Sinterklaas snoepgoed, ik ben er gek op, jij ook? Zo ja, dan is de chocolade kruidnoten cake echt iets voor jou. Super makkelijk en snel te maken.
Al heb ik persoonlijk niet zo heel veel met Sinterklaas, het bijbehorende snoepgoed des te meer. En daarom een combo van de Sint en de keuken. Een recept dat super makkelijk is en weinig tijd van je vraagt, behalve geduld tot je het mag opeten. Voor de benodigdheden zal je merendeel vast en zeker wel in huis hebben. En daarom alleen al een echte aanrader.
Het is tijd voor weer een nieuwe Crea- cross uitdaging van Ilse (Kreanimo.) Deze week is het thema; in de keuken. Met Sinterklaas bijna in het land moest ik hier wel iets mee doen….
Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆
Tijdsduur: > 130 minuten
Pin de afbeelding op Pinterest voor later:
Benodigdheden:
- 200 gr zachte boter
- 150 gr fijne kristalsuiker
- 4 eieren
- 200 gr bloem
- 1 sinaasappel
- 200 gr pure chocolade
- 200 gr kruidnoten
Voordat ik je gaat vertellen hoe je dit heerlijke recept moet maken wil ik je vertellen over de hoeveelheid suiker. Uiteraard kan je de hoeveelheid overnemen. Maar als je een zure sinaasappel hebt dan is het raadzaam om iets meer suiker te gebruiken. Niet meer dan 200 gr in totaal gebruiken.
Werkbeschrijving:
Verwarm de oven voor op 160 c°
Hak of rasp de chocolade fijn. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het uit.
Doe in een kom de suiker en boter mixen tot een mooi geheel. Klop dan een voor een de eieren er doorheen. Als dit een glad mengsel is dan kan je de bloem er aan toe voegen. Voeg de sinaasappelsap en rasp eraan samen met de chocolade en vouw het met een spatel voorzichtig door het mengsel van bloem en suiker.
Verdeel over de bodem van de cakevorm een deel van de kruidnoten.
Als een lasagne
Op de bodem van de bakvorm breng je een laag van het beslag aan. (Ongeveer 1/3 van het beslag) De cake bouw je op net als je dat met lasagne doet. Plaats een mooi laagje met kruidnoten. Dan weer een laag deeg. Nog een laag kruidnoten.
Als je nog over hebt kan je nog een laag aanbrengen. Zolang de bovenlaag maar is afgemaakt met een mooi laagje kruidnoten. Ik deed er nog een beetje pure hagelslag overheen, omdat je nooit genoeg chocolade kan eten.
- Plaats het in de oven en laat het 115 minuten bakken.
- Goed laten afkoelen.
- Eet smakelijk. Of zoals wij thuis het altijd zeggen, Selamat makan.
Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken. Ilse maakte pannenlappen. En bij mama duizendpoot . Natasha maakte kruidentuintjes van blikjes
Lees ook eens:
- Eenhoorn Sinterklaas surprise
- Kauwgomballen automaat Sinterklaas surprise
- De boot van Sinterklaas vouwen
- Sinterklaas aftelkalender
- Chocoladeletters van karton knutselen
- Snoepjestaart
Pin de afbeelding op Pinterest voor later:
0 reacties