20 feb, 2020 | Knutselen, Blog, DIY | 0 Reacties

Bloesemboom schilderen met wattenstaafjes

Ben jij het weer ook zo beu? Verlang je al naar de lente of zomer? Of ben je op zoek naar een schilderij die de moeite waard is om op te hangen?

Ik laat je vandaag een manier zien hoe je heel makkelijk een bloesemboom kan schilderen met wattenstaafjes. Het is zo simpel, maar het resultaat is prachtig. Zelfs een kind kan de bloesemboom schilderen.

Bloesemboom schilderen met wattenstaafjes

Schilderen hoeft niet moeilijk te zijn. Denk maar aan Bob Ross en zijn prachtige schilderijen. Wie kent zijn filmpjes niet. Ken je ze nog niet, ga het dan snel bekijken op YouTube.

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: <15 minuten

Benodigdheden:

Bloesemboom schilderen met wattenstaafjes

Werkbeschrijving:

Heb je geen acrylverf, je kan ook olieverf gebruiken. Voor de stam en takken heb ik gebruik gemaakt van waterverf. Aan jou de keus.

Verf de boom met bruine verf. Ik verfde het eerst in lichtbruin. Nadat dit droog was ben ik er met een donkerder bruin overheen gegaan. 

Werk niet te netjes en denk er vooral niet te veel bij na. Hoe natuurlijker de takken en de vorm van de boom des te natuurlijker lijkt de boom.

Laat de bloesemboom drogen.

Bloesemboom schilderen met wattenstaafjes

Meng op een bord een beetje roze en wit. Meng het niet te erg. De bloemblaadjes mag hier en daar verschillende kleuren krijgen.

Pak een aantal wattenstaafjes. Hou deze bij elkaar vast, of bind ze samen. De hoeveelheid is aan jou. Ik had er 3. Dit omdat je met een grote bos, wel snel klaar bent, maar je minder flexibel bent in de vorm van de boom.

Bloesemboom schilderen met wattenstaafjes

Stip het aan op het papier totdat de boom vol zit met bloesems.

Schilder jij wel eens met ongewone materialen? Wat vind jij van de bloesemboom geworden? Is de bloesemboom schilderen met wattenstaafjes mooi genoeg om op te hangen?

Lees ook eens:

Bloesemboom schilderen met wattenstaafjes
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This