5 Tips voor een feestelijke DIY Paastafel

05/04/2017/
v

Het is bijna zo ver. Het is bijna Pasen. En dus de hoogste tijd om na te denken over het Paasontbijt/ brunch. Wat wil ik op tafel zetten. Maar vooral denk ik hoe wil ik dat de Paastafel eruit komt te zien. Vandaag heb ik voor jou 5 tips op een rijtje gezet. Zodat jij een super gezellige en feestelijke DIY Paastafel kan maken. 

5 tips voor een feestelijke DIY paastafel

Het is bijna Pasen en ik zat me te bedenken hoe ik dit jaar weer een super gezellige Paastafel kan maken. Een gezellige Paastafel zonder dat je portemonnee erop leeg gaat. En zo ben ik op onderzoek gegaan en vond een aantal erg leuke dingen voor je Paasontbijt/ brunch.

Een Paastak.

Een Paastak kan eigenlijk niet ontbreken tijdens Pasen.  Ik heb er dan ook twee gevonden die eigenlijk over de top zijn. Een beetje hysterisch. Maar wel supergezellig. Ik hou van kleur. En kleurrijk dat zijn ze zeker.

Firma mama heeft een hele leuke Paas tak gemaakt met veertjes. Zelf nooit aan gedacht maar zo leuk. En past perfect bij Passen.

Hare Maristeit heeft haar takken gezellig gemaakt door de takken de bekleden met washi tape. Heb je geen washi tape dan kan het ook met wol.

Hou je meer van rust en neutrale kleuren. Zwart & wit is erg trendy dit jaar als Paas thema. Maar de overige pastelkleuren blijven altijd goed. Het is tenslotte Pasen.

Hoe mijn Paastakken er uit zien.  Hou mijn Instagram in de gaten voor de foto’s.

Bestekhouder

Een leuk detail op de tafel is toch wel een leuk bestek houder of servetring. En beide zijn heel erg simpel te maken.

Deze gratis printable van craftaholics vraagt weinig van je tijd, geld en creativiteit. Maar ziet er wel erg gezellig uit op tafel. (Engelstalige blog.)

De volgende is niet bedoeld als bestekhouder maar toch wil ik het je meegeven. Maak het zoals Raising Whasians het bedoelt, of maak het iets groter om er wel een bestek houder van maakt. Het staat zo en zo erg gezellig op je tafel. Ennnnnn…. erg leuk om te maken met je kinderen.  (Engelstalige blog.)

Sucika67  schrijft niet bepaald in een taal die ik begrijp. Maar de foto’s zeggen genoeg. Zo heeft ze van wc rollen een konijn gemaakt. Zo leuk en simpel. Doe er een servet doorheen en je hebt een servet houder.

Slingers.

Een leuke slinger mag op geen enkel feestje ontbreken en dus ook niet met Pasen. Oké, technisch gezien ligt het niet op de tafel. Maar zeg nu zelf. Dit maakt het wel veel gezelliger.

Lady Lemonade heeft een slinger gemaakt. En eigenlijk wil ik die al een paar jaar maken. Maar het komt er maar niet van. En ik denk ook dit jaar weer niet. Maar ik wil het jou niet ontnemen zo leuk is deze. De slinger bestaat uit kleine eieren gemaakt van wol.

Deze vind ik persoonlijk erg leuk. Een simpele eierslinger gemaakt door Moodkids. Klaar in een paar minuten en toch een erg leuk resultaat.

Paaseieren schilder ideeën

Geschilderde Paaseieren.

Dit hoort er toch echt bij vind ik. Elk jaar laat ik de kinderen tijdens het paasontbijt de eieren beschilderen. Ook dit jaar zal ik dit weer met ze doen.

Maar als je kinderen wat groter zijn, vinden ze het vaak niet meer leuk om te doen.  Vind je kind het nog wel leuk maar kan het wel wat meer uitdaging gebruiken tijdens het schilderen? Dan heb ik er een aantal voor jou gevonden de zeker de moeite waard

Martha Stewart een icoon als het gaat om DIY projecten. En dit is er ook eentje waarvan ik zeker weet dat deze vooral bij meisjes in de smaak zal vallen. Een mooie marble effect gecreëerd met nagellak. Ze zijn daarna niet meer eetbaar maar wel leuk ter decoratie. Heb je Eieren die over datum zijn dan lenen deze zich hier perfect voor.

Studio DIY heeft sprinkel eieren. Hoe leuk is dat. Ziet er nog gezellig uit. Of het nog eetbaar is nee dat niet. Dan zou je het met eetbare lijm moeten doen. Al kan ik je geen garantie geven dat het werkt. (Engelstalige blog.)

De eieren van Instructables zijn vooral voor de super mario fans superleuk.  En een behoorlijke  uitdaging.(Engelstalige blog.)

Voor nog meer Paasei schilder ideeën ga dan naar de blog. Hier staan nog maar liefst 37 schilder ideeën, voor een ieder wat.

Overige Paas decoratie

Heb je een grote tafel dan kan er ook een groot pronkstuk op. (Naast een Paastak uiteraard.) Dan is deze Paashaas van papier mache en melkpakken toch wel een must. Het is goed voor een middagje of twee knutsel plezier met je kinderen maar dan heb je ook wat geweldigs in huis. En het is supermakkelijk om te maken. En niet geheel onbelangrijk Budget vriendelijk.

Staande paasei van strijkkralen met gratis patroon

Of maak van strijkkralen een staande Paasei. Maak het met je kinderen en geef iedereen een eigen ei. Komt er mensen eten dan geef je hen ook een ei. Plaats het in het midden van het bord. En geef het na afloop mee. Superleuk toch. En geeft het geheel een persoonlijk tintje.

Dit is het weer voor vandaag. 5 Tips voor een super feestelijke DIY Paastafel. Ik hoop dat je een beetje geïnspireerd bent. Er is nog genoeg tijd op het te maken met je kinderen. De meeste DIY’s zijn vrij snel gemaakt. Zit er leuke en feestelijke DIY paastafel ideeën tussen wat jou leuk lijkt om te maken? Of heb jij misschien nog een leuke must have tip voor mij?

Nog meer inspiratie nodig? Op Pinterest heb ik een board vol met leuke Paas ideeën. Kom gezellig langs op Pinterest. Vergeet mij dan niet meteen te volgen.

Lees ook eens:

5 tips voor een feestelijke DIY paastafel
Shares
Natuur speurtocht gratis printable

Nieuw:

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Een adventskalender hoort steeds meer bij Kerstmis. Vele soorten en maten zijn er tegenwoordig te koop. En nog veel meer soorten zijn er zelf te maken. Het maken van de adventskalender boek is een leuk cadeau om te geven, maar ook om zelf te gebruiken. Ik maakte er...

IJsjes knutselen met restjes papier

IJsjes knutselen met restjes papier

Heb je veel restjes papier? Weet je niet zo goed wat je er mee kan doen? Dan is IJsje knutselen met restjes papier wellicht iets voor jou. Maak het zelf of met je kinderen. Vanaf een jonge leeftijd al te maken en ruimt je voorraad met knutsel spullen ietsje op. Ik...

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Heb je een journal of een junk journal en wil je iets leuks maken met het thema Alice in Wonderland? Weet je niet zo goed wat je kan maken, misschien wel inspiratieloos. Op zoek naar ideeën? Dan moet je zeker verder lezen. Heb je niks in huis om met het thema Alice in...

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Op zoek naar een simpel te maken traktatie, die er leuk uit ziet? Dan is dit wellicht de traktatie voor jou. Vlak na mijn operatie zijn mijn oudste en jongste, 2 dagen na elkaar jarig. Voor de jongste was ik op zoek naar een simpel te maken traktatie die mij niet al...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest