Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

8 nov, 2023 | Review, Blog, DIY | 0 Reacties

Creachick kleurboek deel 2 review

Ben jij op zoek naar een nieuwe kleurboek of een leuk cadeau om te geven tijdens de feestdagen? Wellicht is de Creachick kleurboek wat voor jou. Aan de hand van de review kom jij te weten wat je kan verwachten van het kleurboek en of het iets voor jou is. Lees je mee…

Het CreaChick kleurboek II bevat 30 gloednieuwe kleurplaten, handgetekend door Maris in haar unieke, herkenbare stijl. Bij het inkleuren van de bijzondere platen geeft ze je het gevoel een echte illustrator te zijn en heb je urenlang kleurplezier! Het boek heeft extra dik, crèmekleurig papier en een perforatielijn, zodat je er met veel verschillende soorten kleurmaterialen in kunt werken en je kunstwerken kunt inlijsten. Aldus uitgeverij Mus.

Het klinkt veelbelovend maar is dat ook zo…

Voordat ik aan de slag ging, bladerde ik door het kleurboek heen, het zag en voelde aan zoals haar vorige kleurboek. Zelfde papiersoort en veel leuke mensen om in te kleuren.

Wil je meer weten over de kleurboek deel 1 ga dan naar de review.

Eerder schreef ik ook al reviews over andere producten van Creachick:

Om een review te kunnen geven moet het getest worden. Dit keer test ik de kleurplaten met de Alcoholmarkers van de Action en stiften van het merk Talens Ecoline.

Creachick kleurboek deel 2 review
Creachick kleurboek deel 2 review

De Alcoholmarkers

Ik ben niet de beste in werken met Alcoholmarkers en de Alcoholmarkers van de Action zijn niet het fijnst om mee te werken. Sommige stiften zijn vrij droog en andere weer heel erg nat. Sommige punten hard en andere weer heel los en buigzaam. Dit maakt het lastig om mee te werken. Hierdoor is het misschien niet geheel eerlijk om mijn review op te baseren.

Tijdens het kleuren merkte ik dat hier en daar de kleur iets uitliep hier en daar. Dit gebeurde vooral met de natte stiften. Zoals je kan zien in de ogen en de deur en raam van de pompoen. Ik probeerde het nog te redden door de ogen in te kleuren met een bijna witte kleur, maar dit mocht niet meer baten. Bij de raam en deur bleef ik zelfs weg van de lijn en bleef ik er een stuk binnen, ondanks dat vloeide de inkt tot ver daarbuiten. (Zie bovenstaande foto’s.)

In het gezicht kreeg ik de kleur niet goed verdeeld, dit omdat de stift aan de droge kant was.

Al gaande merkte ik (zoals hierboven beschreven) veel problemen ontstaan. Waardoor mijn plezier om het in te kleuren, minder werd.

Het papier heeft wel moeite met het blenden van de kleuren, iets wat het werken met alcoholmarkers zo mooi en fijn maakt. Het papier is wel zacht en de stift glijdt goed en fijn over het papier. Maar Alcoholmarkers die niet op speciaal papier gebruikt worden, zullen altijd iets van problemen met zich meebrengen. Hoe dan ook het werken met alcoholmarkers in het Creachick kleurboek deel 2 is prima te doen, als je met een aantal dingen maar rekening houdt.

Creachick kleurboek deel 2 review

Talens Ecoline brush pen

Om te testen of het papier een nat product aan kon, wilde ik mijn Ecoline brush pennen testen. Dit zou dan ook direct een indicatie geven of je in de kleurboek kan werken met waterverf.

Al snel liep ik ook nu weer tegen hetzelfde probleem aan als met de alcoholmarkers. De inkt wilt hier en daar uitvloeien op plekken waar je de kleur niet wilt hebben. Ook merkte ik dat hier en daar het papier ging rullen. Rullen is het loskomen van papierdeeltjes. Ondanks dat ik er niet meer dan 1 keer overheen ging. Ik werkte uiterst voorzichtig, met niet meer dan 1 laag en pas een nieuwe laag als de 1ste geheel droog was. Ondanks dat was het bij de eerste laag soms al genoeg om het papier te laten rullen of uit te laten vloeien. Waardoor ik mijn vraagtekens zet bij waterverf.

Ik denk dat stiften zoals de Stabilo 68 en de Tombow brushpennen een betere optie zijn.

Creachick kleurboek deel 2 review

Mijn conclusie

De kleurplaten zijn ook dit keer mooi en leuk om in te kleuren. Werken met natte materialen is het misschien niet zo geschikt voor, ondanks dat ze wel aangeven met verschillende materialen erop te kunnen werken. Kleurpotloden zijn zeker geschikt. Ondanks dat mijn alcoholmarkers het niet top deden, denk ik dat je hiermee redelijk op kan werken. Zeker als je stiften hebt van een betere kwaliteit waarvan de inkt gelijkmatiger verdeeld is tijdens het kleuren.

Ondanks de minpuntjes heb ik genoten van de Creachick kleurboek deel 2. En zal het zeker een geschikt cadeau zijn om te geven aan jezelf of een ander. De herkenbare Creachick stijl zie je terug in elke kleurplaat. Mijn dochter herkende vele kleurplaten vanuit de video’s. Wat mij in eerste instantie nog niet was opgevallen. Zij kleurde de zeemeermin in. De merendeel van de kleurplaten zijn ook zeker geschikt voor kinderen. (Mijn dochter is 8 jaar.)

Overige informatie:

Creachick kleurboek is onder anderen te koop bij Bol.com

Prijs: €16,99

Bindwijze: paperback

Afmetingen 29,7 x 21,2 x 1,1 cm

Aantal pagina’s: 64

Auteur: Creachick

Uitgever: BBNC Uitgevers

EAN: 9789045328607

Lees ook eens:

Pin de afbeelding op Pinterest voor later:

Creachick kleurboek deel 2 review
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This