De leukste doeboeken voor kinderen en volwassenen

04/06/2018/
v

Het aftellen is begonnen. Nog heel even en voor sommige sneller dan de ander. Maar de zomervakantie komt er toch echt aan. En om de zomervakantie wat leuker te maken zocht ik de leukste vakantie doeboeken voor kinderen bij elkaar. Zo komen ze de vakantie wel weer door

Als kind keek ik er altijd naar uit. De zomervakantie. Welk kind niet! Maar een ding wat mij toch wel is bijgebleven zijn de vakantie doeboeken. Wat vond ik dat heerlijk. Uren kon ik daar mee zoet zijn. Er leuk dat ze er vandaag de dag nog steeds zijn. Mijn jongens hebben er dan ook al vele versleten.  Ook dit jaar zullen ze er weer een uit mogen zoeken. Al zal het voor mijn 12 jarige niet zo makkelijk meer zijn om er eentje te vinden.

Met mijn eigen jongens (en inmiddels ook dochter), in het achterhoofd en natuurlijk ook jouw kind. Ben ik op zoek gegaan naar leuke doeboeken. In verschillende leeftijdsgroepen, jongens en meisjes en volwassen.

Note: Als er achter de leeftijd een ? staat dan is er geen leeftijdsindicatie bekend. Ga er dan maar vanuit dat het vanaf eind groep 3 te doen is. 

Leuk leren doeboeken

Young Scientist Vakantieboek Zomer 2022

Leuke weetjes lees je in het nieuwe Young Scientist Vakantieboek. Ga mee op een knotsgekke ontdekkingsreis. Tijdens deze reis kom je onder andere ook geniale getallen, machtige dinosauriërs en piepkleine microben tegen. Zo leer je wat we allemaal hebben ontdekt over de wondere wereld om ons heen!

Wil je liever zelf aan de slag? Het boek zit vol met pittige puzzels en spannende proefjes. Ontdek hoe kraters ontstaan op de maan en hoe je je neus kunt laten groeien (zonder te liegen!). Ben je klaar voor je ontdekkingsreis?

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Quest Junior zomerboek 2022

Vol weetjes, strips, puzzels, verhalen, spelletjes, proefjes, quizzen en nog veeeeel meer. Wat dan bijvoorbeeld? Nou, je leest hoe je een bootje kunt bouwen dat dankzij een ballonnetje zelf door het water snelt. En hoe je een stevige tipi maakt van alleen wat krantenpapier en plakband.

Houd je van escape rooms? In dit boek zit er eentje waarmee je kunt proberen uit je eigen huis te ontsnappen.

Leeftijd: 7 t/m 12 jaar

Doeboeken voor jongens en meisjes

Het grote Zoete Zusjes vakantieboek 2

Dit vrolijke doeboek van de zusjes Saar en Janna staat boordevol gloednieuwe spelletjes, kleurplaten, puzzels, knutselideeën, strips, moppen en een kort verhaal. Dit hele vakantieboek gaat over dieren. Van wilde dieren tot zachte knuffeldieren en van dieren die in het water leven tot hele enge dieren.

Leeftijd: Vanaf 6 jaar groep 2&3

Donald Duck Vakantieboek 2022

Vakantieboek vol pret en avonturen. De vakantieboeken van Donald Duck, vol zonnige puzzels, moppen, spelletjes en natuurlijk heel veel grappige en avontuurlijke verhalen over Donald en zijn familie en vrienden uit Duckstad!

Leeftijd: Alle leeftijden

MEIDEN magazine | zomerboek 2022

Het boek staat bomvol leuke quizzen, spelletjes, puzzels, leesverhalen, verfrissende recepten, alles over de leukste sterren en nog veel meer.

Leeftijd: ?

Stoer zomerboek 2022

Hou je van Games, toffe films en series, lastige puzzels, (te) gekke proefjes, coole strips en gave weetjes? Dan is het Stoer zomerboek echt iets voor jou!

In dit zomerboek;

  • Doe mee met de grote XP challenge
  • Puzzels, opdracht en uitdagingen
  • Scoor zoveel mogelijk XP
  • Stel je eigen ultieme team samen

Leeftijd: ?

Okki Vakantieboek 2022

Hihihi! Wil jij deze zomer ook wat te lachen hebben? Dan is dit boek iets voor jou! Het staat vol met grappige puzzels. En leuke moppen en raadsels. Ook kom je veel rare dieren tegen. En je leest over zonnige avonturen met Dolfje en Foeksia. Veel plezier!

Leeftijd: 6 tot 8 jaar

Voor kleuters

Bobo Vakantieboek 2022

In dit superleuke Bobo Zomerboek kan je lezen over dieren, puzzels maken. En over Bobo lezen natuurlijk. Spelenderwijs leert je kind de basis van letters, woorden, getallen, vormen en kleuren. Dit doen ze door middel van puzzels, voorleesverhalen, doe-opdrachten, knutsel- en kleurplaten.

Leeftijd: 4 tot 6 jaar.

Doeboek voor volwassenen

De leukste doeboeken voor kinderen en volwassenen

Doeboek voor volwassenen

Dit is het eerste ‘Doeboek voor volwassenen’. Het barst uit zijn voegen door een verscheidenheid aan activiteiten die niet alleen dienen om de tijd te doden, maar ook om er iets van op te steken terwijl je jezelf vermaakt, bijvoorbeeld op vakantie, maar ook daarna in je vrije tijd. Het ‘Doeboek voor volwassenen’ bevat puzzels, opdrachten en raadsels in verschillende grote thema’s waarvan de belangrijkste overeenkomst de diversiteit ervan is. Je kunt in elk geval heel veel leren over van alles. Dit jaarlijkse ‘Doeboek voor volwassenen’ is gemakt door de kampioen van de Spaanse quizshow Saber y ganar (Weten en Winnen) Daniel López Valle en gerenommeerd illustrator Cristóbal Fortúnez. Het boek verschijnt voor het eerst in het Nederlands, maar is in Spanje al jarenlang iedere zomer een verkoophit!

Het grote Creachick doeboek review

Het grote CreaChick doeboek

Zin om je onder te dompelen in een grote hoeveelheid creativiteit? Duik dan in ‘Het grote CreaChick doeboek’ en laat je verrassen door de tekenopdrachten, challenges, oefeningen, uitleg en voorbeelden van creatieve duizendpoot CreaChick. Ze deelt haar tips en trucs om de opdrachten tot een goed einde te brengen en jouw vaardigheden naar een hoger plan te tillen.

Over dit creatieve doeboek van Creachick heb ik een review op de blog staan.

Tip:

Zorg dat het doeboek niet te makkelijk is. Een beetje uitdaging mag wel. Anders is je kind er zo klaar mee. En dat zou zonde zijn. Niet alle doe boeken zijn goedkoop.

Zit er een doe boek tussen voor jouw kind of jouwzelf? Had jij deze vakantie doeboeken vroeger ook?

Dit waren de leukste doeboeken van 2022. Elk jaar een aantal weken voor de zomervakantie neem ik weer de leukste vakantie doeboeken met jou door.

Lees ook eens:

De leukste doeboeken voor kinderen en volwassenen
Shares
Natuur speurtocht gratis printable

Nieuw:

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Tuinkabouter beschilderen met spullen van de Action

Tuinkabouter beschilderen met spullen van de Action

Heb je ze al gespot? De kabouters die te koop zijn bij de Action. Vind jij ze net als ik leuk, maar de kleuren combo niet zo. Schilder ze dan in de kleuren die jij wel leuk vindt. Ik laat je zien hoe je dat kan doen. Welke fouten ik maakte zodat jij het niet meer...

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Een adventskalender hoort steeds meer bij Kerstmis. Vele soorten en maten zijn er tegenwoordig te koop. En nog veel meer soorten zijn er zelf te maken. Het maken van de adventskalender boek is een leuk cadeau om te geven, maar ook om zelf te gebruiken. Ik maakte er...

Mijn bullet journal Koi karper review

Mijn bullet journal Koi karper review

Mus creatief en BBNC-uitgeverij hebben weer een nieuw bullet journals. Ik mag de bullet journal Koi karper uitproberen. Wat ik ervan vind en wat jij ervan kan verwachten lees je allemaal in dit review. Mus creatief en BBNC-uitgeverij brengen regelmatig Bullet journals...

IJsjes knutselen met restjes papier

IJsjes knutselen met restjes papier

Heb je veel restjes papier? Weet je niet zo goed wat je er mee kan doen? Dan is IJsje knutselen met restjes papier wellicht iets voor jou. Maak het zelf of met je kinderen. Vanaf een jonge leeftijd al te maken en ruimt je voorraad met knutsel spullen ietsje op. Ik...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest