Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

4 jun, 2018 | Knutselen, Blog, DIY, Review | 0 Reacties

De leukste doeboeken voor kinderen en volwassenen

Het aftellen is begonnen. Nog heel even en voor sommige sneller dan de ander. Maar de zomervakantie komt er toch echt aan. En om de zomervakantie wat leuker te maken zocht ik de leukste vakantie doeboeken voor kinderen bij elkaar. Zo komen ze de vakantie wel weer door.

Elk jaar update ik deze blog. Zodat je elk jaar op de hoogte bent van de nieuwste en leukste doeboeken. Dit is de update voor de zomer van 2023.

Als kind keek ik er altijd naar uit. De zomervakantie. Welk kind niet! Maar een ding wat mij toch wel is bijgebleven zijn de vakantie doeboeken. Wat vond ik dat heerlijk. Uren kon ik daar mee zoet zijn. Er leuk dat ze er vandaag de dag nog steeds zijn. Mijn jongens hebben er dan ook al vele versleten.  Ook dit jaar zullen ze er weer een uit mogen zoeken. Al zal het voor mijn 12 jarige niet zo makkelijk meer zijn om er eentje te vinden.

Met mijn eigen jongens (en inmiddels ook dochter), in het achterhoofd en natuurlijk ook jouw kind. Ben ik op zoek gegaan naar leuke doeboeken. In verschillende leeftijdsgroepen, jongens en meisjes en volwassen.

Note: Als er achter de leeftijd een ? staat dan is er geen leeftijdsindicatie bekend. Ga er dan maar vanuit dat het vanaf eind groep 3 te doen is. 

Leuk leren doeboeken

Alle doeboeken zijn leerzaam, maar de leuk leren doeboeken zijn daar nog meer voor gemaakt.

Het AVI vakantieboek

Lezen tijdens de vakantie stom? Juist niet! Met dit AVI vakantieboek kunnen beginnende lezers urenlang verdwalen in de leukste verhalen. Het staat boordevol puzzels, raadsels, verhalen, strips en nog veel meer. Zo houd je je leesniveau op peil of kun je juist tijdens de vakantie nog doorgroeien.

Het AVI vakantieboek heeft AVI-niveau M4-E4 en is daarmee speciaal geschikt voor leerlingen uit groep 4 van het basisonderwijs.

Quest Junior Zomerboek 2023

Met liefst 132 pagina’s heb je de leukste verhalen, puzzels, strips, quizzen en activiteiten in huis.

Zin om een raket te maken? Is dit boek staat hoe dat moet. Liever lekker aan het strand zandkastelen bouwen? Hier lees je hoe dat het beste lukt. En als je dan toch op vakantie bent en met buitenlandse vriendjes speelt: dit boek leert je de belangrijkste zinnen in andere talen.

De laatste jaren zijn de zomers echt heel warm. Te warm om leuke dingen te doen? Welnee! Als het echt heet is, kun je ijswater maken. Of een waaier vouwen. Of koken met de warmte van de zon. Weet je niet hoe dat moet? Je raadt het al: je leest het in dit boek!

Er zijn heel erg enorm veel te gekke puzzels, zoekplaten en tekeningen. Je leert schaduwen op de muur te maken die lijken op dieren, en je krijgt een vel vol geinige stickers. Extra veel vragen en antwoorden, zwemtips, dierenstrips, en spelletjes voor onderweg.

Leeftijd: Staat er niet bij, maar ik schat vanaf een jaar of 7/8

Okki vakantiedoeboek 2023

Je kind maakt de leukste en gekste avonturen mee met Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks!

Met Okki oefenen kinderen niet zomaar lezen, schrijven en rekenen, zij ontdekken ook spelenderwijs de wereld om hen heen. Okki wordt samen met kinderen, ouders en leerkrachten ontwikkeld en sluit daarom goed aan op het niveau en de belevingswereld van kinderen in groep 3 en groep 4.


Doeboeken voor kinderen

Het doeboek van Rutger, Thomas en Paco

Ga op avontuur met Rutger, Thomas & Paco en los het mysterie van de verdwenen halsband van Paco op door te puzzelen, tekenen en lezen! Het doeboek staat boordevol puzzels, challenges, moppen en alles wat je altijd al wilde weten over je favoriete YouTubers.

Mijn dochter is een grote fan van deze YouTubers en ik kocht het dan ook voor haar verjaardag. Het is een erg leuk doeboek vol bekende personages en leuke opdrachten. Het doeboek bestaat uit 64 pagina’s het had wat mij betreft wel uit meer bladzijdes bestaan. Ondanks dat is het een aanrader.

Leeftijd: Vanaf 7 jaar

Donald Duck Vakantieboek 2023

Donald Duck Vakantieboek 2023 – Vakantieboek vol pret en avonturen
Joepie! De zomervakantie begint pas echt met dit boek vol zonnige puzzels, moppen, spelletjes en natuurlijk heel veel grappige en spannende avonturen over Donald en z’n familie en vrienden uit Duckstad!

Leeftijd: Alle leeftijden

Het grote Zoete Zusjes vakantieboek 3

De vakantie is niet compleet zonder de Zoete Zusjes! Het grote Zoete Zusjes vakantieboek van Hanneke de Zoete is een vrolijk geïllustreerd doeboek boordevol originele proefjes, experimenten, knutsel- en tekenopdrachten, kleurplaten, testjes en natuurlijk een lekker leesverhaal. Maak je eigen slijm, test je kennis met de grote weetjesquiz, maak een brief in geheimschrift en nodig je vriendjes, ouders, opa’s en oma’s uit voor een geweldige goochelshow. Met het grote Zoete Zusjes vakantieboek hoef je je deze zomer niet te vervelen!

Leeftijd: Vanaf 6 jaar groep 2&3

MEIDEN magazine ZOMERBOEK 2023

Knallend de zomer met met de beste tips, extra dik, bomvol mode, beauty, vriendinnen, quizzen, DIY’s, sterren en nog veel meer!

Leeftijd: ?

Wild van Freek Vakantieboek 2023

Het leukste vakantieboek voor Freek Vonk fans!

Insecten zijn minstens zo spectaculair als grote dieren. Hoe dat zit, legt Freek je uit in het ‘Grote Kriebel Boek’. Het staat bomvol waanzinnige insecten en andere bijzondere beestjes. De bioloog vertelt je over hun knotsgekke acties. Zo laten sommige ieniemienie diertjes zichzelf expres ontvoeren. Of overleven ze het zelfs als ze worden overreden door een auto! En dan heeft Freek je nog niet eens vertelt hoe superbelangrijk al die kriebelbeestjes zijn. Met 100 bladzijdes valt er genoeg te doen.

Leeftijd: vanaf 7 jaar


Voor kleuters

Zappelin Vakantieboek

Kinderen kunnen zich urenlang vermaken tijdens de (school)vakantie. Dit vakantieboek zit vol met je favoriete figuren uit Zappelin zoals:

  • Woezel & Pip
  • Nijntje
  • K3
  • Masha de beer
  • Bing
  • Sesamstraat
  • Bumba
  • En meer!

Dit vakantiedoeboek biedt een creatieve uitlaatklep om te tekenen, kleuren, schrijven of knutselen terwijl je geniet van je vakantie.

Leeftijd: 3 tot 8 jaar.


Doeboek voor volwassenen

Quest zomerboek

Met maar liefst 132 pagina’s dikke Zomerboek van Quest kan jij je haast niet meer ver velen. Je krijgt de kans om te slagen voor het Quest-Zomerexamen, samengesteld door zeven docenten van het voortgezet onderwijs, en kun je uitblinken in de Quest-Dubbelquiz met 50 vragen naar dubbelwoorden. Om van je vakantie een bijzondere belevenis te maken zul je een stap, of twee, buiten de gebaande paden moeten zetten. Hoe doen ervaren reizigers dat?

Met dit boek haal je een complete Escaperoom in huis. Speel het spel terwijl je luistert naar de Quest-Zomerhits, een afspeellijst met de grootste zomerhits van de afgelopen vijftig jaar.

Doeboek voor volwassenen vol. 2

Vakantiedoeboek speciaal voor volwassenen! Met 150 oefeningen.Puzzels en raadsels om je geest roestvrij te maken en je hersenen te herbebossen. Leer terwijl je jezelf vermaakt en vermaak jezelf terwijl je leert. Van de Spaanstalige editie werden al meer dan 200.000 exemplaren verkocht.

Vorig jaar heb ik deel 1 gekocht. De opdrachten zijn mooi vormgegeven en zeker een uitdaging.

Libelle Zomer Vakantieboek 2023

Libelle Zomer Vakantieboek 2023 – 300 pagina’s vakantieplezier
In het Zomer vakantieboek van Libelle vind je oneindig veel vakantieplezier. Met extra veel puzzels, kleurplaten, een zinderende zomerhoroscoop en zelfs een complete roman. Het boek is zo compleet dat je haast niks anders mee hoeft te nemen want je bent er uren mee zoet. Ook met de zomerrecepten en de vrolijke zelfmaak ideeën verveel je je geen moment.

Tip:

Zorg dat het doeboek niet te makkelijk is. Een beetje uitdaging mag wel. Anders is je kind er zo klaar mee. En dat zou zonde zijn. Niet alle doeboeken zijn goedkoop.

Zit er een doeboek tussen voor jou of je kind? Had jij vroeger ook doeboeken als kind?

Lees ook eens:

De leukste doeboeken voor kinderen en volwassenen
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This