Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

5 okt, 2023 | DIY, Blog, Knutselen | 0 Reacties

Armband van wc-rol knutselen

Een armband maken van een wc rol is geschikt voor iedereen. Verzamel wat je in huis hebt liggen en ga met mij aan de slag.

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: > 10 minuten

Benodigdheden:

 • Wc rol
 • Lijm
 • Schaar
 • DIverse materiaal

De armbanden kun je maken met wat je maar in huis hebt. Dik kan bijvoorbeeld zijn:

 • Papier
 • Stof
 • Touw
 • Confetti
 • Verf
 • Tijdschrift
 • Krant
 • Steentjes
 • Bloemen

Wie weet wat je zelf nog kan bedenken.

Alle gebruikte materiaal komt van de Action.

Lees ook eens: Knutselen met wc-rollen

Werkbeschrijving:

Knip de wc rol in de lengte open.

Bedenk welke breedte je de armband wilt hebben en knip het nu in de gewenste breedte doormidden. Knip uit het overgebleven stuk wc rol een strook die zowel in de lengte als breedte iets smaller is.

Plak dit vast aan de binnenkant van de armband.

Dit ben ik gaan doen omdat ik merkte dat de armband anders niet sterk genoeg is om zijn vorm te behouden.

Als de lijm droog is, kan je beginnen met de armband te versieren.

Ik maakte er een aantal met verschillende materiaal zodat je een idee hebt. Hopelijk kan ik je inspireren met de mogelijkheden.

Pin de afbeelding op Pinterest voor later:

Armband van wc-rol knutselen

Armband met verf

Dit is de makkelijkste manier om de armband te versieren en daardoor uitermate geschikt voor de allerkleinsten. Het lijkt net of je arm beschilderd is als je de beschilderde armband om hebt.

Armband van confetti

Dit was echt een uitdaging om mee te werken. De confetti die ik in huis heb, is gemaakt van restjes stevig papier. Bijna karton. Hierdoor is het moeilijk mee te werken. Je hebt ook confetti dat is gemaakt van vliegerpapier. Dit is dun iets wat doorzichtig papier. Dit geeft mee, waardoor het makkelijker vast te plakken is. Het vormt mee met de vorm van de armband. Nadeel van vliegerpapier is dat het vaak afgeeft. De verf/ inkt komt los zodra het nat wordt. Je handen gaan onder zitten en is er nog maar moeilijk af te krijgen. Iets om dus over na te denken.

Ik werkte bij het maken van de armband van confetti met mod podge. Doordat ik dikke confetti had gebruikt, duurde het wel lang voordat het droog was.

Kortom, werken met confetti is niet gemakkelijk en doe er vooral je voordeel mee, nu je weet wat de voor en nadelen zijn.

Lees ook eens: Knutselen met confetti

Armband knutselen
met wc-rollen
Armband knutselen met wc-rollen

Armband van touw

Het omwikkelen van touw was denk ik wel het leukste en geeft een mooi eindresultaat. Doordat het touw om de gehele armband heen gaat is alles mooi afgewerkt. Plaats hier en daar een druppel lijm op de armband als je het omwikkelt zodat het niet meer los kan komen. 

Ik gebruikte diverse restjes touw, wat het lastiger maakte om het er mooi omheen te krijgen. Je hebt bij de action ook heel veel touw dat in kleur en motief varieert, waardoor je het uit 1 stuk touw kan omwinden en alsnog een soortgelijk resultaat krijgt.

Ik wilde zoveel mogelijk met restjes materiaal werken, zodat ik dat ook eens op gebruik. En daarvoor is dit knutselproject uitermate geschikt voor.

Pin de afbeelding op Pinterest voor later:

Armband knutselen
met wc-rollen

Armband maken met strass stenen

Om de strass stenen vast te maken heb je een sterke lijm nodig. Dit kan gedaan worden met je lijmpistool, maar daarbij heb je een hoog risico om je te verbranden. Ik gebruikte de alleslijm van de Action. (Ik zweer bij deze lijm, echt alles blijft er mee plakken.) Het is een tijdrovend klusje om alle stenen te vinden en het zo vol mogelijk te krijgen. Maar zeker de moeite waard. Wat vind jij?

Dit waren mijn uitvoeringen van de armbanden van wc-rollen. Ik ben benieuwd naar jouw creaties. Plaats ze gerust in de facebookgroep, of tag mij op Instagram. 

Lees ook eens:

Sla op voor later op Pinterest:

Armband knutselen
met wc-rollen
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This