Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

22 okt, 2020 | Knutselen, Blog, DIY, Review | 0 Reacties

Creachick kleurboek review

Creachick heeft haar eerste kleurboek uitgebracht. Ik geef je een kijkje in het kleurboek en testte het uit. Zo weet jij wat je kan verwachten.

Creachick kleurboek review

Creachick, ken je haar nog niet, zij is de creatieve YouTube van Nederland. En sinds een jaar brengt ze haar eigen producten uit. Dit keer een kleurboek.

Op haar YouTube kanaal kon je zo nu en dan al mee kijken en denken over wat er in het kleurboek moest en zou komen.

Zelf ben ik echt niet de beste tekenaar. En poppetjes kan ik al helemaal niet tekenen. Ik kleur ze daarom (misschien wel) heel erg graag in.

Creachick tekent altijd de leukste (met namen) meisjes. Ik wist dat er een aantal in het kleurboek zouden komen, en daardoor keek ik echt uit naar het kleurboek.

Kleuren wat ik echt niet kan tekenen.

Creachick YouTube kanaal

Ik had voordat ik het kleurboek binnen kreeg al de video gezien (zie onderstaande) van Creachick, ik wist dan ook wat ik kon verwachten. Maar een video verteld niets over de kwaliteit. Ik ging voor je aan de slag….

Het papier

Bij het openslaan van de Creachick kleurboek viel mij direct op dat het papier crèmekleurig is. Iets wat ik heel fijn vind. Inkleuren van personen vind ik mooier op licht gekleurd papier. Uiteraard is dit een voorkeur van mij en niet per se wat jij wilt.

Het papier voelt heel lekker aan. Glad en zijdezacht. (Dat ik zo over papier praat, lol).

Waar ik altijd blij van word is een kleurboek wat niet aan beide zijdes is bedrukt. Zo hoef je nooit te kiezen tussen kleurplaten.

Nog een plus punt is dat de kleurplaten een perforatielijn hebben zodat je heel makkelijk je kleurplaat eruit kan scheuren. Zo scheuren de kleurplaat nooit kapot. 

Meisjes

De meeste kleurplaten zijn meisjes of andere personen. Vooral de grote platen met 1 meisje er op zijn mijn favoriet. Ik kon dan ook moeilijk kiezen welke ik in wilde kleuren. Maar mijn favoriete wilde ik nog mee wachten. De dame met de schort onder de verf deed me aan mezelf denken, de meisjes vond ik leuk om in te kleuren en de kerst was meer omdat ik ergens wel zin in de kerst heb.

Nu nog testen….

Creachick kleurboek review
Creachick kleurboek review

Alcohol markers

Ik begon met mijn alcohol markers. Deze gebruik ik meestal als ik ga kleuren. Ze vormen vaak de onderlaag, de basis. Daarna ga ik er overheen met kleurpotloden om meer diepte aan de kleurplaat te geven.

Omdat ik het vrijdag binnen kreeg en de review zo snel mogelijk online wilde hebben, zijn de kleurplaten alleen gekleurd met de alcohol markers. De rest moet nog.

Het gebruiken van alcohol markers gaat altijd door het papier heen, dat is overal zo, ook bij dit papier. Waar ik meer naar kijk is hoe de stiften reageren op het papier.

De stiften moeten fijn aanvoelen als je over het papier heen gaat en de kleuren moeten mooi overgebracht worden. Veel papier zuigt de stiften op, waardoor ze snel leeg gaan. Dit gebeurt niet met de Creachick kleurboek. Hier was ik echt verbaast om. De kleuren blenden goed. Dikke duimen omhoog. Eindelijk een kleurboek waarin ik naar hartenlust kan kleuren met de alcohol markers.

Creachick kleurboek review

Waterverf

Ik wilde meer testen dan alleen mijn alcohol markers. Ik wilde weten of je er met waterverf in kon werken. Creachick gaf dat (dacht ik) aan in haar video.

Het papier gaat wel bobbelen. Maar het papier gaat niet kapot. De kleuren komen mooi over, wel is het wat lastiger om de waterverf na aanbrengen te verschuiven op het papier. Toen ik dat eenmaal doorhad, was ik al niet meer blij met hoe het eruitzag. Ik heb het meer nog wat verder ingekleurd om je te laten zien, hoe en wat.

Dus…. je kan je waterverf tevoorschijn halen, maar het werkt wel iets anders. Misschien is het gebruiken van aquarel potloden een makkelijker en mooiere optie. (Ik bedenk dit terwijl ik dit schrijf, gaat zeker getest worden).

Conclusie

Al met al ben ik zeer tevreden met het Creachick kleurboek. Hou je van de Creachick tekenstijl of van het kleuren van met namen personen (meisjes) dan is dit het kleurboek voor jou. Ik weet zeker dat ik vrijwel alle kleurplaten uiteindelijk zal inkleuren en dat heb ik niet snel met een kleurboek. Ik ben enthousiast en ik hoop jij ook na het lezen van de review.

De kleurboek behoort zelfs tot mijn favorieten knutselspullen.

Overige informatie:

Creachick kleurboek is onder anderen te koop bij Bol.com

Prijs: €16,99

Bindwijze: paperback

Afmetingen 29,7 x 21,2 x 1,1 cm

Aantal pagina’s: 64

Auteur: Creachick

Uitgever: BBNC Uitgevers

EAN: 9789045326009

Lees ook eens:

Creachick kleurboek review
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This