Aardbeien schilderen met kinderen

05/08/2020/
v
Shares

Wil je schilderen met je kind(eren) maar weet je niet wat en hoe. Schilder met mij samen de aardbeien. Niet alleen leuk om te doen maar ziet er ook zomers uit.

Aardbeien schilderen met kinderen

Schilderen met kinderen is iets wat ik veel vaker op BMelloW wil gaan doen. Ik hoor dan ook graag of je dit leuk vindt. Het zullen niet al te ingewikkelde schilderopdrachten zijn die er super uit zien en een plekje aan je muur verdienen.

Aardbeien schilderen met kinderen is de eerste in de reeks. De kleuren kan je aanpassen naar kleuren die jij mooi vindt. Zelfs de aardbeien kan je een andere kleur geven.

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

Tijdsduur: <15 minuten + droogtijd

Benodigdheden:

  • Minimaal drie kleuren verf naar keus.
  • Witte pen (optioneel)
  • Zwarte fineliner
  • Kwasten

Materiaal dat ik heb gebruikt:

Aardbeien schilderen met kinderen

Werkbeschrijving:

Schilder de achtergrond. En laat het geheel drogen. Ik schilderde de achtergrond licht roze. Meng wit en roze om deze kleur te krijgen.

Aardbeien schilderen

Schilder de aardbeien door een soort van driehoek te schilderen met ronde hoeken. Het hoeft niet perfect. Mijn aardbei vormen zijn verre van perfect en ook zeker niet allemaal even “driehoekig” van vorm. Maar een aardbei is in het echt ook niet allemaal hetzelfde van vorm. En ook zeker niet allemaal “driehoekerig” van vorm.

Als je de aardbeien geschilderd hebt laat je weer alles drogen. Met een beetje geluk zijn de eerst geschilderde aardbeien al droog en kan je daar alweer mee verder gaan.

Acrylverf heeft de eigenschap snel te drogen.

Schilder de blaadjes van de aardbeien door een paar keer met je kwast een soort strepen naast elkaar te maken met de uiteinden in een punt. Vul de ruimte op zodat de strepen bij elkaar horen.

Als dat allemaal droog is dan heb je geen verf meer nodig.

Aardbeien schilderen met kinderen

Fineliner

Met de zwarte fineliner heb ik heel los de vorm omtrokken en de zaadjes getekend. Zoals je kan zien kloppen de lijnen niet met de vorm van de aardbeien. Dit deed ik expres. Ik wilde een los imperfecte aardbei maken. Een soort extra dementie. Als jij de lijnen perfect om de aardbeien wilt teken kan dit uiteraard ook.

Witte pen

Nadat ik de zwarte lijnen had getekend ben ik met mijn witte pen de zaadjes aan gaan stippen. Ook hier zie je dat het niet altijd even perfect in de zaadjes is geplaatst.

De imperfecte manier van schilderen en kleuren maakt het ongedwongen en leert het je je drang naar perfectie los te laten.

Ik ben benieuwd naar alle kunstwerken die jullie maken.

Schilder jij wel eens met je kinderen? En laat mij weten of het schilderen met kinderen iets is wat vaker moet terugkomen en zo ja suggesties zijn altijd welkom.

De aardbeien zijn geïnspireerd door het werk van de Youtuber Mira Byler

Lees ook eens:

Aardbeien schilderen met kinderen
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Op zoek naar een leuke manier om de natuur te ontdekken op een leuke en leerzame manier. Alleen, samen of met je kinderen? Een natuur journal is daarbij een geschikte manier. Schrijf je avonturen op, plak er foto’s bij, teken en leer meer over van alles en nog wat in...

Het grote Creachick doeboek review

Het grote Creachick doeboek review

Creachick heeft haar eerste doeboek uitgebracht. Dat moet getest worden.  In de review vertel ik je wat je kan verwachten van het doeboek. De voor en nadelen, zodat jij weet wat je kan verwachten. Is de Creachick doeboek de moeite waard? Je leest er alles over,...

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattegronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te worden?...

Konijn knutselen met pompoms

Konijn knutselen met pompoms

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wilt. Met dierendag of...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Deel dit met je vrienden