Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

9 mei, 2018 | Bullet journal, Blog | 0 Reacties

Bullet journalers die je moet volgen

Sinds ik zelf ben begonnen met een Bullet journal ben ik ook andere gaan volgen. Zowel op YouTube als op Instagram. Maar welke vind ik echt de moeite waard om te volgen en waarom? Lees mee en wie weet vind jij ook nog inspirerende bullet journalers om te volgen.

De tekst heb ik in september 2023 aangepast. Veel Youtubers en andere volg ik inmiddels niet meer of doen er zelf niks meer mee. 

YOUTUBE

Sinds ik zelf ben gestart met mijn bullet journal, ben ik de volgende personen gaan volgen.

Creachick

De Nederlandstalige Bullet journal koningin als je het aan mij vraagt. Zij is de enigste die ik al een hele tijd volg. Haar werk is bewerkelijk maar toch rustig. In haar werk maakt ze veel gebruik van verschillende kunsten. Van een simpele doodle tot mooie tekeningen, maar vooral veel plak en knipwerk. De mooiste collages komen tot stand. Maris, zoals zij heet, is voor mij een van de grootste inspiratiebron als het om bullet journaling gaat. En ik denk van vele Nederlandse Bullet journal junkies.

Inmiddels maakt zij vrijwel geen enkele bullet journal video’s meer. Als je haar werk nog niet ken, ga dan zeker op zoek naar haar bullet journal video’s, ik vind ze nog altijd meer dan de moeite waard om te kijken, net zoals haar nieuwste video’s.

Studio Ann Le

Toen ik ziek werd, kwam ik haar tegen. Ik was meteen verliefd op haar werk. Vooral haar plan with me Augustus is de mooiste plan with me die ik ooit hebt gezien. Ann Le schildert heel veel in haar bullet journal met waterverf. Of je hier nu mee overweg kan of niet, haar werk is een lust voor het oog. En zal je zeker inspireren.

Anne Le is niet echt een bullet journal YouTuber. Niet alles waar zij het over heeft vind ik interessant. 

Inmiddels volg ik haar niet meer. Ook doet zij niets meer met bullet journaling. Maar wat zij ooit heeft gemaakt is nog altijd zeer de moeite waard.

Christine My Linh

Haar volg ik nog niet zo lang. Wat ik zo mooi aan haar werk vind is dat het simpel is. Met een zwarte fineliner maakt Christine de mooiste lay-outs. 

Wel plakt en knipt zij in haar bujo. Al is dat minimaal en volgens een vast patroon. Haar tekenwerk dat zij gebruikt in haar Bujo vind ik erg mooi. 

Haar tekentalent is mij niet gegund, daarom geniet ik des te meer van haar werk.

Christine is samen met CreaChick wel mijn meest favo bullet jouralers. Haar illustraties zijn zo mooi.

Inmiddels maakt ze helaas nog maar zelden een video. Maar neem een kijkje bij haar oude video’s, die zijn echt meer dan de moeite waard.

My Life in a Bullet

Net als Christine werkt zij met vooral fineliners en minimaal aan kleur. Ook zij tekent alles. Haar creaties zijn mooi en zien er uit alsof het alleen maar door een professional gedaan kan zijn. Ondanks dat is het heel simpel om te maken. Haar uitleg voor de tekeningen zijn duidelijk en uiteindelijk heel simpel na te maken.

Ook zij maakt inmiddels geen nieuwe video’s meer. Maar nog altijd meer dan de moeite waard om een kijkje te nemen.

Bullet journalers die je moet volgen

Bullet journalers die ik inmiddels volg:

Shayda Campbell

Toen ik deze blog schreef, volgde ik haar nog niet. Vandaag de dag is Shayda een van de weinige die ik nog volg.  Zij maakt niet alleen mooie maandelijkse bullet journal layouts, maar maakt ook veel schilderwerkjes met waterverf. Shada houdt van botanische prints en tekeningen. Eenvoud en minimaal aan kleur zijn typisch voor haar werk.

Plant Based Bride

Haar volgde ik het begin van mijn bullet journal ontdekkingsreis nog niet. Maar inmiddels volg ik haar al jaren. Haar werk is  niet altijd eenvoudig maar wel de moeite waard om naar te kijken. De indelingen die zij gebruikt hebben mij geïnspireerd op hoe ik vandaag de dag mijn bullet journal gebruik.

Journal Away

Zij maakt niet de makkelijkste tekeningen in haar bullet journal, maar is ondanks dat zeer de moeite waard. Ook maakt zij veel video’s waarin zij kleine tekeningen en schilderijen maakt. Vooral met gouache en waterverf werkt zij.

Bullet journal

De youtube kanaal van Ryder Carroll heeft de naam bullet journal. RyderCarroll is mijn must aanrader om te volgen en of zijn boek te lezen. Hij is de bedenker van het bullet journal systeem en mag alleen om die reden al niet ontbreken. Zijn video’s zijn vooral informatief en niet perse entertaining. Ben je op zoek naar een planning systeem die bij jouw behoeftes past dan moetje ditr zeker zien of lees het boek.

Nederlands

Engels

Youtubers die ik niet volg, maar jij wellicht de moeite waard vind. En als beginner van kan leren zijn:

Beide dames hebben mij zeker in het begin veel op weg geholpen.

Planning with Kay heeft ook heel veel duidelijke video’s over diverse lay-outs en planningsystemen. Doordat ik haar video’s (samen met die van Plant based bride) ben gaan kijken heb ik mijn planning systeem ontdekt. Kay haar spreads zijn druk en vol kleur. Hier moet je van houden.

Amanda maakt duidelijke video’s met vaak simpel na te tekenen spreads. Vooral haar jaarlijkse en half jaarlijksesetups zullen helpen als je nog een beginner bent.

Bullet journalers die je moet volgen

Facebook en Instagram

Op Facebook zit ik in verschillende Bullet journal groepen. Wat ik hier zo leuk aan vind is de diversiteit aan lay-outs die voorbij komen. Sommige zijn zo mooi. Hier haal ik ook zeker inspiratie vandaan. Op Instagram volg ik er niet zo veel.

Bulletjournal by Danique

Danique komt uit Nederland en maakt mooie Bullet journal spreads. Voorheen maakte ze mooie spreads met simpele kleurrijke doodles, maar op dit moment vooral gemaakt door middel van collages. Hoe haar werk zich ook zal ontwikkelen, het ziet er prachtig uit.

Journal by Jet

Zij maakt prachtige collages. Wil je meer leren over hoe je op een mooie manier collages kan maken, dan is zij echt iemand om te volgen.

Mel maakt

Haar tekeningen en layouts zijn uniek. Als ik haar werk ergens tegen kom dan herken ik het direct zonder te weten dat het van haar is. Melanie (mijn naam genoot) maakt tekeningen die heel simpel er uit zien, maar dat vast niet zijn. Haar eigen stijl is zo herkenbaar. Haar prachtige gelijkmatige handschrift kan recht uit een tijdschrift komen.

Bullet journal by Gea

Zij heeft naast een webshop ook een Instagram account waar zij haar prachtige collages deelt. Zij heeft een duidelijk eigen stijl en allemaal even mooi.

Dit was het voor nu…… Bullet journalers die je moet volgen, oké de moeite waard zijn. Wie volg jij graag en waarom? Volg jij een paar van mijn bovengenoemde? Heb je zelf nog suggesties? Laat het weten door hieronder je antwoord achter te laten.

Lees ook eens:

Bullet journalers die je moet volgen
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This