Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

Boekenlegger knutselen met tassels en pompoms

Ben jij gek op pompoms en tassels? Lees je graag boeken? Maar hoe onthoud je waar je bent gebleven als je leest?

Veel mensen vouwen het oor van het boek om. Persoonlijk gaan mijn haren daarvan overeind staan. Ik zou dat echt niet kunnen.

Een boekenlegger is dan de oplossing. Vandaag laat ik je zien hoe jij in een paar minuten een superleuke boekenlegger kan maken met tassels of pompoms.

Het is weer donderdag en dat betekend crea cross tijd. De uitdaging van deze week is lezen.

Ik lees graag en heb in mijn leven dan ook heel veel boeken versleten. Helaas komt het er nu niet zo vaak van als dat ik dat zou willen.

Dit keer combineerde ik mijn liefde voor pompoms met lezen. Uitkomst een boekenlegger met tessels en pompoms…. Wil je meer weten over de Crea cross? Onder in deze blog kom ik er nog op terug.

Moeilijkheidsgraad:   

Tijdsduur: <20 minuten

Benodigdheden:

  • Papier naar keuzen. (Minimaal A6 formaat).
  • Touw
  • Schaar
  • Lijm
  • Optioneel, kralen, stiften, linten. Lamineerapparaat en toebehoren.
Boekenlegger knutselen met tassels en pompoms

Werkbeschrijving:

De tessel en pompoms:

Wint touw om al je vingers heen. Blijf hier mee door gaan totdat je genoeg hebt om een mooie volle tessel te maken.

Knip het draad los van de bol.

Knip nu nog een lang stuk touw door. 2 X. (Ongeveer 20 cm,

Meer mag altijd).

Haal dit draad door de tassel heen zoals in de onderstaande foto.

Leg hier een stevige knoop in. Gebruik nu het andere draad en wikkel het aan de bovenkant van de tessel. Knoop de uiteinden vast met een goeie stevige knoop.

Knip nu de onderkant open.

Voor de pompoms verwijs ik je naar een eerder geschreven blog. Hoe maak je pompoms.

Boekenlegger knutselen met tassels en pompoms

Lamineren

Vouw het papier in tweeën of vieren. Afhankelijk hoe breed je papier is en hoe breed je het wilt hebben. Ik gebruikte A4 papier. In vieren gedeeld over de lengte. Breedte daarna doormidden. Knip het midden door in de breedste.

Plak nu alle delen aan elkaar. Wil je net als ik een stevige boekenlegger die nog heel wat langer meegaat…. Lamineer het. Plaats de boekenleggers in het plastic. De bovenkant moet openblijven na het lamineren. Dit doe je door de boekenlegger aan de bovenkant zo dicht mogelijk langs de rand te plaatsen. Zie bovenstaande foto.

Als het gelamineerd is kan je het knippen. Let hierbij wel dat je niet te dicht op de rand gaat knippen anders laat alles los.

Aan de bovenkant is het open. Hoe hier een beetje lijm in. Laat een deel van een pompom of tessel in de boekenlegger. Knijp het dicht en laat het nu goed drogen.

Decoreren

De boekenlegger met tassels en pompoms kan je decoreren. Denk hierbij aan linten en kralen. Ook het papier kan je decoreren. Ik heb hier eentje bestempeld. Maar ook eentje ingekleurd stiften nadat ik er met sjablonen een tekst en vlinders had getekend. De andere boekenlegger had een druk printje als papier en had niks meer nodig (vind ik). Je kan natuurlijk ook zelf een tekening maken. Of de tekening van je kind gebruiken. Een kleurplaat is ook superleuk om het mee te maken.

Tip

Wil je het heel persoonlijk maken dan kan je een foto gebruiken. Dit maakt het een leuk cadeau om te geven.

Crea cross 2019

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. In het nieuwe jaar gaan we Crea cross nog leuker maken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers.

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een Instagram foto, een facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo.

Voor de niet bloggers kan je dus ook meedoen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Doe je mee aan de crea cross gebruik dan #creacross zodat wij jouw creatie zien.

Co-host

Letters en spetters

Voor de crea cross van deze week is was Bertine van letters en spetters de co-host van de week.

Letters en spetters kende ik nog niet. Na wat rondsnuffelen kwam ik erachter dat we in ieder geval een ding gemeen hebben. Boeken. Al schrijf ik er niet zo vaak over ik hou van lezen. Bertine overduidelijk ook. Hoe toepasselijk is het dan ook dat zij de Co-host van deze week is.

Letters en spetters is een educatief platform. Opgezet met als doel leerkrachten, ouders, pedagogisch medewerkers en boekenliefhebbers te inspireren. Aldus Bertine. Als je denkt haar blog lijkt me wel wat je kan haar volgen op facebook

Ben je benieuwd wat Bertine heeft gemaakt voor de Crea cross neem dan snel een kijkje bij Letters en spetters.

Denk je dat wil ik ook wel eens Co-host zijn, dat kan. Stuur een email naar Ilse: Ilse@kreanimo.be of neem even contact op met mij of Natasha voor meer info.

Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden.

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natasha van mama duizendpoot (de andere Co-host). Zij heeft een superleuk voorleesboekje geschreven en laat dit keer zien hoe je een boek moet binden.

Link party

Link jouw creatieve uitspatting met ons via de link party. Zo kan iedereen jouw werk bekijken.

Inlinkz Link Party
Boekenlegger knutselen met tassels en pompoms

Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This