52 creatieve uitdagingen voor in je art journal

Op mijn blog vind je genoeg creatieve uitdagingen. Maar wat als ik zeg dat er een boek is waarin 52 creatieve uitdagingen staan. Uitdagingen die je zullen helpen je nieuwe technieken te ontwikkelen of te verbeteren.

52 creatieve uitdagingen voor in je art journal BMelloW 1 1

Ook al kan je redelijk tot goed tekenen. Dan nog is dit boek perfect voor jou. Zeker op momenten dat je wel crea bezig wilt zijn maar niet zo goed weet wat.

Dit boek is ontworpen om jou de aanmoediging en inspiratie te geven die je nodig hebt om je creativiteit het hele jaar door te blijven voeden. De ideeën en creatieve tips in dit boek zullen je helpen om je vaardigheden verder te ontwikkelen.

Maak 5 minuten per dag of 30 minuten in een week vrij om je teken/ schilder technieken te verbeteren. Geen excuus meer dat je geen tijd hebt. Een paar minuten per dag of per week kan je altijd wel vrijmaken. Als je het echt wilt.

In het boek mijn art journal een jaar vol creatieve uitdagingen worden er 52 uitdagingen stap voor stap aan je uitgelegd met voorbeelden voor de nodige inspiratie.

Het boek is in 5 hoofdstukken verdeeld. Elk deelneemt iets anders met je door.

  • Hoofdstuk 1 De Basis
  • Hoofdstuk 2 Losse werk
  • Hoofdstuk 3 Buiten de paden
  • Hoofdstuk 4 Persoonlijke zaken
  • Hoofdstuk 5 En nu volhouden

Per hoofdstuk zal ik met je doornemen wat je kan verwachten.

Hoofdstuk 1 De basis

In de eerste hoofdstuk leer je de basis. Duhhh!! Maar wat houdt de basis in…

Je leert hoe je ideeën uit te werken. Materiaalkeuzes te maken. Woorden te gebruiken als kunst.

Hoe je vormen moet zien en waar je op moet letten als je voorwerpen wilt tekenen. Ook leer je perspectief en contouren te tekenen. En misschien wel het belangrijkste…. Hoe je kleuren moet gebruiken en mixen.

Hoofdstuk 2 Losse werken

Mindfull doodles, tekenen zonder gummen, Mandala’s, geïllustreerde letters, zendoodles en zo veel meer.

De nadruk ligt in dit hoofdstuk vooral om los te laten. Het hoeft niet perfect te zijn. Teken uit de losse hand. Ga aan de slag met diverse opdrachten en leer nieuwe technieken.

Hoofdstuk 3 Buiten de paden.

Je leert nog meer nieuwe technieken maar vooral om jezelf nog meer uit te dagen. In dit hoofdstuk leer jij, je waren potentie kennen. Nog meer ga je leren in details te zien en te leren tekenen en schilderen. Je eigen stylo ontwikkelen.

Voor mij gaat vooral de uitdaging zijn om ook echt naar buiten te gaan er ergens te gaan zitten om te schilderen of tekenen. Vind dat echt wel een drempel. Ben ik hier de enigste in?

52 creatieve uitdagingen voor in je art journal

Hoofdstuk 4 Persoonlijke zaken

Dit hoofdstuk gaat vooral over jou. Jezelf bekijken onder een creatief vergrootglas. Je leert hoe je moet omgaan met creatieve blokkades en hoe je ze kan opheffen.

Collages, zelfportretten, jouw dag, bucket list en zo veel meer leuke uitdagingen komen voorbij. Zeker niet de makkelijkste uitdagingen. Maar als je eenmaal zo ver bent zal het je vast wel lukken.

Hoofdstuk 5 En nu volhouden.

Hoe kan je van creatief bezig zijn een gewoonte maken? Een dagelijks crea momentje zonder dat het je vele uren in beslag gaat nemen.

Met nog een laatste paar uitdagingen en nieuwe technieken maakt het een zeer compleet boekje.

Ik ben erg enthousiast geworden van het boekje een jaar vol creatieve uitdagingen. En ik hoop jij ook.

Heb je net als ik een bullet journal of een art journal dan zal dit boek een zeer leuke aanvulling zijn. Maar ook als je dat niet hebt en gewoon soms wat leuks wilt maken. Of je technieken wilt verbeteren.

Omdat ik minder ga bloggen tot na de zomer is het misschien wel zo leuk om je mee te nemen in het creatieve uitdagingen. Elke week wil ik een uitdaging uit dit boekje met jou delen op sociale media. Ga je met mij meedoen?

Lijkt het je leuk en wil je dit boek zelf aanschaffen dat kan….

Overige informatie:

Mijn art journal vol creatieve uitdagingen is te koop bij diverse boekenwinkels voor €15,99

  • Aantal pagina’s: 112
  • Auteur: Chelsea Ward
  • Uitgever: BBNC-uitgevers
  • EAN: 9789045324203

Lees ook eens:

52 creatieve uitdagingen voor in je art journal
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This