Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

14 jun, 2018 | Eropuit, Blog, Knutselen | 0 Reacties

Buitenspeeldag tips

Het is vandaag buitenspeeldag. Ook dit jaar wordt er op verschillende locaties in Nederland leuke activiteiten georganiseerd. Maar wat als er bij jou niks in de buurt te doen is op buitenspeeldag of op welke dag dan ook. Speciaal daarvoor heb ik een aantal leuke tips voor je op een rijtje gezet. Van leuk buitenspeelgoed tot spelletjes. Voor elke leeftijd wel wat.

En met Jantje Beton is de initiatiefnemer. Jantje Beton helpt kinderen naar buiten te gaan. Buurten en wijken worden leuker gemaakt voor kinderen om buiten te spelen. Kinderen stimuleren. Want als een kind het buiten leuk heeft, is er geen reden om binnen te spelen. Zo is hun filosofie.

Tijdens de buitenspeeldag wordt er weer even flink aandacht gevraagd voor een steeds groter wordend probleem. Kinderen spelen steeds minder buiten. Bewegen minder en kampen mede daardoor steeds vaker met overgewicht. Dit komt de gezondheid van een kind niet ten goede. Buitenspelen stimuleert onder andere de sociale, emotionele en motorische ontwikkeling van een kind. Naar buiten dus met kinderen!!! Doe jij mee?

Wist jij: 80 procent van de kinderen onvoldoende beweegt Bron: Jantje Beton

Het is woensdagmiddag en dus een perfect moment om je kinderen naar buiten te schoppen. Of ga er gezellig met zijn allen op uit. Weet je niet zo goed wat er allemaal te doen is, kijk dan op de site van Jantje Beton. Ga ook hier heen als je een donatie wilt doen. Of als je volgend jaar zelf een leuke buitenspeeldag bij jou in de buurt wilt organiseren.

Buitenspeeldag diverse speelgoed en spelletjes tip om te spelen BMelloW.NL 4 1

Leuke speelgoed voor buiten:

Ik heb vooral gelet op variatie. Maar ook dat er voor elke leeftijd wel iets leuks tussen zit. Sterker nog het liefst voor meerdere leeftijden zo niet alle leeftijden te spelen. Speelgoed voor het hele gezin.

Trampoline

Een trampoline is altijd goed. Het zorgt ervoor dat je kind al zijn of haar energie er uit kan springen. Een trampoline met een net eromheen is wel zo veilig. Het leuke is dat het geschikt is voor alle leeftijden. Let daarbij wel op de hoogte. Als je een hoge neemt gaat het heel wat jaren mee.

Speeltent

Uiteraard heb je ook houten en plastic hutten. Maar deze zijn best prijzig. Een goed alternatief zijn speeltenten.  Deze speeltent raket kan zowel binnen als buiten.

Actief Beweeg Spel

Het spel waarbij je bewegingen moet onthouden die op het speelstuk worden afgebeeld. Ben je de bewegingen vergeten, dan ben je af! Ideale brain training voor kinderen vanaf 6 jaar. Zowel binnen als buiten te gebruiken.
Het mooie aan dit spel is dat je het met zoveel mogelijk kinderen kunt doen als dat je zelf wilt.

Blikgooien

Dit klassieke kermisspel, het blikgooien speel je nu gemakkelijk in je eigen achtertuin. Het spel bestaat uit 10 blikjes en 3 werpzakjes met korrelvulling.

Lolobal

Iedereen die bewust de jaren 80 heeft beleeft moet de lolobal kennen. Jeugdsentiment, dat kon ik niet achterwege laten. Klem de lolobal tussen je voeten en probeer overeind te blijven en jezelf voort te bewegen door te springen. Hoe ver kom jij? Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Ringwerpen.

BS Ringwerpspel van hout voor jong en oud! Probeer goed te werpen met de ringen en de hoogste score te halen. En behaal met de verdubbelaar-ring extra punten! Werpstandaard, 5 houten werpringen van mooi dik touw incl 1 verdubbelaar.

Watersproeier.

Met de HI Watersproeier Walvis beleven kinderen een superleuke zomer vol waterpret! Gemakkelijk aan te sluiten op de tuinslang. Ideaal op een warme dag in de tuin. Of in de straat zodat de buurt kinderen mee kunnen genieten.

Genoeg leuk speelgoed voor buiten. Er is ontelbaar veel keuze aan buiten speelgoed. Stimuleer je kinderen met speelgoed om buiten, meer buiten te spelen.

Speelgoed voor buiten is niet alleen een handig middel, het is ook erg makkelijk als je kind met het excuus komt, ik heb niks te doen buiten. Al hoef je je op een dag als vandaag zeker niet te vervelen.

Buitenspeeldag diverse speelgoed en spelletjes tip om te spelen

Leuke spelletjes voor buiten:

Zaklopen

Wie kent het niet. Het oer Hollandse spel zak lopen. Zo simpel maar toch zo leuk. Maak een parcours en racen maar.

Emmertje water vullen

Zorg dat je vier emmers hebt. Van gelijke inhoud. Plaats aan beide uiteinden van het parcours twee emmers. De emmers aan het begin zijn gevuld met water. De emmers aan het einde niet.

Maak twee rijen met kinderen die als twee teams tegen elkaar strijden. Geef de voorste in beide rijen een grote spons. Bij het startsein mogen de voorste de spons in de emmer met water dompelen om vervolgens zo vlug mogelijk naar de overkant te rennen.

Daar knijp je de spons uit in de lege emmer. Ren terug en geef je de spons aan de volgende in je team. Deze dompelt ook de spons in het water en rent naar de overkant. Knijp de spons uit de emmer en ren weer terug.  Herhaal dit tot het team dat zijn emmer het eerst vol heeft. Succes gegarandeerd.

Speurtocht

Een speurtocht houden is altijd leuk en spannend. Met de volgende gratis speurtochten hoef jij en je kind(eren) zich niet te vervelen. 

Hinkelen

Teken met stoepkrijt een hinkelbaan of gebruik hoepels om een parcours uit te zetten. En hinkelen maar.

Hindernisbaan

Maak je eigen hindernisbaan. Laat kinderen onder dingen door kruipen. Over iets en om iets heen. Maak er iets leuks van. Dit in combinatie met de lolobal, zaklopen maakt het een extra uitdaging.

Voetballen, Hockey, Tennis en Badminton

Klinkt logisch toch. Doe het dan ook!!!! Maar vooral als gezin. Dit is toch vaker iets wat een vader met zijn kinderen doet. Maar juist ook iets wat meer als gezin moet worden gedaan. Dus ja, moeders jij ook. En ja, ook ik.

Zo zie je maar, er is zoveel te doen. De jeugd van tegenwoordig weet zich buiten niet meer te vermaken.

Dit zorgt niet alleen voor een slechte conditie, obesitas maar ook bij veel lichamelijk letsel bij inspanning.

De wereld daarbuiten is zo mooi. Laat het je kind ontdekken. En ontdek met ze mee. Ga er op uit. Ontdek op regenachtige dagen museums en theaterDierentuinen, parken en zo veel meer. Maak er een leuk dagje uit van. Onderneem en ontdek de wereld buitenshuis. Buiten hun digitale wereld. Sluit de dag af met een picknick en je zal versteld staan hoe leuk je kinderen het zullen vinden.

Als jij als ouder en je kind nog niet geïnspireerd ben door mijn buitenspeeldag pleidooi. Lees dan eens: 75 manieren om je kinderen bezig te houden.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Ga naar buiten en ontdek de mooie wereld om je heen. Samen als gezin. Leer je kinderen door zelf het goede voorbeeld te geven.

Veel plezier met buiten spelen.

Wat vind je van mijn tips? Zit er speelgoed tussen dat jij voor je kinderen zal kopen? Of misschien een spel dat je met je kind zal spelen? Heb jij nog een tip dat aan het rijtje toegevoegd moet worden, laat het dan weten in de opmerkingen.

Lees ook eens:

Buitenspeeldag diverse speelgoed en spelletjes tip om te spelen
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This