Het maken van de adventskalender boek is een leuk cadeau om te geven, maar ook om zelf te gebruiken. Ik maakte er...

IJsjes knutselen met restjes papier

IJsjes knutselen met restjes papier

Heb je veel restjes papier? Weet je niet zo goed wat je er mee kan doen? Dan is IJsje knutselen met restjes papier wellicht iets voor jou. Maak het zelf of met je kinderen. Vanaf een jonge leeftijd al te maken en ruimt je voorraad met knutsel spullen ietsje op. Ik...

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Heb je een journal of een junk journal en wil je iets leuks maken met het thema Alice in Wonderland? Weet je niet zo goed wat je kan maken, misschien wel inspiratieloos. Op zoek naar ideeën? Dan moet je zeker verder lezen. Heb je niks in huis om met het thema Alice in...

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Op zoek naar een simpel te maken traktatie, die er leuk uit ziet? Dan is dit wellicht de traktatie voor jou. Vlak na mijn operatie zijn mijn oudste en jongste, 2 dagen na elkaar jarig. Voor de jongste was ik op zoek naar een simpel te maken traktatie die mij niet al...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest