Diy een Speelgoed krans

08/06/2017/
v
Shares

Wat moet ik toch met al die kleine speelgoedjes. Vaak zooi dat de kinderen ooit bij de grote M hadden gekregen. Van die nietszeggende speeltjes. Maar ook andere meuk. Ik ben het gaan verzamelen. Stiekem zodat de kinderen het niet zagen. De zooi niet meer terug konden pakken.

DIY speelgoed krans maken upcycle oud speelgoed

Op Pinterest zag ik al eens een leuke spiegel en lamp voorbij komen, gehuld in speelgoed. Dat idee vond ik zo leuk. Daar moet ik iets mee doen. Maar aan spiegel op de jongenskamer vind ik maar niks. En nooit vond ik de geschikte lamp. Dan maar een krans. Een speelgoed krans. Leuk om gewoon aan de muur te hangen in de kinderkamer of om het zo aan te kleden dat het een leuk item is om met een verjaardag op te hangen. Ik koos voor het laatste.

Er ontstond een verzameling aan meuk dat soms best leuker uit ziet. Maar om mee te spelen het net niet is. Kransen heb ik altijd wel in huis. Klaar om het moment op te leuken.

Een speelgoed krans iets waar ik al een tijdje mee bezig ben. Met een tijdje denk ik een jaartje. Het verzamelen van meuk, daar ging best wel een tijdje in zitten alvoren ik genoeg had om een krans mee te vullen.

En nu is het dan zo ver……. de krans is klaar. (Mag ook wel naar een jaar). Tijd om jou uit te leggen hoe ook jij een speelgoed krans kan knutselen.

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

Tijdsduur: <60 minuten + droogtijd

Benodigdheden:

  • Krans grote mag je zelf bepalen
  • Speelgoed (niet te zware)
  • Lijmpistool en vulling (je ga er veel gebruiken)
  • Lint, crêpepapier en andere extra decoratie (optioneel)
DIY speelgoed krans maken upcycle oud speelgoed

Werkbeschrijving:

Omdat ik de krans niet zo mooi vond ben ik er eerst crêpepapier omheen gaan doen.

Als ik je een tip mag geven gebruik liever stof of tule. Crêpepapier kan ook als het niet lang mee hoeft te gaan. Wat ik achteraf wel zonde vind is dat crêpepapier met de tijd oplost. Klinkt raar misschien maar het is zo.

Omwikkel de krans eventueel met een materiaal naar keuzen om het mooier te maken.

Begin nu met het grootste speelgoed vast te lijmen op de krans. Let goed op het verdelen van het gewicht.

Plak daarna de kleinere speelgoedjes ertussen.

Ik wilde er ook een paar gekleurde stuiterballen tussen plakken, gewoon omdat ik het er qua kleur leuk uit vond zien. Helaas laat de lijm los. Bepaalde rubber hecht niet aan de lijm. Hou daar wel rekening mee.

DIY speelgoed krans maken upcycle oud speelgoed

Als je de krans wilt gebruiken met bijvoorbeeld een verjaardag dan is het ook leuk om er toeters en bellen tussen te lijmen. Ballonnen, slingers en linten. Bedenk het en het is mogelijk. Dat is het leuke van een krans maken. Je kan je er helemaal op uitleven.

Simpel te maken toch!!!!

Zie je hoe leuk en simpel het is om te speelgoed krans te maken. Je kan er nog voor kiezen om de krans in 1 kleur te spuiten. Zodat het bijvoorbeeld mooi bij je muur past. Maar persoonlijk vind ik het gekleurde speelgoed wel zo zijn charmes hebben.

Mijn speelgoed krans is af. Ik moet er alleen nog wat ballonnen tussen plaatsen.

Dit was het dan de speelgoed krans. Wat vind jij ervan? Leuk voor een verjaardag of als decoratie? Is het iets wat jij zal gaan maken?

Mocht er toch iets onduidelijk zijn in mijn uitleg. Stel dan gerust je vraag. Ik zal er alles aan doen om het je alsnog duidelijk uit te kunnen leggen.

Lees ook eens:

DIY speelgoed krans maken upcycle oud speelgoed
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

IJsjes knutselen met restjes papier

IJsjes knutselen met restjes papier

Heb je veel restjes papier? Weet je niet zo goed wat je er mee kan doen? Dan is IJsje knutselen met restjes papier wellicht iets voor jou. Maak het zelf of met je kinderen. Vanaf een jonge leeftijd al te maken en ruimt je voorraad met knutsel spullen ietsje op. Ik...

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Heb je een journal of een junk journal en wil je iets leuks maken met het thema Alice in Wonderland? Weet je niet zo goed wat je kan maken, misschien wel inspiratieloos. Op zoek naar ideeën? Dan moet je zeker verder lezen. Heb je niks in huis om met het thema Alice in...

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Op zoek naar een simpel te maken traktatie, die er leuk uit ziet? Dan is dit wellicht de traktatie voor jou. Vlak na mijn operatie zijn mijn oudste en jongste, 2 dagen na elkaar jarig. Voor de jongste was ik op zoek naar een simpel te maken traktatie die mij niet al...

Sticker Lover boek review

Sticker Lover boek review

Ben jij gek op stickers? Heb je er meer dan je nodig hebt? Of ben je op zoek naar stickers dat perfect past in je bullet journal? Dan heb ik het boek voor jou. Speciaal voor alle sticker lover…. Een stickerboek, sticker lover boek. Stickers benadrukken iets...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Deel dit met je vrienden