Beste slijm recept

27/06/2019/
v

Slijm. Heel lang wilde ik er niet aan. Maar ook ik wilde het wel eens uit proberen. Op zoek gaan naar de gouden tip voor het beste slijm recept. Maar of ik die gevonden heb….

Slijm recepten

Tijdens mijn zoektocht naar het beste slijm recept kwam ik al snel tot de conclusie dat het niet eenvoudig is om een goed recept te vinden. Veel recepten vertellen wat erin moeten maar niet hoeveel.

Kennelijk moet je het op gevoel doen. Kijken wat er gebeurt. Maar ja op gevoel….. Ik kan daar persoonlijk niet zoveel mee. Als ik een nieuw recept uitprobeer wil ik graag laten weten.

Ik ging op zoek. Niet alleen naar het beste slijm recept, maar ook naar leuke, zelfs mislukte recepten. Hey, van fouten kan je immers leren.

De zoektocht

Hip en hot heeft goede tips in hun blog over slijm maken. Hierdoor durfde ik het eindelijk aan. Snapte ik een beetje wat mij te wachten zou staan.

Het klinkt nu alsof ik als de dood ben voor slijm en dat klopt ergens ook wel. In mijn hoofd zit het hele huis onder de smurrie. Iets wat vaak genoeg is gebeurd met de kant en klare slijm. In de gang heb ik nog altijd een mooie groene plek op het plafond dat mij eraan herinnerd.

Kennelijk kan slijm weken aan het plafond blijven kleven zonder er af te vallen. 

Nee, slijm en ik zijn nooit vrienden geweest. En dat is dan ook denk ik de reden waarom ik het zo lang hebt uitgesteld.

Na me wat meer te hebben verdiept in slijm werd ik wel erg nieuwsgierig. Ik wilde het maken maar welke? Er zijn zoveel verschillende basis slijm.

Ik wilde de overheerlijke fluffy slijm maken in een mooie blauwe kleur met glitter.

Maar ik vergat in de winkel scheerschuim mee te nemen. En geen glitter behalve goud en zwart te koop.

Duss… nieuw plan.

Slijm recepten

De ingrediënten:

De volgende ingrediënten had ik in huis gehaald:

 • Kinderlijm (van de Action)
 • Lenzen vloeistof met borax (ook van de Action)
 • Goudkleurige glitters (die had ik nog)
 • Paarse glitters
 • Baking soda

Hier moet ik het dus mee doen.

Pin getest heeft een recept met maten staan. Hier word ik heel gelukkig van. Wel wordt er in dit recept water gebruikt. Omdat ik veel las dat je water juist niet moet gebruiken heb ik dit achterwege gelaten. Of dit nu een goed idee was…

De slijm is redelijk gelukt. Maar ik kan niet zeggen dat ik er heel erg tevreden mee ben. Ik vroeg mijn 12-jarige buurmeisje wat zij ervan vond.  (Zij heeft heel veel slijm gemaakt en voor mij een slijm expert). Zij vond het ook een twijfelgeval. Niet slecht maar ook niet wauw. Of dit komt omdat ik het recept niet helemaal heb opgevolgd of omdat het komt door iets anders? Ik durf het niet te zeggen.

Het maken van de slijm heeft wel getriggerd om meer te gaan maken.

Zo wil ik heel graag de fluffy slijm gaan maken zoals het recept van Mammie mammie.

Maar ook wil ik een keer eetbare slijm maken. (Ik wist niet eens dat dat bestond.)  En gaat zeker uitgeprobeerd worden.

Ondertussen blijf ik doorzoeken naar het beste slijm… Of mijn techniek verbeteren… Wat het ook is.

Wel heb ik geleerd van mijn ervaring hoe ik slijm weer wat elastischer kan krijgen. Wellicht heb je hier wat aan als je zelf aan de slag gaat.

Hoe krijg je slijm weer elastisch en zacht?

 • Water
 • Magnetron (10 seconden)
 • Bodylotion
 • Lijm

Ik heb geen magnetron dus die valt bij mij al direct af. Water werkte niet. Meer slijm, ik had ondertussen mijn fles lijm al opgemaakt dus dit kon ik niet meer testen. Dan maar bodylotion. Best veel ging er door de slijm. Maar het werd er wel beter van. In ieder geval rook het een stuk aangenamer.

Weet je al wat van slijm maken maar ben je opzoek naar andere recepten? Ik heb er een aantal voor je gevonden. Die de moeite waard zijn.

 • Halloween slijm van Lifestyle momy’s maakte leuke Halloween slijm.  Zoals groene monster slijm.
 • Magnetische slijm klinkt nogal spectaculair. Maar de dames van Lady lemonade lukte het.

Heb jij of ken jij het beste slijm recept dat ik een keer geprobeerd moet hebben? Laat het dan in een opmerking hieronder weten. Ik ben benieuwd.

Lees ook eens:

Slijm recepten
Shares
Natuur speurtocht gratis printable

Nieuw:

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Een adventskalender hoort steeds meer bij Kerstmis. Vele soorten en maten zijn er tegenwoordig te koop. En nog veel meer soorten zijn er zelf te maken. Het maken van de adventskalender boek is een leuk cadeau om te geven, maar ook om zelf te gebruiken. Ik maakte er...

IJsjes knutselen met restjes papier

IJsjes knutselen met restjes papier

Heb je veel restjes papier? Weet je niet zo goed wat je er mee kan doen? Dan is IJsje knutselen met restjes papier wellicht iets voor jou. Maak het zelf of met je kinderen. Vanaf een jonge leeftijd al te maken en ruimt je voorraad met knutsel spullen ietsje op. Ik...

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Heb je een journal of een junk journal en wil je iets leuks maken met het thema Alice in Wonderland? Weet je niet zo goed wat je kan maken, misschien wel inspiratieloos. Op zoek naar ideeën? Dan moet je zeker verder lezen. Heb je niks in huis om met het thema Alice in...

Sticker Lover boek review

Sticker Lover boek review

Ben jij gek op stickers? Heb je er meer dan je nodig hebt? Of ben je op zoek naar stickers dat perfect past in je bullet journal? Dan heb ik het boek voor jou. Speciaal voor alle sticker lover…. Een stickerboek, sticker lover boek. Stickers benadrukken iets...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest