Aardbeien schilderen met kinderen

05/08/2020/
v

Wil je schilderen met je kind(eren) maar weet je niet wat en hoe. Schilder met mij samen de aardbeien. Niet alleen leuk om te doen maar ziet er ook zomers uit.

Aardbeien schilderen met kinderen

Schilderen met kinderen is iets wat ik veel vaker op BMelloW wil gaan doen. Ik hoor dan ook graag of je dit leuk vindt. Het zullen niet al te ingewikkelde schilderopdrachten zijn die er super uit zien en een plekje aan je muur verdienen.

Aardbeien schilderen met kinderen is de eerste in de reeks. De kleuren kan je aanpassen naar kleuren die jij mooi vindt. Zelfs de aardbeien kan je een andere kleur geven.

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

Tijdsduur: <15 minuten + droogtijd

Benodigdheden:

  • Minimaal drie kleuren verf naar keus.
  • Witte pen (optioneel)
  • Zwarte fineliner
  • Kwasten

Materiaal dat ik heb gebruikt:

Aardbeien schilderen met kinderen

Werkbeschrijving:

Schilder de achtergrond. En laat het geheel drogen. Ik schilderde de achtergrond licht roze. Meng wit en roze om deze kleur te krijgen.

Aardbeien schilderen

Schilder de aardbeien door een soort van driehoek te schilderen met ronde hoeken. Het hoeft niet perfect. Mijn aardbei vormen zijn verre van perfect en ook zeker niet allemaal even “driehoekig” van vorm. Maar een aardbei is in het echt ook niet allemaal hetzelfde van vorm. En ook zeker niet allemaal “driehoekerig” van vorm.

Als je de aardbeien geschilderd hebt laat je weer alles drogen. Met een beetje geluk zijn de eerst geschilderde aardbeien al droog en kan je daar alweer mee verder gaan.

Acrylverf heeft de eigenschap snel te drogen.

Schilder de blaadjes van de aardbeien door een paar keer met je kwast een soort strepen naast elkaar te maken met de uiteinden in een punt. Vul de ruimte op zodat de strepen bij elkaar horen.

Als dat allemaal droog is dan heb je geen verf meer nodig.

Aardbeien schilderen met kinderen

Fineliner

Met de zwarte fineliner heb ik heel los de vorm omtrokken en de zaadjes getekend. Zoals je kan zien kloppen de lijnen niet met de vorm van de aardbeien. Dit deed ik expres. Ik wilde een los imperfecte aardbei maken. Een soort extra dementie. Als jij de lijnen perfect om de aardbeien wilt teken kan dit uiteraard ook.

Witte pen

Nadat ik de zwarte lijnen had getekend ben ik met mijn witte pen de zaadjes aan gaan stippen. Ook hier zie je dat het niet altijd even perfect in de zaadjes is geplaatst.

De imperfecte manier van aardbeien schilderen en kleuren maakt het ongedwongen en leert het je je drang naar perfectie los te laten.

Ik ben benieuwd naar alle kunstwerken die jullie maken.

Schilder jij wel eens met je kinderen? En laat mij weten of het schilderen met kinderen iets is wat vaker moet terugkomen en zo ja suggesties zijn altijd welkom.

De aardbeien zijn geïnspireerd door het werk van de Youtuber Mira Byler

Lees ook eens:

Aardbeien schilderen met kinderen
Shares
Natuur speurtocht gratis printable

Nieuw:

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Een adventskalender hoort steeds meer bij Kerstmis. Vele soorten en maten zijn er tegenwoordig te koop. En nog veel meer soorten zijn er zelf te maken. Het maken van de adventskalender boek is een leuk cadeau om te geven, maar ook om zelf te gebruiken. Ik maakte er...

IJsjes knutselen met restjes papier

IJsjes knutselen met restjes papier

Heb je veel restjes papier? Weet je niet zo goed wat je er mee kan doen? Dan is IJsje knutselen met restjes papier wellicht iets voor jou. Maak het zelf of met je kinderen. Vanaf een jonge leeftijd al te maken en ruimt je voorraad met knutsel spullen ietsje op. Ik...

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Heb je een journal of een junk journal en wil je iets leuks maken met het thema Alice in Wonderland? Weet je niet zo goed wat je kan maken, misschien wel inspiratieloos. Op zoek naar ideeën? Dan moet je zeker verder lezen. Heb je niks in huis om met het thema Alice in...

Sticker Lover boek review

Sticker Lover boek review

Ben jij gek op stickers? Heb je er meer dan je nodig hebt? Of ben je op zoek naar stickers dat perfect past in je bullet journal? Dan heb ik het boek voor jou. Speciaal voor alle sticker lover…. Een stickerboek, sticker lover boek. Stickers benadrukken iets...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest