Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

DIY Kerstmis adventskalender aan een stok

Adventskalenders je wordt er mee doodgegooid. Vrijwel elke winkel en merk  heeft ze in hun collectie. Van spotgoedkoop gevuld met een chocolaatje tot peperdure exemplaren. Er is geen goed of fout. Voor ieder is wel wat wils. Ik vind ze altijd erg leuk. En ontbreken eigenlijk nooit in ons kerst interieur.

Maar dit keer wilde ik het anders doen. Een adventskalender zelf maken, dat wilde ik. En zo ontstond het idee…

Ik wilde een adventskalender maken van cadeautjes. Een rij van verschillende cadeautjes. Met op elk cadeau uiteraard een nummer. En zo ontstond het idee van deze advent kalender.

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: < 60 minuten

Benodigdheden:

  • cadeautjes
  • inpakpapier
  • lint & touw
  • tape
  • alles wat jij leuk vind om de ingepakte cadeautjes mee op te leuken
  • stevige stok
DIY advent kalender aan een stok

Werkbeschrijving:

Cadeautjes inpakken:

Zoals je kan zien heb ik de cadeautjes in bruin papier ingepakt. Te koop bij de Xenos. Ik was er al een tijd naar op zoek en bij toeval liep ik er tegenaan. Eindelijk kon ik aan mijn adventskalender project gaan werken.

De cadeautjes had ik al gekocht. Bijna alles komt bij de Action vandaan. Van een paar sokken tot stress bal. Maar ook stiften en kleurboeken. Niks duurs maar wel leuk voor hun.

Al deze cadeautjes heb ik ingepakt in hetzelfde papier. Dit vind ik persoonlijk wat meer rust geven. En daardoor kon ik de verpakkingen opleuken naar eigen inzicht. De cijfers zijn er ook makkelijk op te plaatsen en goed zichtbaar. Perfect dus.

De stok:

Je kan een dikke tak in het bos zoeken. Dit had ook mijn voorkeur is het niet dat het veel heeft geregend en ik ook nog ziek werd. Een dikke tak uit het bos en die desnoods beschilderen of omwinden met touw en lint.

Zorg echt voor een stevige stok. Ik dacht dat de stok die ik had stevig genoeg was. Dus niet. Brak bij cadeautje 16 spontaan doormidden.

Gelukkig hadden we een minder leuk exemplaar in huis liggen. Een stok als onderdeel van een kast. Deze doet nu dienst.  Het was nog een heel gedoe om de cadeautjes op de nieuwe stok te krijgen. Alles zat door elkaar. Dit heb ik maar zo gelaten.

De Adventskalender:

Als je alle cadeautjes hebt hangen dan kan je beginnen met er cijfers op te schrijven.

Omdat ik het niet nodig vind dat elke dag alle drie een cadeautje uitpakt heb ik op een papiertje (veilig verstopt) op elke nummer geschreven welk cadeautje voor wie is. Alleen ik weet wie die dag een cadeautje mag uitpakken. Zo hou ik de spanning er nog wat meer in.

Je kan de nummers ook een kleur geven en elk persoon een kleur geven. Als die dag aanbreekt dan weet die persoon dat hij of zij aan de beurt is. Of je kiest voor een bepaalde kleur lint of pakpapier. Genoeg variaties mogelijk.

Tips:

  • Vind je het idee van een adventskalender maken wel leuk, maar vind je het op hangen te veel gedoe. Je kan ook de cadeautjes stapelen en onder de kerstboom leggen. Schrijf ook nu weer een cijfer op de cadeautjes. Corresponderend met de dag.
  • Er zijn tegenwoordig ook veel leuke adventskalenders te koop die je zelf kan vullen. Onder anderen bij de Action. Bol.com heeft er heel veel leuke variaties in.
  • Wil je deze niet vullen met snoep. Wat dacht je van een pakketje LEGO uit elkaar halen en elke dag er een paar steentjes er in leggen. Bij de laatste dag krijgen ze het boekje en kunnen ze gaan bouwen.

Adventskalenders doe jij daar aan? Zo ja welke heeft jouw voorkeur en waarom? Of ga je net als ik er zelf een maken?

Lees ook eens:

Pin de afbeelding op Pinterest voor later:

DIY advent kalender aan een stok
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This