6x verschillende manieren om pompoms te maken

03/11/2016/
v

Weten hoe je pompoms kan maken? Er zijn verschillende manieren. Ik leg ze allemaal aan je uit. De voor en nadelen. En hoe je de mooiste pompoms kan maken.

Maakt ik de pompoms vroeger voornamelijk om  katten te voorzien van een leuk speeltje, inmiddels kan ik er zoveel meer mee. Zelfs mijn kinderen vinden ze leuk. En mijn oudste moet niet zo veel van knutselen hebben, dus dat zegt wel wat.

Pompoms, pompoms en nog meer pompoms. Ik ben er gek op. Zolang als ik me kan heugen maak ik ze al. Als klein meisje vond ik ze al geweldig. Het is simpel om te maken en je kan er van alles mee.

Ik heb dan een aantal verschillende manieren voor jou op een rijtje gezet. Er is geen goed of fout. Enkel anders. Ik zou zeggen probeer ze allemaal uit en bedenk welke het beste bij jou past. Zes verschillende manieren om pompoms te maken.

Manier 1 Met je vingers:

Wikkel touw om je vingers, ga hier mee door tot je genoeg hebt.

Knip het uiteinde van je touw ruim af

Wikkel het uiteinde tussen je vingers door

Herhaal dit een paar keer (Zie ↑ foto)Maak het wel voller dan op de foto. Ik heb het niet vol gemaakt zodat je goed kan zien hoe je het er doorheen moet halen om uiteindelijk een knoop erin te kunnen leggen.

Maak er nu een knoop in

Knip de 2 kanten open.

Je mini pompom is af

6 manieren om pompoms te maken

Manier 2 met een vork:

Deze manier is bijna hetzelfde als met de vingers

Wikkel touw om de vork, ga door tot je genoeg hebt.

Knip het uiteinde van je touw ruim af.

Wikkel het uiteinde tussen je vork door, herhaal dit een paar keer Maak er nu een knoop in. Knip de 2 kanten open.

Je mini pompom is af.

Manier 3 met karton:

Uit een stuk karton haal je twee cirkels. Knip of snij uit het midden van deze cirkels een cirkel. Hoe groter de cirkel, des te groter wordt de pompom.

Stop een stuk touw tussen de twee kartonnen. Knip dit ruim af. Je houdt de 2 uiteinden over. Zorg dat de twee uiteinden blijven uitsteken. Wikkel touw om het karton

Ga door tot het hele karton in het midden vol is. Dus zo min mogelijk open. Knip het uiteinde van je touw af.

Nu heb je als je het goed hebt gedaan nog ergens 2 draden uitsteken. Hou deze goed vast. Knip de draden open tussen de kartonnen door. Hou de 2 uiteinden nog steeds goed vast, als het helemaal open is geknipt maak je er een knoop in.

Je pompom is af.

Een variatie op de bovenstaande is het volgende:

De cirkels zijn nu vervangen voor een rechte stuk karton.

Omwikkel het karton, ga door tot het helemaal vol is. Knip het touw af.

Daarna nog een stuk touw afknippen, zorg dat dit stuk touw lang genoeg is om zo de pompom mee vast te maken

Knip de draden door tussen de 2 delen karton. Doe het stuk touw tussen de 2 delen karton in, wikkel dit er strak omheen. Maak er een knoop in, verwijder het karton

Je pompom is af

Deze manier lijkt makkelijke maar het gevaar hiermee is dat als je het karton niet goed vol maakt er ruimte ontstaat. Door die ruime kunnen de draadjes van hun plek afgaan bij het open knippen. Bij de andere Manier heb je dit probleem niet. Je moet dus voor jezelf maar uitproberen wat jij het fijnste vindt om mee te werken.

6 manieren om pompoms te maken

Manier 4 twee x halve pompom

Over deze manier ga ik geen uitleg geven. Als je besluit om deze hulpmiddel te kopen dan staat er een duidelijke werkbeschrijving bij. Ik heb deze ook en is erg makkelijk om mee te werken. Wel krijg je maar een halve pomom. Wil je een volle pompom dan moet je er 2 maken en ze aan elkaar maken. Deze manier gebruik ik het liefst als ik maar een halve popmpom wil maken zodat het perfect op bijvoorbeeld een cadeau past. Voor een hele pompom vind ik deze niet zo handig.  

Deze pompom maker is te koop bij de HEMA

Manier 5 pompom maker:

Deze manier is toch wel de beste manier. Dit hulpmiddel is in enorm veel vormen en groter te koop. Je kan ze loskopen maar ook meerdere maten bij elkaar. Zelf heb ik deze ooit bij het kruitvat op de kop getikt. Het is wel wat duurder maar bij regelmatig gebruik zeker de moeite waard.  Je hebt ze in verschillende grote en vorm. Ik ga hier geen werkbeschrijving van geven aangezien dit op de verpakking staat. Het werkt hetzelfde als werken met een stuk karton. Deze manier vind ik het fijnste om mee te werken als ik mooie volle pompoms wil maken.

Deze pompom maker is te koop bij Bol.com

Manier 6 met heel veel draad:

Deze manier is geniaal. Ik moest het jullie dan ook laten zien. Deze manier werkt het beste als je niet al te grote pompoms wilt maken. Als je er veel tegelijk nodig hebt is dit de snelste manier. Ga naar de blog van Mizflurry haar site voor meer uitleg.

Tip:

Als je het moeilijk vind om een goeie volle pompom te krijgen. Let er dan op dat je het draad niet te los en goed naast elkaar om het voorwerp heen draait. Dit zorgt voor een stevige volle pompom. Knip de pompoms eventueel bij. Zo kan je ze ook een mooie vormgeven zoals de Hartjes voor aan je tas of sleutelhanger of de paasei pompoms van Wimke.

Lees ook eens:

6 manieren om pompoms te maken
Shares
Natuur speurtocht gratis printable

Nieuw:

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Een adventskalender hoort steeds meer bij Kerstmis. Vele soorten en maten zijn er tegenwoordig te koop. En nog veel meer soorten zijn er zelf te maken. Het maken van de adventskalender boek is een leuk cadeau om te geven, maar ook om zelf te gebruiken. Ik maakte er...

IJsjes knutselen met restjes papier

IJsjes knutselen met restjes papier

Heb je veel restjes papier? Weet je niet zo goed wat je er mee kan doen? Dan is IJsje knutselen met restjes papier wellicht iets voor jou. Maak het zelf of met je kinderen. Vanaf een jonge leeftijd al te maken en ruimt je voorraad met knutsel spullen ietsje op. Ik...

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Heb je een journal of een junk journal en wil je iets leuks maken met het thema Alice in Wonderland? Weet je niet zo goed wat je kan maken, misschien wel inspiratieloos. Op zoek naar ideeën? Dan moet je zeker verder lezen. Heb je niks in huis om met het thema Alice in...

Sticker Lover boek review

Sticker Lover boek review

Ben jij gek op stickers? Heb je er meer dan je nodig hebt? Of ben je op zoek naar stickers dat perfect past in je bullet journal? Dan heb ik het boek voor jou. Speciaal voor alle sticker lover…. Een stickerboek, sticker lover boek. Stickers benadrukken iets...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest