3 okt, 2019 | Freebies, Blog, Knutselen | 0 Reacties

Alfabet bingo

Zit jouw kind in groep 2 of 3? Het alfabet aan het leren? De alfabet bingo is een leuke en leerzame manier om het alfabet te leren. 

Het is weer donderdag en dat betekent creacross tijd. De creatieve uitdaging. Dit keer is de uitdaging in de klas. Ik maakte iets dat zowel in de klas, opvang of gewoon thuis gespeeld kan worden.

Spelenderwijs leren is altijd de beste manier. Niet alleen is het leuker maar het blijft ook veel makkelijker “hangen”. De letters van het alfabet leren is zoveel leuker met een bingo.

Kinderen in groep 2 en 3 zullen het alfabet leren te herkennen. En dat, steeds sneller. Ze moeten in het begin vooral de letters moeten zien, later kan je het zonder de letters te gebruiken, kunnen spelen.

Hoe kan ik aan het alfabet bingo komen?

Je klikt op de onderstaande knop. Er opent nu een nieuw tabblad op je scherm. Je kan nu het bestand downloaden.

Gedownload en hoe nu verder?

Heb je alle benodigde kaarten gedownload? En natuurlijk uitgeprint? Dan heb je het belangrijkste al gedaan.

Wil je het spel vaker kunnen gebruiken, dan kan je twee dingen doen.

  • Elke  kaart plastificeren.
  • Of elke kaart in een plastic hoesje stoppen.

Als je het maar 1 keer wilt gebruiken dan hoef je het niet te plastificeren. Zorg er voor dat je stiften hebt.  Of white board stiften (als je het op geplastificeerde kaarten gaat spelen.)

Misschien een klein prijsje voor de winnaars. Maar dat laat ik over aan jou.

Kaart met grote letters moet je uitknippen. Alle vierkanten met letters. Dit kan je gebruiken om tijdens bingo niet alleen de getrokken letters te benoemen, maar ook eventueel te laten zien. Zo gaan kinderen de letters herkennen.

Hoe werkt het spel?

Iedere deelnemer heeft zijn eigen alfabet bingo kaart.

De kinderen moeten goed opletten.  Kruis af welke letter je voorbij ziet of hoort komen, op de bingo kaart. De geen die de eerste drie op een rij vol heeft is de winnaar. Dat kan zowel horizontaal, verticaal of diagonaal.

Deze bingo zal vrij snel gespeeld kunnen zijn. Ik heb het niet al te moeilijk gemaakt, omdat de spanningsboog vaak nog niet zo lang is. Als je de auto-bingo kaarten hebt geplastificeerd kan je de kaart weer uitvegen en opnieuw spelen op het moment dat ze er weer zin in hebben.

Om de letters te trekken, gebruik een doos, mand( of wat dan ook), om de letters in te stoppen. Trek steeds een letter. Lees die voor en laat het zien. Geef kinderen de kans om letters te zoeken op de bingo kaart. 

Omdat het alfabet uit meer letters bestaat, dan de bingo kaart niet alle letters op de bingo kaart. Het kan dus zijn, dat de getrokken letter niet op de kaart van een kind staat.

Let op het spel is tot voor kinderen uit groep 2 en 3 bedoeld en te spelen tot maximaal 4 personen. Tegen een vergoeding heb jij maar liefst 32 bingo kaarten ↓ De gratis kaarten zitten ook in het 32 pakket.

Alfabet bingo

3,99

Weten wat de andere creabea’s hebben gemaakt? Lees dan nog even verder….

Lees ook eens:

Denk jij dat de bingo kaarten nuttig zijn bij het leren lezen?

Doe je mee aan de crea cross gebruik dan #creacross zodat wij jouw creatie zien.

Crea cross

Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden over de linkparty van deze week.

Co-host

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natascha van mama duizendpoot (de andere Co-host).  Natascha maakte deze week een klassenkleed. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Neem dan snel een kijkje.

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een Instagram foto, een Facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo

Voor de niet bloggers kan je dus ook mee doen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Link Party

Link jouw creatieve uitspatting met ons via de link party. Zo kan iedereen jouw werk bekijken

You are invited to the Inlinkz link party!

Sla op voor later op Pinterest:

gratis Alfabet bingo
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This