Boekenlegger knutselen met tassels en pompoms

06/01/2019/
v

Ben jij gek op pompoms en tassels? Lees je graag boeken? Maar hoe onthoud je waar je bent gebleven als je leest?

Veel mensen vouwen het oor van het boek om. Persoonlijk gaan mijn haren daarvan overeind staan. Ik zou dat echt niet kunnen.

Een boekenlegger is dan de oplossing. Vandaag laat ik je zien hoe jij in een paar minuten een superleuke boekenlegger kan maken met tassels of pompoms.

Het is weer donderdag en dat betekend crea cross tijd. De uitdaging van deze week is lezen.

Ik lees graag en heb in mijn leven dan ook heel veel boeken versleten. Helaas komt het er nu niet zo vaak van als dat ik dat zou willen.

Dit keer combineerde ik mijn liefde voor pompoms met lezen. Uitkomst een boekenlegger met tessels en pompoms…. Wil je meer weten over de Crea cross? Onder in deze blog kom ik er nog op terug.

Moeilijkheidsgraad:   

Tijdsduur: <20 minuten

Benodigdheden:

  • Papier naar keuzen. (Minimaal A6 formaat).
  • Touw
  • Schaar
  • Lijm
  • Optioneel, kralen, stiften, linten. Lamineerapparaat en toebehoren.
Boekenlegger knutselen met tassels en pompoms

Werkbeschrijving:

De tessel en pompoms:

Wint touw om al je vingers heen. Blijf hier mee door gaan totdat je genoeg hebt om een mooie volle tessel te maken.

Knip het draad los van de bol.

Knip nu nog een lang stuk touw door. 2 X. (Ongeveer 20 cm,

Meer mag altijd).

Haal dit draad door de tassel heen zoals in de onderstaande foto.

Leg hier een stevige knoop in. Gebruik nu het andere draad en wikkel het aan de bovenkant van de tessel. Knoop de uiteinden vast met een goeie stevige knoop.

Knip nu de onderkant open.

Voor de pompoms verwijs ik je naar een eerder geschreven blog. Hoe maak je pompoms.

Boekenlegger knutselen met tassels en pompoms

Lamineren

Vouw het papier in tweeën of vieren. Afhankelijk hoe breed je papier is en hoe breed je het wilt hebben. Ik gebruikte A4 papier. In vieren gedeeld over de lengte. Breedte daarna doormidden. Knip het midden door in de breedste.

Plak nu alle delen aan elkaar. Wil je net als ik een stevige boekenlegger die nog heel wat langer meegaat…. Lamineer het. Plaats de boekenleggers in het plastic. De bovenkant moet openblijven na het lamineren. Dit doe je door de boekenlegger aan de bovenkant zo dicht mogelijk langs de rand te plaatsen. Zie bovenstaande foto.

Als het gelamineerd is kan je het knippen. Let hierbij wel dat je niet te dicht op de rand gaat knippen anders laat alles los.

Aan de bovenkant is het open. Hoe hier een beetje lijm in. Laat een deel van een pompom of tessel in de boekenlegger. Knijp het dicht en laat het nu goed drogen.

Decoreren

De boekenlegger met tassels en pompoms kan je decoreren. Denk hierbij aan linten en kralen. Ook het papier kan je decoreren. Ik heb hier eentje bestempeld. Maar ook eentje ingekleurd stiften nadat ik er met sjablonen een tekst en vlinders had getekend. De andere boekenlegger had een druk printje als papier en had niks meer nodig (vind ik). Je kan natuurlijk ook zelf een tekening maken. Of de tekening van je kind gebruiken. Een kleurplaat is ook superleuk om het mee te maken.

Tip

Wil je het heel persoonlijk maken dan kan je een foto gebruiken. Dit maakt het een leuk cadeau om te geven.

Crea cross 2019

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. In het nieuwe jaar gaan we Crea cross nog leuker maken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers.

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een Instagram foto, een facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo.

Voor de niet bloggers kan je dus ook meedoen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Doe je mee aan de crea cross gebruik dan #creacross zodat wij jouw creatie zien.

Co-host

Letters en spetters

Voor de crea cross van deze week is was Bertine van letters en spetters de co-host van de week.

Letters en spetters kende ik nog niet. Na wat rondsnuffelen kwam ik erachter dat we in ieder geval een ding gemeen hebben. Boeken. Al schrijf ik er niet zo vaak over ik hou van lezen. Bertine overduidelijk ook. Hoe toepasselijk is het dan ook dat zij de Co-host van deze week is.

Letters en spetters is een educatief platform. Opgezet met als doel leerkrachten, ouders, pedagogisch medewerkers en boekenliefhebbers te inspireren. Aldus Bertine. Als je denkt haar blog lijkt me wel wat je kan haar volgen op facebook

Ben je benieuwd wat Bertine heeft gemaakt voor de Crea cross neem dan snel een kijkje bij Letters en spetters.

Denk je dat wil ik ook wel eens Co-host zijn, dat kan. Stuur een email naar Ilse: Ilse@kreanimo.be of neem even contact op met mij of Natasha voor meer info.

Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden.

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natasha van mama duizendpoot (de andere Co-host). Zij heeft een superleuk voorleesboekje geschreven en laat dit keer zien hoe je een boek moet binden.

Link party

Link jouw creatieve uitspatting met ons via de link party. Zo kan iedereen jouw werk bekijken.

Inlinkz Link Party
Boekenlegger knutselen met tassels en pompoms

Shares
Natuur speurtocht gratis printable

Nieuw:

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Een adventskalender hoort steeds meer bij Kerstmis. Vele soorten en maten zijn er tegenwoordig te koop. En nog veel meer soorten zijn er zelf te maken. Het maken van de adventskalender boek is een leuk cadeau om te geven, maar ook om zelf te gebruiken. Ik maakte er...

IJsjes knutselen met restjes papier

IJsjes knutselen met restjes papier

Heb je veel restjes papier? Weet je niet zo goed wat je er mee kan doen? Dan is IJsje knutselen met restjes papier wellicht iets voor jou. Maak het zelf of met je kinderen. Vanaf een jonge leeftijd al te maken en ruimt je voorraad met knutsel spullen ietsje op. Ik...

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Heb je een journal of een junk journal en wil je iets leuks maken met het thema Alice in Wonderland? Weet je niet zo goed wat je kan maken, misschien wel inspiratieloos. Op zoek naar ideeën? Dan moet je zeker verder lezen. Heb je niks in huis om met het thema Alice in...

Sticker Lover boek review

Sticker Lover boek review

Ben jij gek op stickers? Heb je er meer dan je nodig hebt? Of ben je op zoek naar stickers dat perfect past in je bullet journal? Dan heb ik het boek voor jou. Speciaal voor alle sticker lover…. Een stickerboek, sticker lover boek. Stickers benadrukken iets...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest