Creachick, wie kent haar niet. Onder de Nederlandse bullet journal community is zij toch wel een begrip. Ik kreeg van BBNC-uitgeverij de bullet journal om te testen.
Inmiddels heeft Creachick nog een aantal bullet journals uitgebracht. Omdat mijn ervaring met alle uitgaves ongeveer hetzelfde is, heb ik ze maar allemaal in deze review meegenomen. Alle uitvoeringen komen aan bod. In dit verhaal heb ik het over de eerst uitvoering, de groenen. Extra informatie over de anderen zijn er tussendoor bij geschreven.
Diverse uitvoeringen van de Creachick bullet journal zijn:
Wie is creachick?
Er zijn maar twee Nederlandse YouTube. En zij is daar 1 van. Voor als je haar niet kent…Creachick is vooral bekend vanwege haar bullet journal spreads die zij op YouTube maakt, maar doet veel meer crea dingen. Alleen en soms samen met jaar man en kinderen maakt zij leuke video’s. Zelf vind ik haar stem rustgevend werken.
Hoe dan ook. Deze dame heeft nu haar eerste product op te markt gebracht. Spoiler alert, er komen er nog meer.
De creachick bullet journal is een feit en dat moet natuurlijk getest worden…
Eerste indruk
Ik ben gek op de kleur groen en alles wat ook maar met de natuur te maken heeft. Een beetje bevooroordeeld ben ik dan ook wel.
De kaft voelt lekker aan, al voelt het niet zo zacht aan als de scribbles that matter. Het boekje is een echte A5-formaat. Meest gangbare maat als bullet journal. Ondanks dat ik nu in de travelers notebook werk, vind ik de A5-formaat een erg fijn formaat. Iets wat ik nu wel mis.
Waarom ik de Scribbles that matters met de Creachick bullet journal vergelijk? De prijs licht er dicht bij elkaar en de kaft is van beide bullet journals gemaakt van vegan leer (nep leer). Bovendien hebben ze nog veel meer overeenkomsten. Niet allemaal zal ik ze noemen, of vergelijken. Maar met sommige dingen is het wel makkelijk om te kunnen vergelijken.
De andere uitvoeringen van de bullet journals voelen anders aan.
Bladzijde
De bladzijdes blijven mooi openliggen. Het papier voelt gladder aan dan het papier van de Action bullet journal, maar de Scribbles that matter voelt net iets zachter aan. Daar glijd je pen net iets fijner over het papier.
Het papier voelt zelf dikker aan dan dat van de Scribbles that matter. Ondanks dat dacht ik te hebben gelezen dat het papier van beide boekjes even dik zijn. Kan het echter niet terug vinden van de Creachick bullet journal. Al dacht ik dat beide boekjes 100 GSM zijn. Als jij het antwoord weet, laat het mij dan weten.
De puntjes zitten mooi met een even rand al om de pagina. De puntjes staan 5 mm uit elkaar en zijn zichtbaar, maar niet te…
Lintjes
Er zitten twee lintjes in om als boekenlegger te gebruiken. En een elastiek om het geheel dicht te houden.
Voorin het Creachick bullet journal zit een boekje met uitleg over hoe je het boekje kan gebruiken. Als je haar YouTube kanaal en Instagram volgt, zal je veel foto’s herkennen.
Maar nu het belangrijkste…. De pen test.
Ik testte de pennen en stiften die ik het liefst gebruik. En waar ik vanuit ga de meeste andere bullet journalers.
De pentest
Ik testen de volgende pennen:
- Tombow fudenosuke
- Staedler fineliner
- Stabilo 68
- Tombow ABT dual brush
- Ecoline brush pen
- Crayola supertips
- Stabilo boss marker
- Waterverf
Om de test goed te kunnen doen heb ik niet alleen een stuk tekst geschreven maar ook een lijn twee keer overheen gegaan. Dit omdat je met een stift al snel twee keer over elkaar heen gaat.
Over de lijnen ben ik meerdere keren heen gegaan, net zo lang tot het er doorheen ging. (Ook wel bleeding genoemd). Ik wilde zien hoe lang het nodig had. Met een stift ga je al snel vaker over een plek heen. En daardoor wel zo belangrijk om het te testen.
De uitslag:
De Tombow Fudenosuke ben ik meerdere keren over dezelfde plek heen gegaan maar geen bleeding.
De Tombow ATB ging er na 3 keer iets doorheen, maar het is echt minimaal.
Crayola supertips ben ik zeker 6 keer over dezelfde plek heen gegaan voordat het iets zichtbaar werd. Maar ook hierbij is de bleeding minimaal.
De Stabilo stiften moest ik ook echt mijn best voor doen om het voor elkaar te krijgen. Pas na een keer of 5 kwam het er doorheen. De Stabilo markers staan erom bekend dat ze snel bleeding geven. Na 3 keer over dezelfde plek kwam het er minimaal doorheen.
De Ecoline brushpennen gaan er niet doorheen als ik gewoon schrijf. Iets wat niet bij elke geteste bullet journal even goed ging. Maar Ecoline brushpennen zijn meer bedoeld om mee te blenden. (Kleuren in elkaar over te laten lopen). Maar dit ging al direct fout. Niet alleen kwam de kleur er direct aan de andere kant doorheen. Maar de inkt werd direct in het papier gezogen waardoor mengen niet eens mogelijk is.
Waterverf is een media waar ik graag mee wil werken in mijn bullet journal, maar tot nu toe nog niet echt gelukt is. De scribbles that mather was oké, maar blenden werd al een probleem.
Ik heb nu slechts twee keer over dezelfde plek heen gegaan. Maar het is er niet doorheen gekomen. Of een grote werk houdt durf ik ondanks dat niet te zeggen. Het papier zuigt behoorlijk. Wat als voordeel heeft dat je pennen niet snel uitsmeren.
Dit was de pentest.
Misschien wel het belangrijkste onderdeel van een notebook.
Natuurlijk laat ik het niet bij een pennen test.
De nadelen:
Ja er zijn ook nadelen. Maar onthoud, wat ik een nadeel vind, kan jij niet als een nadeel ondervinden. Voor eenieder zijn weer andere dingen belangrijk.
Vakje:
Achter in de Creachick bullet journal zit een vakje. Dit vakje voelt niet al te stevig aan. Ook kunnen kleinere spulletjes er vrij makkelijk uit vallen. Dit komt doordat het vakje niet helemaal tot het einde doorloopt. Waardoor je wel weer makkelijk spulletjes eruit kan pakken. Het is aan jou wat voor jou belangrijker is.
Pen loep
Met de pen loep ben ik erg blij. Ik gebruik het graag. Als dit niet in mijn bullet journal zat, dan kocht er eentje om erin te plakken.
Toch vind ik er een nadeel aan zitten. Zoals je aan de bovenstaande foto kan zien (Rechts boven), zit de pen loop er niet al te stevig in. De ruimte tussen de vak en pen loop vind ik ook echt niet mooi. De flinke opening tussen het vakje en de bullet journal.
In verschillende Facebookgroepen las ik al dat bij sommige de pen loep loskwam. Ik heb er flink aan getrokken, maar bij mij blijft het vast zitten. (Dit bleek later ook bij andere bullet journals een groot probleem te zijn.)
Ondanks dat het bij mij (nog niet) loskomt, wil ik het jou meegeven.
Van alle uitvoeringen is bij mij alleen in de bruinen bullet journal de loep los gelaten.
Note:
Nadat ik mijn setup voor 2020 had gemaakt in de journal en januari al af had gebeurde het…….
Het papier liet los en de bujo zag er uit elk moment uit elkaar te vallen. (Zie foto). Ik baalde aangezien ik echt tevreden met het boekje was en in 2020 in deze journal wilde beginnen. Helaas, al mijn tijd voor niks geweest. Ik dacht nog, misschien ligt het aan mij, in alle eerlijkheid had ik 1 pagina eruit gehaald (niet gescheurd). Maar na wat zoek werk kwam ik erachter dat meer mensen er last van hadden. Ik wil het je toch meegeven.
Uiteindelijk heb ik dit probleem in alle uitvoeringen gehad. Sommige pas na een paar maanden te gebruiken.
Conclusie Creachick bullet journal:
Het boekje is niet goedkoop. En voor deze prijsklassen zijn er genoeg andere opties. Ik ben een grote fan van de Scribbles that matter. De Chreachick bullet journal heeft de liefde voor de Scribbles that matter bij mij niet weg kunnen nemen.
Maar nogmaals dat is mijn mening. Ik kan me voorstellen als je nooit in een duur boekje hebt gewerkt, dat je hier erg blij mee gaat zijn. De pentest heeft het ruim doorstaan. Zelfs boven verwachting. Misschien zelfs beter dan de Scribbles that matter. Maar het kapot gaan van bladzijdes en de pen loep, zorgt er voor dat ik het niet zal aanschaffen. Wat ik erg jammer vind. Niet alleen zien de bullet journals er mooi uit, ik gun het Creachick.
Overige informatie:
Chreachick bullet journal is onder anderen te koop bij BOL.com voor €19.99
Uitgever: BBNC Uitgevers
208 pagina’s
Heb je nog vragen over deze Creachick bullet journal, stel je vraag onder de blog.
Lees ook eens:
0 reacties
Trackbacks/Pingbacks