Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

10 jul, 2018 | Knutselen | 0 Reacties

Bij knutselen met wc-rollen

Bij knutselen van wc- rol een makkelijk te maken knutsel dat je al met een peuter kan maken. In niet al te lange tijd heb je deze lieve bij al gemaakt. Dat je er niet al te veel voor in huis hoeft te hebben is ook zeker niet verkeerd. Dus verzamel een wc-rollen en maak deze lieve bij.

Open Imkerij dag is aanstaande weekend weer in volle gang. Doordat het slecht gaat met de bijen in ons land en de wereld wil ik op deze manier een beetje bewustwording creëren. Want deze lieve beestjes zorgen niet alleen voor honing maar zorgen er ook voor dat planten, bloemen maar ook ons groenten en fruit bestuift wordt. Elk dier helpt om het ecosysteem in stand te houden net als de bij. Ik kan nog uren doorgaan over hoe belangrijk het is dat we netjes met onze planeet moeten om gaan en alles erin.  Maar daar vind ik dit niet het platform voor. Hier wil ik het vooral luchtig houden aangezien er al genoeg ellende in de wereld is. Dussss …..back on topic.

De open Imker dag inspireerde mij om deze lieve bij te maken. En samen te kunnen voegen bij de rest van mijn dieren gemaakt van wc-rollen. 

Wil je weten wat de open imkerij dag inhoud ga dan even naar hun website voor alle informatie en wat je er allemaal kan zien en doen. Plus welke imkers eraan meedoen, niet geheel onbelangrijk. Zo is er vast wel eentje bij jou in de buurt.

Bij knutselen met wc-rollen

Moeilijkheidsgraad:   

Tijdsduur: > 10 minuten

Benodigdheden: 

Werkbeschrijving:

Het lijfje

Maak de wc-rol zwart dit doe je door het te verven. Maar met een stukje zwart papier kan je de wc-rol omwikkelen. Het belangrijkste is dat de bij zwart wordt. Kijk vooral wat je misschien zelf in huis hebt. Hou er wel rekening mee dat er bij verf een droog tijd bij komt. Dat heb je met papier niet. Deze bij had ik dan ook in 5 minuten gemaakt.

Nadat de wc-rol zwart is kan je de gele strepen erop maken. Je kan geel papier in stroken knippen of verven. Ik had al kant en klare stroken papier. Ik speel dus vals.

De vleugels

Nadat je dat hebt gedaan kan je de vleugels maken. Ik heb twee keer print papier van de Action op elkaar gelegd en dubbelgevouwen.

Op de vouw teken je een kant van de vleugels. (Niet te moeilijk deken hier over.) Knip het uit terwijl het op elkaar gevouwen blijft zitten. Makkelijker kan je het niet maken.

Let er wel op dat ze niet te groot zijn. De wc-rol bij moet dadelijk wel gewoon kunnen blijven staan.

Vouw de vleugels open. Als je de vleugels nog niet mooi genoeg vindt kan je het papier weer dicht vouwen zodat je het nog wat bij kan knippen.

Haal nu de twee vleugels uit elkaar en vouw het open. Een van de vleugels vouw je weer dicht en knip je iets kleiner. Dit hoeft je niet te doen maar geeft wel een leuk effect vind ik.

Plak de vleugels op de vouwlijn met een beetje lijm aan elkaar vast.

Daarna kan je de vleugels op de wc-rol, het lijfje plakken.

Let erop dat de vleugels niet aan de onderkant uit steken. Staan wordt anders heel lastig. Een klein beetje kan wel dan duw je de vleugels iets naar achteren.

De bij is bijna af.

Een paar wiebel oogjes en wat versieringen. Versieren kan met van alles. Ik heb een paar rhinestones geplakt die ik vorige week in een doos kocht bij de Action voor weinig.

Ik heb er nog met een pijpenrager voelsprieten gemaakt. Een lange voelspriet in tweeën vouwen en je kan het vastplakken aan de binnenkant.

Klaar is de bijgemaakt van wc rollen.

Knutsel jij wel eens met wc rollen samen met je kinderen? Welk dier zou jij graag eens geknutseld willen zien?

Lees ook eens:

Bij knutselen met wc rollen
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This