Bananenbrood zonder noten en toch smaakvol en smeuïg, met dit recept is succes gegarandeerd. Lees mee en ga aan de slag en je zal proeven hoe lekker deze bananenbrood met crème fraîche is.
Bananenbrood had ik al zo vaak voorbij zien komen maar nog nooit zelf gemaakt. In veel bananenbrood zitten noten, en voor sommige noten ben ik allergisch. Bovendien zijn mijn kinderen niet zo’n fan van noten in het eten. Om die redenen bleef bananenbrood een niet geprobeerd/ gemaakt recept. Totdat ik dit recept tegen kwam…. Bananenbrood met crème fraîche.
Tweede Paasdag had ik na een tijd weer eens de tijd om uitgebreid in de keuken te staan. En dus om weer wat nieuwe recepten uit te proberen. Koken vind ik namelijk alleen leuk als ik er echt de tijd voor kan nemen. Meerdere lekkere gerechten bij elkaar. Als Indo ben ik de Indische rijsttafels gewend. Ik vind het dan ook het gezelligst als er een tafel vol met verschillende gerechten staat.
Zo kwam ik tot het besluit om dit recept te maken. Het is een recept wat ik al een tijd wil maken. Ik vergat het steeds om het te maken. Nu had ik tijd en een excuus om het te maken. Het recept maken voor bij het Paasontbijt. Het was een welkome afwisseling tijdens het Paasontbijt.
Deze bananenbrood is ideaal voor iedereen met een noten allergie zoals ik. (Al kan ik wel tegen de meesten noten)
Ingrediënten:
- 250 gr tarwe bloem
- 1 citroen
- 2 tl bakpoeder
- 300 gr bananen
- 100 gr boter
- 200 gr witte basterdsuiker
- 8 gr vanillesuiker
- 2 eieren
- 120 gr crème fraîche
- Cakevorm
- Bakpapier
- Keukenmachine
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180°C. Vet de cakevorm in en bekleed het met bakpapier.
Zeef in een grote kom de bloem, kaneel en bakpoeder met een beetje zout.
Prak de bananen.
Meng de boter en suiker in de keukenmachine tot het bijna een glad mengsel is.
Laat de keukenmachine draaien en voeg de crème fraîche en eieren er een voor aan toe. Bij het mengsel voeg je het bloem. Als dit allemaal goed gemengd is, kunnen de bananen eraan toegevoegd worden.
Plaats nu het mengsel in de cakevorm en plaats het in de oven. Bak het in ongeveer een uur gaar.
Controleer na ongeveer 50 minuten of het gaar is.
Laat het bananenbrood minstens 30 minuten afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.
Tip:
- Ik heb zelf geen keukenmachine. Je kan ook alles met de hand kneden. Houd dan dezelfde volgorde aan. Maar kneed alles met de hand in plaats van met een machine.
- O ja, nog even 1 ding: er staan 300 gram bananen. Voor als je je afvraagt hoeveel bananen dat ongeveer zijn. Dat zijn ongeveer 4 middelgrote bananen.
Dit recept geef ik een dikke 8
Waarom ik het recept geen hoger cijfer geef? Ik ben niet zo een zoetekauw. En persoonlijk was het iets te zoet naar mijn smaak. De volgende keer maak ik bananenbrood met minder suiker. De suiker nam voor mij de smaak van de banaan weg. Probeer vooral het gerecht uit zoals ik het je geef. Smaak is erg persoonlijk, de kans is groot dat jij de bananenbrood wel lekker vindt zoals in het recept.
Wat vind je van het recept? Denk je dat jij het een keertje gaat maken? Of heb jij misschien een heerlijke recept desnoods met link naar een site ( mag ook van jezelf zijn). Laat het mij dan weten. Ik ben benieuwd naar lekkere variaties op bananenbrood.
Lees ook eens:
- Heerlijke pannenkoeken recepten
- Vegetarische Tortillataart
- Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip
- 10 overheerlijke smoothie recepten
- Hoe organiseer ik een gezellige (stress vrije) picknick?
- Traktatie Belgische wafels in chocolade disco dip
Pin de afbeelding op Pinterest voor later:
0 reacties