DIY Kerstmis adventskalender

11/11/2017/
v
Shares

Adventskalenders je wordt er mee doodgegooid. Vrijwel elke winkel en merk  heeft ze in hun collectie. Van spotgoedkoop gevuld met een chocolaatje tot peperdure exemplaren. Er is geen goed of fout. Voor ieder is wel wat wils. Ik vind ze altijd erg leuk. En ontbreken eigenlijk nooit in ons kerst interieur.

Maar dit keer wilde ik het anders doen. Een adventskalender zelf maken, dat wilde ik. En zo ontstond het idee…

Ik wilde een adventskalender maken van cadeautjes. Een rij van verschillende cadeautjes. Met op elk cadeau uiteraard een nummer. En zo ontstond het idee van deze advent kalender.

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: < 60 minuten

Benodigdheden:

  • cadeautjes
  • inpakpapier
  • lint & touw
  • tape
  • alles wat jij leuk vind om de ingepakte cadeautjes mee op te leuken
  • stevige stok
DIY Kerstmis adventskalender

Werkbeschrijving:

Cadeautjes inpakken:

Zoals je kan zien heb ik de cadeautjes in bruin papier ingepakt. Te koop bij de Xenos. Ik was er al een tijd naar op zoek en bij toeval liep ik er tegenaan. Eindelijk kon ik aan mijn adventskalender project gaan werken.

De cadeautjes had ik al gekocht. Bijna alles komt bij de Action vandaan. Van een paar sokken tot stress bal. Maar ook stiften en kleurboeken. Niks duurs maar wel leuk voor hun.

Al deze cadeautjes heb ik ingepakt in hetzelfde papier. Dit vind ik persoonlijk wat meer rust geven. En daardoor kon ik de verpakkingen opleuken naar eigen inzicht. De cijfers zijn er ook makkelijk op te plaatsen en goed zichtbaar. Perfect dus.

De stok:

Je kan een dikke tak in het bos zoeken. Dit had ook mijn voorkeur is het niet dat het veel heeft geregend en ik ook nog ziek werd. Een dikke tak uit het bos en die desnoods beschilderen of omwinden met touw en lint.

Zorg echt voor een stevige stok. Ik dacht dat de stok die ik had stevig genoeg was. Dus niet. Brak bij cadeautje 16 spontaan doormidden.

Gelukkig hadden we een minder leuk exemplaar in huis liggen. Een stok als onderdeel van een kast. Deze doet nu dienst.  Het was nog een heel gedoe om de cadeautjes op de nieuwe stok te krijgen. Alles zat door elkaar. Dit heb ik maar zo gelaten.

De Adventskalender:

Als je alle cadeautjes hebt hangen dan kan je beginnen met er cijfers op te schrijven.

Omdat ik het niet nodig vind dat elke dag alle drie een cadeautje uitpakt heb ik op een papiertje (veilig verstopt) op elke nummer geschreven welk cadeautje voor wie is. Alleen ik weet wie die dag een cadeautje mag uitpakken. Zo hou ik de spanning er nog wat meer in.

Je kan de nummers ook een kleur geven en elk persoon een kleur geven. Als die dag aanbreekt dan weet die persoon dat hij of zij aan de beurt is. Of je kiest voor een bepaalde kleur lint of pakpapier. Genoeg variaties mogelijk.

Tips:

  • Vind je het idee van een adventskalender maken wel leuk, maar vind je het op hangen te veel gedoe. Je kan ook de cadeautjes stapelen en onder de kerstboom leggen. Schrijf ook nu weer een cijfer op de cadeautjes. Corresponderend met de dag.
  • Er zijn tegenwoordig ook veel leuke adventskalenders te koop die je zelf kan vullen. Onder anderen bij de Action. Bol.com heeft er heel veel leuke variaties in.
  • Wil je deze niet vullen met snoep. Wat dacht je van een pakketje LEGO uit elkaar halen en elke dag er een paar steentjes er in leggen. Bij de laatste dag krijgen ze het boekje en kunnen ze gaan bouwen.

Adventskalenders doe jij daar aan? Zo ja welke heeft jouw voorkeur en waarom? Of ga je net als ik er zelf een maken?

Lees ook eens:

DIY Kerstmis adventskalender
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Sticker Lover boek review

Sticker Lover boek review

Ben jij gek op stickers? Heb je er meer dan je nodig hebt? Of ben je op zoek naar stickers dat perfect past in je bullet journal? Dan heb ik het boek voor jou. Speciaal voor alle sticker lover…. Een stickerboek. Stickers benadrukken iets belangrijkst. Ze geven...

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Op zoek naar een leuke manier om de natuur te ontdekken op een leuke en leerzame manier. Alleen, samen of met je kinderen? Een natuur journal is daarbij een geschikte manier. Schrijf je avonturen op, plak er foto’s bij, teken en leer meer over van alles en nog wat in...

Het grote Creachick doeboek review

Het grote Creachick doeboek review

Creachick heeft haar eerste doeboek uitgebracht. Dat moet getest worden.  In de review vertel ik je wat je kan verwachten van het doeboek. De voor en nadelen, zodat jij weet wat je kan verwachten. Is de Creachick doeboek de moeite waard? Je leest er alles over,...

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattegronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te worden?...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Deel dit met je vrienden