08/06/2017

Diy een Speelgoed krans

Wat moet ik toch met al die kleine speelgoedjes. Vaak zooi dat de kinderen ooit bij de grote M hadden gekregen. Van die nietszeggende speeltjes. Maar ook andere meuk. Ik ben het gaan verzamelen. Stiekem zodat de kinderen het niet zagen. De zooi niet meer terug konden pakken.

DIY speelgoed krans maken upcycle oud speelgoed

Op Pinterest zag ik al eens een leuke spiegel en lamp voorbij komen, gehuld in speelgoed. Dat idee vond ik zo leuk. Daar moet ik iets mee doen. Maar aan spiegel op de jongenskamer vind ik maar niks. En nooit vond ik de geschikte lamp. Dan maar een krans. Een speelgoed krans. Leuk om gewoon aan de muur te hangen in de kinderkamer of om het zo aan te kleden dat het een leuk item is om met een verjaardag op te hangen. Ik koos voor het laatste.

Er ontstond een verzameling aan meuk dat soms best leuker uit ziet. Maar om mee te spelen het net niet is. Kransen heb ik altijd wel in huis. Klaar om het moment op te leuken.

Een speelgoed krans iets waar ik al een tijdje mee bezig ben. Met een tijdje denk ik een jaartje. Het verzamelen van meuk, daar ging best wel een tijdje in zitten alvoren ik genoeg had om een krans mee te vullen.

En nu is het dan zo ver……. de krans is klaar. (Mag ook wel naar een jaar). Tijd om jou uit te leggen hoe ook jij een speelgoed krans kan knutselen.

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

Tijdsduur: <60 minuten + droogtijd

Benodigdheden:

  • Krans grote mag je zelf bepalen
  • Speelgoed (niet te zware)
  • Lijmpistool en vulling (je ga er veel gebruiken)
  • Lint, crêpepapier en andere extra decoratie (optioneel)
DIY speelgoed krans maken upcycle oud speelgoed

Werkbeschrijving:

Omdat ik de krans niet zo mooi vond ben ik er eerst crêpepapier omheen gaan doen.

Als ik je een tip mag geven gebruik liever stof of tule. Crêpepapier kan ook als het niet lang mee hoeft te gaan. Wat ik achteraf wel zonde vind is dat crêpepapier met de tijd oplost. Klinkt raar misschien maar het is zo.

Omwikkel de krans eventueel met een materiaal naar keuzen om het mooier te maken.

Begin nu met het grootste speelgoed vast te lijmen op de krans. Let goed op het verdelen van het gewicht.

Plak daarna de kleinere speelgoedjes ertussen.

Ik wilde er ook een paar gekleurde stuiterballen tussen plakken, gewoon omdat ik het er qua kleur leuk uit vond zien. Helaas laat de lijm los. Bepaalde rubber hecht niet aan de lijm. Hou daar wel rekening mee.

DIY speelgoed krans maken upcycle oud speelgoed

Als je de krans wilt gebruiken met bijvoorbeeld een verjaardag dan is het ook leuk om er toeters en bellen tussen te lijmen. Ballonnen, slingers en linten. Bedenk het en het is mogelijk. Dat is het leuke van een krans maken. Je kan je er helemaal op uitleven.

Simpel te maken toch!!!!

Zie je hoe leuk en simpel het is om te speelgoed krans te maken. Je kan er nog voor kiezen om de krans in 1 kleur te spuiten. Zodat het bijvoorbeeld mooi bij je muur past. Maar persoonlijk vind ik het gekleurde speelgoed wel zo zijn charmes hebben.

Mijn speelgoed krans is af. Ik moet er alleen nog wat ballonnen tussen plaatsen.

Dit was het dan de speelgoed krans. Wat vind jij ervan? Leuk voor een verjaardag of als decoratie? Is het iets wat jij zal gaan maken?

Mocht er toch iets onduidelijk zijn in mijn uitleg. Stel dan gerust je vraag. Ik zal er alles aan doen om het je alsnog duidelijk uit te kunnen leggen.

Lees ook eens:

DIY speelgoed krans maken upcycle oud speelgoed
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Op zoek naar een leuke manier om de natuur te ontdekken op een leuke en leerzame manier. Alleen, samen of met je kinderen? Een natuur journal is daarbij een geschikte manier. Schrijf je avonturen op, plak er foto’s bij, teken en leer meer over van alles en nog wat in...

Het grote Creachick doeboek review

Het grote Creachick doeboek review

Creachick heeft haar eerste doeboek uitgebracht. Dat moet getest worden.  In de review vertel ik je wat je kan verwachten van het doeboek. De voor en nadelen, zodat jij weet wat je kan verwachten. Is de Creachick doeboek de moeite waard? Je leest er alles over,...

Konijn knutselen met pompoms

Konijn knutselen met pompoms

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wilt. Met dierendag of...

Uil knutselen met wc-rollen

Uil knutselen met wc-rollen

Knutselen met wc-rollen is een manier om goedkoop de leukste dingen te knutselen. Met de herfst om de hoek leek het mij leuk om jou te laten zien hoe je stap voor stap een uil kan knutselen met wc-rollen. De uil heb ik gemaakt door de veren na te bootsen met cirkels....

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares