Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

24 mei, 2018 | Knutselen, Blog, Feestje, Vaderdag | 0 Reacties

Beste papa van de wereldbeker knutselen voor Vaderdag

Knutselen voor Vaderdag kan een uitdaging zijn, zeker met peuters en kleuters. De beste vader van de wereldbeker is met een beetje hulp prima te maken met de allerkleinste creabea’s.

Pak wat verf en karton en ga aan de slag…

Het is tijd voor weer een nieuwe Crea- cross uitdaging van Ilse (Kreanimo.) Deze week is het thema; Vaderdag.  Het was dit keer vooral een uitdaging om mijn peuter aan het schilderen te krijgen, maar het is gelukt.

Ik wilde voor Vaderdag iets maken met mijn peuter dochter. Een beker voor de liefste of beste papa. Iets met karton. Veel verder had ik het nog niet uitgedacht. Vaak bedenk ik hoe ik het ga maken al gaandeweg. Zo ook dit keer. 

Je hebt er weinig voor nodig en is vrij makkelijk en snel te maken. 

Beste papa beker knutselen voor Vaderdag

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: < 30 minuten

Benodigdheden:

  • Stevig karton
  • Verf
  • Schaar
  • Lijm

Werkbeschrijving:

Maak eerst een mal van de beker. Ik heb een A4 papiertje doormidden gevouwen en ben daar de helft van een beker erop gaan tekenen. 

Knip het dubbelgevouwen uit. Vouw het uit en je hebt een beker.

Je kan nu een stuk karton uit knippen en je kind er direct op laten schilderen. Ik koos ervoor om haar eerst op papier te laten schilderen en dit op het karton te plakken. Aan jou wat je makkelijker lijkt.

Laat het geheel goed drogen.

Beste papa beker knutselen voor Vaderdag

De voet

Knip in het midden van de voet een stukje eruit. Zo breed als het karton is. En ongeveer een cm of 5 hoog. (Het is geen precisie werk.)

Knip nu drie stroken karton uit. Eentje die net zo hoog is als de inkeping in de beker en minstens net zo breed is.

Vouw twee daarvan doormidden en plak die tegen de andere strook aan. Hou de andere deel van de gevouwen karton vrij.

Plaats de middelste deel van het karton in de inkeping van de beker en plak de omgevouwen delen vast aan de achterkant van de beker.

Laat de beker staan nu de lijm nog nat is en schuif nog een beetje als dat nodig is om het goed te laten staan.

Na het drogen van de wereldbeker kan je er teksten op schrijven of andere leuke dingen op plakken.

Tip:

Geen zin om de beker te laten staan. Vind je het al te veel werk of te ingewikkeld. Maak het vast aan een lege fles, wc-rol of jampotje en vul het met een bloem of iets lekkers.

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken wat zij heeft gemaakt met het thema. Vandaag is er ook een mede co host, neem je ook een kijkje bij mijn mama momenten. Natasha heeft weer iets heel erg leuks gemaakt. 

Beste papa beker knutselen voor Vaderdag
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This